Om sekvenser av videoannonser

Med sekvenser av videoannonser kan du fortelle historien om produktet eller merkevaren din gjennom en serie der du selv velger rekkefølgen videoene kommer i. Ved hjelp av slike kampanjer kan du bygge interesse, forsterke et budskap eller presentere annonser med et felles tema. I denne artikkelen forklarer vi hvordan sekvenser av videoannonser fungerer, hvilken type budstrategier og annonseformater du kan bruke, og hvordan du kan sjekke resultatene for kampanjen din. Finn ut hvordan du kan opprette sekvenskampanjer og feilsøke slike kampanjer.

Før du begynner

Vær oppmerksom på at sekvenskampanjer med videoannonser skiller seg fra andre typer videokampanjer på disse måtene:

• Du kan ikke målrette de aktuelle annonsene mot målgrupper basert på emner, søkeord eller plasseringer, men du kan ekskludere emner, søkeord og plasseringer på kampanjenivå.
  • Hvis en bruker får se en video promotert i en sekvenskampanje med videoannonser i en annen kampanje, kan hen fortsette gjennom sekvensen uten å bli vist den samme videoen igjen.
  • Frekvenstaket for en sekvens av videoannonser er som standard én sekvens per person i løpet av en periode på sju dager. Du kan endre frekvenstaket og vise én sekvens per person i løpet av 30 dager. Du kan endre frekvenstaket etter at du har lagret den aktuelle kampanjen, men dette anbefales ikke.
  • Det gis ikke trafikkanslag for sekvenskampanjer med videoannonser.

Sånn fungerer det

En sekvens av videoannonser er en serie av videoannonser du vil vise til brukerne. Hver sekvenskampanje består av en rekke «trinn». Hvert trinn i en sekvens består i sin tur av en annonsegruppe og videoannonse. De fleste av innstillingene for en sekvens – for eksempel budstrategi og målretting – konfigureres på kampanjenivå, mens du velger et annonseformat og et bud for hvert enkelt av trinnene i sekvensen. Brukerne kan se sekvenskampanjen din når den kjøres, og annonsene vises i den rekkefølgen du har angitt.

Seernes fremdrift gjennom sekvensen avgjøres på bakgrunn av overhopp, visninger eller avspillinger – avhengig av innstillingene du velger når du legger til sekvenstrinn. Hvis en person skal komme seg til det andre trinnet i sekvensen din, må det for eksempel først registreres en avspilling av videoen i det første trinnet. Dette forutsetter imidlertid at du har valgt avspilling som vilkåret som må innfris for at brukerne skal kunne gå til det neste trinnet.

Maler for sekvenskampanjer med videoannonser

Med sekvensmaler kan du se hvordan du oppretter sekvenser av videoannonser. Etter at du har valgt en mal i Google Ads, hjelper vi deg med å sette sammen sekvensen (du får også veiledning ifm. annonseformater og varigheten av videoannonsene som skal inngå i sekvensen).

Merk: Med sekvensmaler – som du utelukkende har tilgang til under kampanjeoppsettet – får du hjelp når du skal opprette sekvenskampanjer. Malene vises ikke i Google Ads-rapporteringen eller når du redigerer kampanjen etter den innledende konfigurasjonen.

Du kan bruke fire maler:

• Presenter merkevaren og forsterk budskapet: Bruk en lang videoannonse for å presentere merkevaren din, og forsterk så dette budskapet med en kort videoannonse.
  • Vekk interesse og gi inspirasjon: Vekk brukernes interesse med en kort videoannonse, og gi dem så inspirasjon med en lang videoannonse.
  • Tiltrekk og led: Tiltrekk deg brukere ved å vise dem en kort videoannonse, gi dem inspirasjon med en lang videoannonse, og led dem så til ønsket handling ved å vise dem nok en kort videoannonse.
  • Skap engasjement og skill deg ut: Du kan dele opp merkevarens beretning i flere deler – eller fortelle dem samme historien fra ulike perspektiver – ved å vise fire korte videoannonser.

Malene er tuftet på statistikk fra Ipsos-undersøkelser av hvordan du kan bruke narrative grep for å fortelle bedre historier og skrive mer effektive annonser.

Tilgjengelige budstrategier og annonseformater

Budstrategier

• Vi anbefaler mål-CPM.
    • Med mål-CPM optimaliserer Google Ads budene dine for at du skal få vist hele sekvenskampanjen til målgruppen din. Hensikten med dette igjen er at du skal få så høy avspillingsfrekvens som mulig.
  • Du kan også bruke høyeste CPV.
    • Med høyeste CPV angir du det høyeste beløpet du er villig til å betale hver gang noen spiller av videoannonsen din.

Annonseformater

• in-stream-annonser som kan hoppes over
  • in-stream-annonser som ikke kan hoppes over
  • bumperannonser
  • en kombinasjon av formatene ovenfor

Hvilke annonseformater du kan bruke, avhenger av budstrategien du velger. I tabellen nedenfor ser du hvilke formater du kan bruke i forbindelse med hver enkelt budtype.

Budstrategi Tilgjengelige formater
Mål-CPM

in-stream-annonser som kan hoppes over

in-stream-annonser som ikke kan hoppes over

bumperannonser

en kombinasjon av formatene ovenfor

Høyeste CPV (maks. CPV) in-stream-annonser som kan hoppes over

Sekvenskampanjer kan bare kjøres på YouTube. I slike kampanjer kan du velge ønsket målgruppe og demografisk målretting. I sekvenskampanjer er det imidlertid ikke tillatt å målrette annonser mot emner, søkeord eller plasseringer. Du kan dessuten bare angi ekskluderinger samt demografisk målretting og publikumsmålretting på kampanjenivå.

Vær oppmerksom på at trafikkanslag ikke er tilgjengelig i sekvenskampanjer med videoannonser.

Rapportering om sekvenser av videoannonser

I likhet med andre videokampanjer kan du se ulike beregninger for sekvenskampanjene dine, for eksempel visninger, avspillinger og klikk på kampanje- og annonsegruppenivå. I rapporteringen på annonsegruppenivå kan du se disse beregningene for hvert enkelt trinn i sekvensen.

I Sekvensbane-kolonnen kan du også gjennomgå de ulike trinnene i sekvensen, interaksjonen som kreves for å gå videre til det neste trinnet, og annonsen tilknyttet det aktuelle trinnet. Med interaksjonstyper mener vi blant annet overhopp, visninger og avspillinger.

Fremdriften gjennom sekvensen

De potensielle kundenes fremdrift gjennom sekvenskampanjen din er som regel slik: De får se den første videoannonsen i sekvensen og så videoannonsen tilknyttet det andre trinnet basert på visningen av den første annonsen eller interaksjonen i løpet av det første trinnet – og slik fortsetter det videre til sekvensen er fullført.

I enkelte tilfeller kan folk gå videre i sekvenskampanjen ved å se videoannonsen på det neste trinnet av sekvensen i forbindelse med en annen kampanje. Fremdriften i sekvensen av videoannonsene måles uavhengig av hvilken kampanje videoannonsene tilhører. Dermed kan flere potensielle kunder fullføre sekvensen, og du kan få redusert kostnadene dine. Husk at målrettingen av videoannonsen må være den samme i alle kampanjene der videoannonsen inngår, for at disse visningene skal telle i sekvenskampanjen.

Vær oppmerksom på at du kan angi et frekvenstak for sekvensen av videoannonser. På denne måten kan du begrense antallet ganger folk kan bli vist sekvensene. Frekvenstaket for en sekvens er som standard fastsatt som én sekvens per person i løpet av en periode på sju dager, men du kan oppjustere perioden til å omfatte 30 dager.

Linker til beslektet innhold