Aanbevolen kolommen toevoegen aan of verwijderen uit uw tabel met statistieken

Op basis van uw bestaande accountinstellingen kan Google Ads bepaalde kolommen in de tabel met statistieken aanbevelen. Hiermee kunt u belangrijke gegevens vinden en uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden optimaal benutten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt zien wanneer een aanbevolen kolom aan uw tabel met statistieken is toegevoegd en hoe u deze kunt beheren, zodat u de gegevens ziet die voor uw bedrijf het belangrijkst zijn.

Aanbevolen kolommen herkennen

Wanneer een kolom in uw account wordt aanbevolen, wordt deze automatisch in uw tabel weergegeven. U kunt zien dat het een aanbevolen kolom is omdat er een blauwe stippellijn onder de kolomnaam staat. Aanbevolen kolommen kunnen op gebruikersniveau worden toegevoegd of verwijderd. Dit betekent dat wanneer u een wijziging aanbrengt, deze alleen zichtbaar is in uw eigen voorkeuren. Andere gebruikers in het account zien de aanbevolen kolommen nog steeds totdat ze deze zelf wijzigen.

Aanbevolen kolommen toevoegen of opnieuw inschakelen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes om de tabel met statistieken te bekijken.
  3. Klik op de knop 'Kolommen' Kolommen om de kolommen van uw tabel aan te passen.
  4. Kolommen met een blauwe stippellijn eronder zijn aanbevolen kolommen. U kunt een lijst van alle aanbevolen kolommen voor dat rapport bekijken onder uw reeks kolommen. Bovendien bevat het dropdownmenu 'Aanbevolen kolommen' alle aanbevolen kolommen die zijn ingeschakeld of uitgeschakeld. Kolommen met een leeg selectievakje zijn aanbevolen kolommen die u heeft uitgeschakeld. Kolommen met een blauw selectievakje zijn aanbevolen kolommen die u heeft ingeschakeld. U kunt alle aanbevolen kolommen aanvinken die u aan uw rapport wilt toevoegen.
  5. Als u een aanbevolen kolom permanent aan uw tabel wilt toevoegen, kunt u deze van de onderste positie van uw reeks kolommen naar de rechterkant boven de scheidingslijn slepen. Zodra een aanbevolen kolom is toegevoegd aan uw permanente reeks kolommen, verdwijnt de blauwe stippellijn eronder.

Aanbevolen kolommen verwijderen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes om de tabel met statistieken te bekijken.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een kolom met een blauwe stippellijn eronder en klik op Deze kolom niet weergeven.
  4. U kunt ook op de knop Kolommen Kolommen klikken om de kolommen van uw tabel aan te passen.
  5. U kunt alle kolommen van uw tabel in de lijst van kolommen zien. Kolommen met een blauwe stippellijn eronder zijn aanbevolen kolommen.
  6. Klik op het X-pictogram om de aanbeveling voor die kolom uit te schakelen.
  7. U kunt alle kolomaanbevelingen uitschakelen door Aanbevolen kolommen weergeven in uw tabel uit te schakelen.

Tip

Nadat u de kolommen heeft toegevoegd die voor u interessant zijn, kunt u op een kolomnaam klikken om de kolommen te sorteren op het desbetreffende onderwerp. Als u bijvoorbeeld op de kolom Advertentiegroep klikt, wordt de informatie alfabetisch op advertentiegroep gesorteerd. Als u op de kolom Vertoningen klikt, worden uw advertentiegroepen gesorteerd op basis van het aantal vertoningen, te beginnen met de advertentiegroep met de meeste vertoningen.