Om videoannonceserier

Med videoannonceserier kan du fortælle om dit produkt eller brand ved at vise brugerne en serie af videoer i den rækkefølge, du angiver. Du kan bruge en videoannonce-seriekampagne til at skabe interesse, understrege et budskab eller skabe et samlende tema. I denne artikel forklares det, hvordan videoannonceserier fungerer, hvilke budgivningsstrategier og annonceformater du kan bruge, og hvordan du kan se resultatet af din kampagne. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en seriekampagne og om fejlfinding i forbindelse med seriekampagner

Sådan fungerer det

En videoannonceserie består af en række videoannoncer, som du vil vise til en person. Hver enkelt seriekampagne består af en række "trin". Hvert enkelt trin i en serie indeholder en annoncegruppe og en videoannonce. De fleste indstillinger for en serie vælges på kampagneniveau − f.eks. budgivningsstrategi og målretning − men du skal vælge annonceformatet og buddet i hvert enkelt trin i serien. Når din seriekampagne kører, vil brugerne se det første trin i serien. Når en bruger har set det første trin i din serie, kan vedkommende se det andet trin, og sådan fortsætter det, indtil alle trin i din kampagne har været vist.

For at gøre det nemmere for dig at fortælle historien om dit brand, har vi optimeret annonceseriekampagner, så de vises i deres helhed. Vær opmærksom på, at trinnene i serien vises på baggrund af eksponeringer (ikke på baggrund af visninger, interaktioner eller andre metrics). For at en person f.eks. skal kunne gå til det andet trin i din serie, skal der være registreret en eksponering for videoen i det første trin.

Budgivningsstrategier omfatter følgende:

• Mål-CPM (anbefales)
    • Med Mål-CPM optimerer vi bud, så hele din seriekampagne vises til din målgruppe, og det kan betyde, at du opnår en højere fuldførelsesrate for serien.
  • Maks. CPM
  • Maks. CPV

Annonceformater omfatter følgende:

• TrueView-instream-annoncer
  • Bumperannoncer
  • En kombination af TrueView-instream- og bumperannoncer

Den budgivningsstrategi, du vælger, afgør, hvilke annonceformater du kan bruge. I nedenstående tabel kan du se, hvilke formater der er tilgængelige for hver enkelt budgivningstype.

Budgivningstype Tilgængelige formater
Maks. CPM (CPM) Bumper
Maks. CPV (CPV) TrueView-instream
Mål-CPM (tCPM) Instream, Bumper eller begge formater

Seriekampagner kan kun køre på YouTube. For at gøre det nemmere for dig at finde den rigtige målgruppe, kan du i seriekampagner vælge Målretning efter målgruppe og Demografisk målretning, men du kan ikke målrette efter søgeord, placeringer eller emner i seriekampagner. Desuden kan Målretning efter målgruppe og Demografisk målretning samt ekskluderinger kun angives på kampagneniveau.

Rapportering for videoannonceserier

Du kan se forskellige metrics for din seriekampagne, f.eks. eksponeringer, visninger og klik på kampagne og gruppe- (serietrin-)niveau som ved andre videokampagner. Disse metrics kan ses for hvert trin, når du får vist rapportering på annoncegruppeniveau.

Sådan bevæger brugerne sig gennem din serie

Normalt vil dine potentielle kunder bevæge sig frem gennem din seriekampagne ved at se den første videoannonce i serien og derefter gå videre til det andet trin og den tilhørende videoannonce osv., indtil serien er slut.

I visse tilfælde vil brugere gå frem gennem din seriekampagne ved at se den næste video i et serietrin, når den vises i en anden kampagne. Ved at følge serien efter videoannonce, uafhængigt af hvilken kampagne den vises i, vil du kunne få vist serien til flere brugere til en lavere pris for dig. Husk, at målretningen for videoannoncen skal være den samme i begge kampagner, for at den kan vises som en del af seriekampagnen.

Vær også opmærksom på, at frekvensbegrænsning for serier begrænser det antal gange, brugerne vil se dine serier, til 1 serie pr. person inden for en periode på 30 dage.