Lijsten van uitgesloten plaatsingen in meerdere accounts gebruiken

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Met behulp van de gedeelde bibliotheek in uw manageraccount kunt u lijsten met plaatsingen maken, bewerken en verwijderen die op uw klantaccounts kunnen worden toegepast. Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) is een tool voor het beheren van meerdere Google Ads-accounts.

Als u een lijst van uitgesloten plaatsingen wilt toevoegen aan of verwijderen uit meerdere accounts, kunt u dat doen op het tabblad Subaccountinstellingen in uw manageraccount.

Opmerking: Voor elk manageraccount geldt een limiet van maximaal 3 lijsten van uitgesloten plaatsingen, met maximaal 250.000 uitsluitingen per lijst. Uitgesloten plaatsingen in Mijn Klantencentrum kunt u alleen op accountniveau toevoegen.

Instructies

Een lijst van uitgesloten plaatsingen maken

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Lijsten met uitgesloten plaatsingen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Typ in het veld Lijstnaam een naam voor de nieuwe lijst.
  6. U kunt het volgende doen:
    • Handmatig plaatsingen opgeven om uit te sluiten
    • Een bestand gebruiken om plaatsingen rechtstreeks naar de lijst te uploaden
  7. Klik op Opslaan.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen verwijderen

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] rechtsboven in uw account.

3. Klik onder Gedeelde bibliotheek op Lijsten met uitgesloten plaatsingen.
  4. Vink het selectievakje aan naast de lijst die u wilt verwijderen. Klik op Bewerken en vervolgens op Verwijderen. De lijst wordt nu verwijderd.
    • Opmerking: U kunt een lijst niet verwijderen als deze nog steeds wordt toegepast op een of meer accounts.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen toevoegen aan meerdere accounts

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen en dan bovenaan de pagina op Subaccountinstellingen.
  3. Selecteer de accounts waaraan u de lijst van uitgesloten plaatsingen wilt toevoegen.
    • Opmerking: U kunt geen lijsten van uitgesloten plaatsingen toepassen op subbeheerdersaccounts.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer Lijsten met uitgesloten plaatsingen toevoegen.
  5. Selecteer de lijsten van uitgesloten plaatsingen die u aan de accounts wilt toevoegen.
  6. Klik op Toepassen.
Opmerking: Uitsluitingslijsten op accountniveau kunnen niet worden toegevoegd aan specifieke campagnes.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen verwijderen uit meerdere accounts

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen en dan bovenaan de pagina op Subaccountinstellingen.
  3. Selecteer de accounts waaruit u de lijst van uitgesloten plaatsingen wilt verwijderen.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer Lijsten van uitgesloten plaatsingen verwijderen.
  5. Selecteer de lijsten van uitgesloten plaatsingen die u uit de accounts wilt verwijderen.
  6. Klik op Toepassen.

Aandachtspunten

Alle wijzigingen die u in uw lijst aanbrengt, worden toegepast op alle accounts waaraan de lijst van uitgesloten plaatsingen is toegevoegd.