Lijsten van uitgesloten plaatsingen in meerdere accounts gebruiken

Met behulp van de gedeelde bibliotheek in uw manageraccount kunt u lijsten met plaatsingen maken, bewerken en verwijderen die op uw beheerde accounts kunnen worden toegepast. Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum) is een tool voor het beheren van meerdere Google Ads-accounts.

Als u een lijst van uitgesloten plaatsingen wilt toevoegen aan of verwijderen uit een reeks accounts, kunt u dat via het tabblad 'Accountbeheer' in uw manageraccount doen.

Opmerking: Voor elk manageraccount geldt een limiet van maximaal 3 lijsten van uitgesloten plaatsingen, met maximaal 250.000 uitsluitingen per lijst.

Instructies

Een lijst van uitgesloten plaatsingen maken

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Lijsten van uitgesloten plaatsingen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Typ in het veld 'Lijstnaam' de naam van uw nieuwe lijst.
  6. U kunt het volgende doen:
    1. Handmatig plaatsingen opgeven om uit te sluiten.
    2. Een bestand gebruiken om plaatsingen rechtstreeks naar de lijst te uploaden.
  7. Klik op Opslaan.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen verwijderen

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapspictogram .

3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Lijsten van uitgesloten plaatsingen.
  4. Verwijder een lijst door het selectievakje ernaast aan te vinken. Klik op Bewerken en vervolgens op Verwijderen.
    1. Opmerking: U kunt een lijst niet verwijderen als deze nog steeds wordt toegepast op een of meerdere accounts.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen toevoegen aan een reeks accounts

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Accounts en vervolgens bovenaan de pagina op Management.
  3. Selecteer de accounts waaraan u de lijst van uitgesloten plaatsingen wilt toevoegen.
    1. Opmerking: U kunt geen lijsten van uitgesloten plaatsingen toepassen op subbeheerdersaccounts.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer Lijsten van uitgesloten plaatsingen toevoegen.
  5. Selecteer de lijsten van uitgesloten plaatsingen die u wilt toevoegen aan de accounts.
  6. Klik op Toepassen.

Een lijst van uitgesloten plaatsingen verwijderen uit een reeks accounts

1. Log in op uw manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Accounts en vervolgens bovenaan de pagina op Management.
  3. Selecteer de accounts waaruit u de lijst van uitgesloten plaatsingen wilt verwijderen.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer Lijsten van uitgesloten plaatsingen verwijderen.
  5. Selecteer de lijsten van uitgesloten plaatsingen die u wilt verwijderen uit de accounts.
  6. Klik op Toepassen.

Aandachtspunt

Alle wijzigingen die u in uw lijst aanbrengt, worden weergegeven in alle accounts waaraan de lijst van uitgesloten plaatsingen is toegevoegd.