Om videoannonssekvenser

Med videoannonssekvenser kan du berätta om din produkt eller ditt varumärke genom att visa en serie videor i den ordning som du anger. Du kan använda en sekvenskampanj med videoannonser för att väcka intresse, förstärka ett budskap eller skapa ett enhetligt tema. I den här artikeln beskriver vi hur videoannonssekvenser fungerar, vilken typ av budstrategier och annonsformat du kan använda och hur du kan se resultatet av din kampanj. Läs om hur du skapar en sekvenskampanj och hur du felsöker sekvenskampanjer.

Innan du börjar

Tänk på att sekvenskampanjer med videoannonser skiljer sig från andra videokampanjer på följande sätt:

• Du kan inte använda inriktning på sökord, ämnen eller placeringar. Däremot kan du utesluta sökord, ämnen och placeringar på kampanjnivå.
  • Om någon ser en video som marknadsförs i en sekvenskampanj med videoannonser i en annan kampanj kan de fortsätta genom sekvensen utan att se samma video igen.
  • Som standard är frekvenstaket för videoannonssekvenser en sekvens per person under en sjudagarsperiod. Du kan ändra frekvenstaket för att visa en sekvens per person under en 30-dagarsperiod. Du kan ändra frekvenstaket efter att du har sparat kampanjen, men vi rekommenderar det inte.
  • Trafikuppskattningar är inte tillgängliga för sekvenskampanjer med videoannonser.

Så fungerar det

En videoannonssekvens består av en serie videoannonser som du vill visa för en person. Varje sekvenskampanj består av en serie steg. Varje steg i sekvensen innefattar en annonsgrupp och en videoannons. De flesta inställningar för sekvensen, som budstrategi och inriktning, görs på kampanjnivå, men du väljer sekvensregler, annonsformat och bud i varje steg av sekvensen. Tittarna ser din sekvenskampanj när den har börjat köras, och annonserna visas i den ordning du har definierat.

Beroende på vilka inställningar du väljer när du lägger till sekvenssteg baseras tittarens väg genom sekvensen på exponeringar, visningar eller överhoppningar. För att en person till exempel ska gå vidare till det andra steget i sekvensen måste en exponering räknas för videon i det första steget (om du väljer exponering som villkor för att gå vidare till nästa steg).

Mallar för sekvenskampanjer med videoannonser

Sekvensmallar gör det lättare att skapa en videoannonssekvens. När du har valt en mall i Google Ads vägleder vi dig steg för steg i att skapa sekvensen (och visar vilka annonsformat och annonslängder du ska använda).

Obs! Sekvensmallarna vägleder dig när du skapar en sekvenskampanj och är bara tillgängliga när du skapar kampanjen. Mallarna visas inte i Google Ads-rapporterna eller när du redigerar kampanjen.

Det finns fyra mallar som du kan använda:

• Introduce & Reinforce (presentera och förstärk): Presentera ditt varumärke med en lång videoannons och förstärk ditt budskap med en kort videoannons.
  • Prompt & Inspire (uppmana och inspirera): Visa en kort videoannons för tittarna och inspirera dem med en lång videoannons.
  • Attract & direct (fånga och uppmuntra): Fånga kunders intresse med en kort videoannons, inspirera dem med en lång videoannons och uppmuntra till handling med ytterligare en kort videoannons.
  • Engage & Differentiate (engagera och differentiera): Dela upp varumärkets budskap i flera delar eller berätta samma historia från olika vinklar med fyra korta videoannonser.

Mallarna återspeglar insikter från Ipsos undersökningar om hur man kan använda ett narrativ för att förmedla berättelser på ett mer engagerande sätt och skapa effektivare annonser.

Tillgängliga budstrategier och annonsformat

Budstrategier

• Mål-CPM (rekommenderas)
    • Med Mål-CPM optimerar Google Ads buden så att hela sekvenskampanjen visas för målgruppen, vilket kan hjälpa dig att få en högre slutförandefrekvens för sekvensen.
  • Högsta CPV
    • Med Högsta CPV anger du det högsta belopp du är villig att betala varje gång din videoannons visas.

Annonsformat

• Överhoppningsbara in stream-annonser
  • inte överhoppningsbara in stream-annonser
  • Bumperannonser
  • En kombination av ovanstående

Budstrategin du väljer avgör vilka annonsformat du kan använda. I tabellen nedan ser du vilka format som är tillgängliga för varje typ av bud.

Budstrategi Tillgängliga format
Mål-CPM (mCPM)

Överhoppningsbara in stream-annonser

inte överhoppningsbara in stream-annonser

Bumperannonser

En kombination av ovanstående

Högsta CPV Överhoppningsbara in stream-annonser

Sekvenskampanjer kan endast visas på YouTube. För att lättare hitta rätt målgrupp kan du välja målgruppsinriktning och demografisk inriktning när du använder sekvenskampanjer. Du kan däremot inte använda inriktning på sökord, placeringar eller ämnen. Målgruppsinriktning och demografisk inriktning samt uteslutningar kan endast ställas in på kampanjnivå.

Tänk på att trafikberäkningar inte är tillgängliga i sekvenskampanjer med videoannonser.

Rapportering för videoannonssekvenser

Precis som för andra videokampanjer kan du se olika mätvärden för din sekvenskampanj, som exponeringar, visningar och klick, på kampanj- och annonsgruppsnivå (sekvensstegsnivå). Dessa mätvärden visas per steg när du granskar rapporter på annonsgruppsnivå.

Du kan också använda kolumnen Sekvenssökväg för att granska varje steg i sekvensen, vilken interaktion som krävs för att gå vidare till nästa steg och vilken annons som visas i steget. Interaktionstyper omfattar exponeringar, visningar och överhoppningar.

Så rör sig människor framåt genom sekvensen

Det normala förloppet i en sekvenskampanj är att potentiella kunder ser den första videoannonsen i sekvensen och sedan videoannonsen för nästa steg baserat på föregående exponering eller interaktion med det första steget, och så vidare tills sekvensen är slut.

I vissa fall rör sig människor framåt i sekvenskampanjen genom att se nästa video i ett sekvenssteg när den förekommer i en annan kampanj. Eftersom förloppet genom sekvensen utgår från själva videoannonsen, oavsett i vilken kampanj den visas, genomgår fler personer hela sekvensen till lägre kostnad för dig. Tänk på att inriktningen av videoannonsen måste vara samma i båda kampanjer för att annonsen ska visas som en del av sekvenskampanjen.

Du kan även ange ett frekvenstak för videoannonssekvenser för att begränsa hur många gånger människor ser sekvenserna. Som standard är frekvenstaket inställt på en sekvens per person under en sjudagarsperiod, men du kan ändra det till en sekvens per person under en 30-dagarsperiod.