Bruk lister over ekskluderte plasseringer i alle kontoer

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

Du kan bruke det delte biblioteket i managerkontoen din til å opprette, endre og fjerne lister over plasseringer som kan brukes i kundekontoene dine. En Google Ads-managerkonto (MCC) er et verktøy du kan administrere flere Google Ads-kontoer med.

Hvis du vil legge til eller fjerne en liste over ekskluderte plasseringer i et sett med kontoer, kan du gjøre dette via «Innstillinger i underkontoen»-fanen i managerkontoen.

Merk: Det kan opprettes opptil 3 lister over ekskluderte plasseringer per managerkonto, og hver liste kan inneholde maksimalt 250 000 ekskluderte plasseringer. Ekskluderinger av MCC-plasseringer kan bare legges til på kontonivå.

Veiledning

Opprett lister over ekskluderte plasseringer

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Lister over ekskluderte plasseringer under «Delt bibliotek».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Skriv inn et navn for den nye listen i «Listenavn»-feltet.
  6. Du har disse valgene:
    • Skriv inn plasseringer som skal ekskluderes, manuelt.
    • Bruk en fil for å laste opp plasseringer direkte til listen.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern lister over ekskluderte plasseringer

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.

3. Klikk på Lister over ekskluderte plasseringer under «Delt bibliotek».
  4. Fjern en liste ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av den og så klikke på Rediger og deretter Fjern.
    • Merk: Lister som fortsatt er i bruk i én eller flere kontoer, kan ikke fjernes.

Legg til lister over ekskluderte plasseringer i kontogrupper

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre og så på Innstillinger i underkontoen øverst på siden.
  3. Velg kontoene du vil legge til listen over ekskluderte plasseringer i.
    • Merk: Lister over ekskluderte plasseringer kan ikke brukes i underkontaktkontoer.
  4. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg Legg til lister over ekskluderte plasseringer.
  5. Velg listene over ekskluderte plasseringer du vil legge til i kontoene.
  6. Klikk på Bruk.
Merk: Ekskluderingslister på kontonivå kan ikke legges til i bestemte kampanjer.

Fjern lister over ekskluderte plasseringer fra kontogrupper

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre og så på Innstillinger i underkontoen øverst på siden.
  3. Velg kontoene du vil fjerne listen over ekskluderte plasseringer fra.
  4. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg Fjern lister over ekskluderte plasseringer.
  5. Velg listene over ekskluderte plasseringer du vil fjerne fra kontoene.
  6. Klikk på Bruk.

Vær oppmerksom på følgende

Alle endringer du gjør i listen, gjenspeiles i alle kontoene som listen over ekskluderte plasseringer er lagt til i.