Om videoannonceserier

Med videoannonceserier kan du fortælle om dit produkt eller brand ved at vise brugerne en serie videoer i den rækkefølge, du angiver. Du kan bruge en videoannonce-seriekampagne til at skabe interesse, understrege et budskab eller skabe et samlende tema. I denne artikel forklares det, hvordan videoannonceserier fungerer, hvilke budgivningsstrategier og annonceformater du kan bruge, og hvordan du kan se resultatet af din kampagne. Få oplysninger om, hvordan du opretter en seriekampagne og om fejlfinding i forbindelse med seriekampagner.

Før du begynder

Husk! Seriekampagner med videoannoncer adskiller sig fra andre videokampagner på følgende måder:

• Du kan ikke bruge målretning efter søgeord, emner eller placeringer, men du kan ekskludere søgeord, emner og placeringer på kampagneniveau.
  • Hvis en person ser en video, der promoveres via en seriekampagne med videoannoncer, i en anden kampagne, får vedkommende ikke vist den pågældende video som en del af serien.
  • Frekvensgrænsen for videoannonceserier er som standard én serie pr. person inden for et tidsrum på 7 dage. Du kan dog ændre frekvensgrænsen, så der i stedet vises én serie pr. person inden for et tidsrum på 30 dage. Du kan redigere frekvensgrænsen, når du har gemt din kampagne, men det anbefales ikke.
  • Trafikestimater er ikke tilgængelige til seriekampagner med videoannoncer.

Sådan fungerer det

En videoannonceserie består af en række videoannoncer, som du vil vise til en person. Hver seriekampagne består af en række "trin". For hvert trin i en serie er der en annoncegruppe og en videoannonce. De fleste indstillinger for en serie vælges på kampagneniveau − f.eks. budstrategi og målretning − men du skal vælge serieregler, annonceformat og bud for hvert trin i serien. Når din seriekampagne kører, får seerne vist annoncerne i den rækkefølge, du har defineret.

Hvornår en seer får vist videoannoncerne i din serie, afhænger af antallet af eksponeringer, visninger eller overspringninger (alt efter hvilke indstillinger du vælger, når du tilføjer serietrin). Eksempelvis kan en person ikke fortsætte til det andet trin i din serie, før der er registreret en eksponering af videoen i det første trin (hvis du har valgt "eksponering" som betingelse for at fortsætte til næste trin).

Skabeloner til seriekampagner med videoannoncer

Med serieskabeloner får du en vejledning i, hvordan du opretter en videoannonceserie. Når du har valgt en skabelon i Google Ads, hjælper vi dig med at oprette serien (og du får også en vejledning i, hvilke annonceformater og annoncelængder serien skal indeholde).

Bemærk! Serieskabeloner kan bruges som en hjælp, når du opretter en seriekampagne, og de er kun tilgængelige i forbindelse med kampagnekonfigurationen. Skabelonerne vises ikke i dine Google Ads-rapporter og heller ikke, når du redigerer kampagnen.

Du kan vælge mellem fire forskellige skabeloner:

• Præsentation og fremhævelse: Præsenter dit brand i en lang videoannonce, og fremhæv herefter dit budskab via en kort videoannonce.
  • Handling og inspiration: Få seerne til at foretage den ønskede handling via en kort videoannonce, og giv dem herefter inspiration via en lang videoannonce.
  • Tiltrækning og vejledning: Tiltræk seere ved hjælp af en kort videoannonce, giv dem inspiration via en lang videoannonce, og få dem herefter til at foretage den ønskede handling via en anden kort videoannonce.
  • Engagement og differentiering: Brug fire korte videoannoncer til at fortælle seerne om dit brand i form af en historie i flere dele eller den samme historie fra forskellige vinkler.

Skabelonerne er baseret på indsigt fra Ipsos-undersøgelser om, hvordan man ved hjælp af fortælleteknik kan fortælle bedre historier og oprette mere effektive annoncer.

Tilgængelige budstrategier og annonceformater

Budstrategier

• Mål-CPM (anbefales)
    • Med mål-CPM optimerer Google Ads dine bud med henblik på at sikre, at din målgruppe får vist hele din seriekampagne, hvilket kan udmønte sig i en højere afspilningsfrekvens for serien.
  • Maks. CPV
    • Med maks. CPV angiver du det højeste beløb, du er villig til at betale, hver gang din videoannonce bliver vist.

Annonceformater

• Instream-annoncer, der kan springes over
  • Instream-annoncer, der ikke kan springes over
  • Bumperannoncer
  • En kombination af ovennævnte

Hvilke annonceformater du kan bruge, afhænger af den valgte budgivningsstrategi. I nedenstående tabel kan du se, hvilke formater der er tilgængelige for hver enkelt budgivningstype.

Budstrategi Tilgængelige formater
Mål-CPM

Instream-annoncer, der kan springes over

Instream-annoncer, der ikke kan springes over

Bumperannoncer

En kombination af ovennævnte

Maks. CPV Instream-annoncer, der kan springes over

Seriekampagner kan kun køre på YouTube. For at gøre det lettere for dig at finde den rette målgruppe kan du i seriekampagner vælge Målretning efter målgruppe og Demografisk målretning. Men du kan ikke målrette efter søgeord, placeringer eller emner i seriekampagner. Desuden kan målretning efter målgruppe og demografisk målretning samt ekskluderinger kun angives på kampagneniveau.

Husk! Trafikestimater er ikke tilgængelige i seriekampagner med videoannoncer.

Rapportering for videoannonceserier

Du kan se forskellige metrics for din seriekampagne, f.eks. eksponeringer, visninger og klik på kampagne- og annoncegruppeniveau (serietrinniveau) som ved andre videokampagner. Disse metrics kan ses for hvert trin, når du får vist rapporter på annoncegruppeniveau.

Du kan også bruge kolonnen "Seriesti" til at gennemgå hvert enkelt trin i serien, den interaktion, der er nødvendig for at fortsætte til næste trin, og den annonce, der er knyttet til hvert trin. Interaktionstyperne omfatter eksponeringer, visninger og overspringninger.

Sådan får seerne vist videoannoncerne i din serie

Potentielle kunder får typisk vist videoannoncerne i din seriekampagne som følger: De får først vist den første videoannonce i serien og derefter den videoannonce, der er knyttet til det næste trin (afhængigt af den forrige eksponering eller interaktionen på det første trin), og så fremdeles, indtil de har set alle videoer i serien.

I nogle tilfælde får seerne vist den video, der er knyttet til det næste trin i din seriekampagne, når videoen vises i en anden kampagne. Ved at følge serien efter videoannonce, uafhængigt af hvilken kampagne den vises i, vil du kunne få vist serien til flere brugere til en lavere pris for dig. Husk! Videoannoncen kan kun blive vist som en del af seriekampagnen, hvis målretningen for de to kampagner er ens.

Husk, at du kan indstille en frekvensgrænse for videoannonceserier, hvis du vil begrænse det antal gange, som personer ser dine serier. Frekvensgrænsen er som standard indstillet til én serie pr. person inden for et tidsrum på syv dage, men du kan ændre frekvensgrænsen til én serie pr. person inden for et tidsrum på 30 dage.