Om annonsförslag för smarta kampanjer

Den här artikeln gäller annonsförslag för smarta kampanjer. Läs mer om annonsförslag för söknätverkskampanjer

Annonsförslag är varianter av dina befintliga textannonser som kan förbättra resultatet av dina smarta kampanjer.

Potentiella fördelar

• Spara tid på att skapa varianter av befintliga annonser
  • Optimera annonstexten utan kostnad

Så fungerar annonsförslag

Du hittar annonsförslagen i kontoöversikten, där du kan välja att tillämpa, redigera eller ignorera dem. Annonsförslag som är märkta med ”Tillämpa automatiskt” börjar visas efter 7 dagar om ingen åtgärd vidtas.

Annonsförslag som tillämpas automatiskt visas märkta med ”Automatiskt tillämpat förslag” i översikten. Google aviserar dig dessutom på olika sätt om att dessa annonser har skapats. Du bestämmer om du vill tillämpa, ignorera, pausa eller redigera dem.

Kvalificering

Om du visar annonser på engelska kan du se annonsförslag i kontoöversikten. Annonsförslagen visas bara för kampanjer med förbättringspotential. Därför ser du troligen inga förändringar för de allra flesta konton eller annonsgrupper, och får kanske bara några få annonsförslag per konto.

Aviseringar

När du har angett att nya annonsförslag ska tillämpas automatiskt aviseras du på följande sätt:

• Du får ett e-postmeddelande med en länk för att granska annonsförslagen. Uppdatera dina e-postvarningar
  • Det visas ett meddelande vid aviseringsikonen Meddelanden i ditt Google Ads-konto om att annonsförslagen snart tillämpas automatiskt.
  • När du klickar på aviseringsikonen Meddelanden får du veta vilken dag annonsförslagen tillämpas automatiskt och uppmanas att granska dem.
  • Översikten visar information om när annonsförslagen tillämpas automatiskt och du uppmanas att tillämpa eller ignorera dem.
  • Eventuella annonsförslag som tillämpas automatiskt efter sju dagar märks som ”Automatiskt tillämpat annonsförslag” i översikten.

Kontroll

• Du kan tillämpa, ignorera och redigera enskilda annonsförslag I översikten.
  • När annonsförslagen har tillämpats kan du redigera, ta bort eller pausa dem precis som vanliga annonser.
  • Du kan styra inställningarna för annonsförslag via dina kontoinställningar (endast tillgängligt i smartläge).
Obs! Även om du ignorerar annonsförslag kan du få fler annonsförslag i framtiden.

Undantag enligt policyerna

Om någon av dina annonser har begränsat godkännande eller har avvisats skapas inga annonsförslag. Detta kan bland annat inbegripa annonser i kategorier som hasardspel, alkohol, läkemedel och lönedagslån. Läs mer om annonser med begränsat godkännande.

Obs! Annonser som har begränsat godkännande på grund av varumärken kan få annonsförslag. När annonsförslag har tillämpats genomgår annonserna de vanliga varumärkeskontrollerna.

Så skapas annonsförslagen

För att förbättra resultatet och generera annonsförslag av hög kvalitet används en kombination av manuell granskning och AI. Annonsförslagen skapas utifrån relevant innehåll från ditt konto, som dina befintliga annonser, tillgångar och målsidor. Google använder även andra signaler, som sökord och inriktning, för att optimera annonstexten.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Tillämpa annonsförslag

Det finns två sätt att tillämpa annonsförslag. Om du har ett öppet förslag visas två alternativ längst ned på kortet Våra förslag.

Redigera annons

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka i översikten Kampanjer på Visa kampanj nedanför kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera annons om du vill redigera annonsen innan du lägger till den i din kampanj.

Lägg till i kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka i översikten Kampanjer på Visa kampanj nedanför kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till i kampanj för att lägga till annonsen i kampanjen. När du har lagt till den kan du redigera den på samma sätt som med andra annonser. Läs mer om hur du redigerar din smarta kampanj

Välja bort automatiskt tillämpade annonsförslag

Så här väljer du bort automatiskt tillämpade annonsförslag:

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn vid Annonsförslag.
  4. Välj Du granskar och tillämpar föreslagna annonser i dina kampanjer.
  5. Klicka på Spara.