Klikaandeel komt beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk

11 februari 2019

Klikaandeel is het geschatte aandeel van alle haalbare klikken dat u heeft ontvangen. Klikaandeel is sinds 2015 beschikbaar voor Shopping-campagnes. We zijn begonnen de functie te implementeren voor campagnes in het zoeknetwerk en willen deze in de komende weken beschikbaar maken voor alle campagnes in het zoeknetwerk.

Hoe lager uw klikaandeel, hoe meer mogelijkheden u heeft om extra klikken binnen te halen. Als er bijvoorbeeld twintig keer op uw advertentie is geklikt, maar we schatten dat honderd klikken mogelijk zouden zijn geweest als u meer extensies, hogere biedingen of hogere budgetten had gehad, is uw klikaandeel twintig procent.

Praktische tip Praktische tip: Blijf klikfrequentie (CTR) gebruiken om de prestaties van advertentietekst te vergelijken. Gebruik klikaandeel om groeimogelijkheden voor klikken via extra extensies of bod- of budgetverhogingen te bekijken. Gebruik vertoningspercentage om groeimogelijkheden voor vertoningen via bod- of budgetverhogingen te bekijken.

Klikaandeel komt in de komende weken beschikbaar op campagne-, advertentiegroep- en zoekwoordniveau voor campagnes in het zoeknetwerk.

Gepost door Pallavi Naresh, Product Manager, Google Ads