Att ses, höras och nå många: TrueView för räckvidd är nu tillgängligt globalt för alla varumärken

13 november 2018

I april presenterade vi betaversionen av TrueView för räckvidd för att hjälpa dig nå din målgrupp på YouTube på ett effektivare och mer flexibelt sätt. Vi är glada att i dag kunna meddela att alla varumärken, globalt, nu kan använda TrueView för räckvidd i Google Ads och Display & Video 360.

I TrueView för räckvidd har vi kombinerat vårt populära överhoppningsbara InStream-format med enkelheten i CPM-köp. Med TrueView InStream som du köper baserat på kostnad per exponering (CPM) når du den önskade målgruppen effektivare. Tack vare att YouTubes miljö med 95 % synligt och 95 % hörbart innehåll kan du vara säker på att denna målgrupp både ser och hör dina annonser.1

Annonser som använder TrueView för räckvidd kan visas på YouTube och hos Googles videopartner. De passar bäst för kampanjer med målen räckvidd och medvetenhet. I tidiga tester kunde vi se att nio av tio kampanjer som använde TrueView för räckvidd gav en avsevärd påverkan på annonshågkomst2. Globala varumärken skördar stora framgångar med TrueView för räckvidd.

Philips använde sig av ett geografiskt baserat experiment för att öka medvetenheten kring en ny produkt i Frankrike. Experimentet innebar att de omfördelade 25 % av sin tv-budget till TrueView för räckvidd och bumperannonser på YouTube. Denna omfördelning ledde till en ökning i sålda enheter för produkten med 24 %.

Fanta använde TrueView för räckvidd för att i stor skala nå ut till en yngre målgrupp i Mexiko. På bara en månad nådde deras kampanj över 10 miljoner användare mellan 18 och 24 år – det bästa resultatet för varumärkespåverkan, inklusive en ökning av organiska sökningar med 223 %.

För att komma igång med en kampanj som använder TrueView för räckvidd i Google Ads väljer du målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd och följer anvisningarna för överhoppningsbara InStream-annonser här.

Upplagt av Khushbu Rathi, Product Manager, Video Ads

1. Data från Googles och DoubleClicks annonsplattformar, globalt, maj 2017 samt Googles interna data, globalt, augusti 2016
2. Källa: YouTubes interna data, globalt, juli 2017