Twee nieuwe functies beschikbaar in de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool

26 oktober 2018

Met de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool kunt u zien welke advertenties worden weergegeven voor uw zoekwoord. U kunt een zoekterm opgeven en een voorbeeld bekijken van hoe de pagina met Google-zoekresultaten eruitziet voor gebruikers. U kunt beter deze tool gebruiken dan een echte zoekopdracht uitvoeren op Google.com, omdat het gebruik van de tool niet van invloed is op uw advertentiestatistieken. Als uw advertenties niet worden weergegeven, voert de tool ook een diagnose uit om de reden te achterhalen.

Met twee nieuwe functies kunt u nu een duidelijker beeld krijgen van wie uw advertenties te zien krijgt en onmiddellijk actie ondernemen om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven.

Bekijken welke advertenties worden weergegeven aan een bepaalde doelgroep

Tot nu toe kon u de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool gebruiken om een voorbeeld van advertenties te bekijken op basis van zoekterm en advertenties te filteren op basis van locatie, taal en apparaat. U kon echter niet filteren op basis van doelgroep.

Nu ondersteunt de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool zoekdoelgroepen. U kunt op de widget Doelgroep klikken om de gewenste doelgroeplijst te selecteren. Als u de instelling 'Targeting' (voorheen 'Targeten en bieden') gebruikt in uw campagnes, kunt u zien welke advertenties worden weergegeven aan uw opgegeven doelgroep. Als u de instelling 'Observatie' (voorheen 'Alleen bieden') gebruikt, kunt u bekijken hoe uw advertentie hoger of lager op de pagina kan worden weergegeven, op basis van uw biedingen voor de opgegeven doelgroep.

Advertentievoorbeeld en -diagnosetool voor een bepaalde doelgroep

Onmiddellijk actie ondernemen om uw advertenties weer te geven

Als uw advertenties niet worden weergegeven, wordt de reden hiervoor ook weergegeven in de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool. Voorheen moest u nadat u een diagnose voor het probleem had uitgevoerd, door uw account navigeren om de benodigde wijzigingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat uw advertenties werden weergegeven.

Nu kunt u problemen rechtstreeks in de tool oplossen, te beginnen met aanpassingen voor campagnebudgetten. Als de reden dat uw advertentie niet wordt weergegeven, betrekking heeft op het budget, kunt u op 'Budget bewerken' klikken en de budgetwijziging rechtstreeks in de tool aanbrengen.

Problemen rechtstreeks in de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool oplossen

Budgetaanpassingen in de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool

Met deze twee updates in de Advertentievoorbeeld en -diagnosetool krijgt u meer inzicht in wie uw advertenties te zien krijgt en bespaart u tijd met gerelateerde workflows.

Gepost door Sylvanus Bent, Productmanager Google Ads