Over advertentiesuggesties voor slimme campagnes

In dit artikel leest u over advertentiesuggesties voor slimme campagnes. Bekijk hier meer informatie over advertentiesuggesties voor campagnes in het zoeknetwerk.

Advertentiesuggesties zijn varianten van uw bestaande tekstadvertenties die de prestaties van uw slimme campagnes kunnen verbeteren.

Mogelijke voordelen

• U kunt tijd besparen door varianten van uw bestaande advertenties te maken.
  • Uw advertentietekst wordt kosteloos geoptimaliseerd.

Hoe advertentiesuggesties werken

U kunt advertentiesuggesties bekijken in uw accountdashboard. Daarna kunt u ze toepassen, bewerken of afwijzen. Advertentiesuggesties die zijn gemarkeerd als automatisch toepassen, worden na 7 dagen getoond als u geen actie onderneemt.

Advertentiesuggesties die automatisch worden toegepast, worden in uw dashboard getoond en voorzien van de tag Automatisch toegepaste advertentiesuggestie. Google laat u bovendien op verschillende manieren weten dat er nieuwe advertenties zijn gemaakt. U bepaalt zelf of u deze wilt toepassen, afwijzen, onderbreken of bewerken.

Criteria

Als u Engelstalige advertenties laat lopen, komen er mogelijk advertentiesuggesties in uw accountdashboard te staan. Aangezien er alleen advertentiesuggesties worden getoond voor campagnes waarvan de prestaties kunnen worden verbeterd, ziet u waarschijnlijk geen wijzigingen voor de meeste accounts of advertentiegroepen. Mogelijk worden er per account maar een paar advertentiesuggesties getoond.

Meldingen

Als er nieuwe advertentiesuggesties klaarstaan voor automatische toepassing, krijgt u daar op deze manieren meldingen over:

• U krijgt een e-mail met een link naar de advertentiesuggesties, zodat u deze kunt bekijken. Lees meer over uw e-mailmeldingen updaten.
  • In uw Google Ads-account ziet u naast het meldingsicoon Meldingen een melding waarin staat dat er advertentiesuggesties zijn die binnenkort automatisch worden toegepast.
  • Als u op het meldingsicoon Meldingen klikt, ziet u op welke dag er automatisch advertentiesuggesties worden toegepast. Ook wordt u gevraagd deze advertentiesuggesties te bekijken.
  • In uw dashboard ziet u ook als er automatisch advertentiesuggesties worden toegepast en kunt u advertentiesuggesties toepassen of afwijzen.
  • Advertentiesuggesties die na 7 dagen automatisch worden toegepast, krijgen in uw dashboard het label Automatisch toegepaste advertentiesuggestie.

Beheer

• Via uw dashboard kunt u afzonderlijke advertentiesuggesties toepassen, afwijzen of bewerken.
  • Nadat advertentiesuggesties zijn toegepast, kunt u ze net als reguliere advertenties bewerken, verwijderen of onderbreken.
  • U kunt de instellingen voor advertentiesuggesties beheren via uw accountvoorkeuren (alleen beschikbaar in de slimme modus).
Opmerking: Als u advertentiesuggesties afwijst, krijgt u in de toekomst mogelijk nog steeds advertentiesuggesties.

Uitzonderingen op het beleid

Als een van uw advertenties beperkte goedkeuring heeft of is afgekeurd, worden er geen advertentiesuggesties gemaakt. Daartoe behoren mogelijk advertenties die vallen in categorieën als kansspelen, alcohol, farmaceutische middelen en flitskredieten. Meer informatie over advertenties met de status Goedgekeurd (beperkt)

Opmerking: Advertenties met beperkte goedkeuring wegens handelsmerken zijn geschikt voor advertentiesuggesties. Zodra er advertentiesuggesties zijn toegepast, doorlopen de advertenties de gebruikelijke handelsmerkcontroles.

Hoe advertentiesuggesties tot stand komen

Voor optimale prestaties passen we een combinatie handmatige beoordeling en AI toe om advertentiesuggesties van hoge kwaliteit te maken. Relevante content uit uw account, waaronder uw bestaande advertenties, componenten en landingspagina's, vormen de basis voor de advertentiesuggesties. Google gebruikt ook aanvullende signalen, zoals zoekwoorden en targeting, om uw advertentietekst te optimaliseren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Advertentiesuggesties toepassen

U kunt advertentiesuggesties op 2 manieren toepassen. Als u een openstaande suggestie heeft, ziet u 2 opties onderaan de kaart Voorgesteld voor u.

Advertentie bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik in het overzicht Campagnes op Campagne bekijken onder de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Advertentie bewerken als u de advertentie wilt bewerken voordat u deze aan de campagne toevoegt.

Toevoegen aan campagne

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Overzicht.
  3. Klik in het overzicht Campagnes op Campagne bekijken onder de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Toevoegen aan campagne om uw advertentie toe te voegen aan de campagne. Zodra de advertentie is toegevoegd, kunt u deze op dezelfde manier bewerken als andere advertenties. Meer informatie over hoe u een slimme campagne kunt bewerken

Afmelden voor automatische toepassing van advertentiesuggesties

Zo meldt u zich af voor automatische toepassing van advertentiesuggesties:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. Klik op de dropdownpijl naast Advertentiesuggesties.
  4. Kies U bekijkt voorgestelde advertenties en past deze toe op uw campagnes.
  5. Klik op Opslaan.