Advertentiepod-testen beschikbaar voor YouTube

21 november 2018

Ons recente onderzoek naar gebruikerservaringen lijkt aan te geven dat kijkers, naast factoren zoals de lengte van advertenties, vrij gevoelig zijn voor de frequentie van advertentie-onderbrekingen, vooral tijdens langere kijksessies. Dit onderzoek heeft ook laten zien dat er een samenhang is tussen minder onderbrekingen en betere gebruikersstatistieken, waaronder minder verlaten content en hogere kijkcijfers. Om hier op in te spelen, beginnen we met het testen van advertentiepods: twee advertenties achter elkaar, waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om rechtstreeks naar de content te gaan als dit niet de juiste advertentie voor hen is.

Waarom is dit een logische oplossing? Omdat gebruikers die tijdens een onderbreking twee advertenties zien, later waarschijnlijk minder vaak een onderbreking voor advertenties zullen zien. De nieuwe gebruikerservaring wordt dit jaar op de desktop geïntroduceerd en vervolgens op mobiele apparaten en tv-schermen. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de voorkeuren van kijkers en tegelijkertijd worden adverteerders geholpen contact te houden met hun belangrijkste doelgroepen.

Meer informatie over hoe veranderende gebruikspatronen resulteren in nieuwe advertentiebelevingen op YouTube.

Advertentiepodbeleving op mobiele apparaten
Voorbeeld van een advertentiepodbeleving op mobiel.