Hitta eller skapa placeringsrapporter för dina appkampanjer

Om du kör appkampanjer kan du se rapporter om var dina annonser visas.

I denna artikel beskriver vi hur du hittar och skapar dessa placeringsrapporter i ditt Google Ads-konto.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta en fördefinierad placeringsrapport

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på Visa alla under Fördefinierade rapporter (dimensioner).
  5. Klicka på Annat.
  6. Klicka på Placering för appkampanjer.
  7. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.

Skapa en anpassad placeringsrapport

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Välj plusikonen vid Anpassad och klicka på Tabell.
  5. Välj Placering för appkampanjer i avsnittet Attribut eller skriv Placering för appkampanjer i sökfältet.
  6. Dra och släpp Placering för appkampanjer till Rad.
  7. Välj Exponeringar i avsnittet Resultat eller skriv Exponeringar i sökfältet.
  8. Dra och släpp Exponeringar till Kolumn.
  9. Du kan också lägga till filter i rapporten genom att välja Filter och välja filtertyper.
  10. Ladda ned rapporten genom att välja Ladda ned och välja en filtyp.
För närvarande är exponeringar det enda tillgängliga mätvärdet i placeringsrapporter för appkampanjer.

Placeringskategorier

• Ägs och drivs av Google avser webbplatser som ägs av Google, till exempel Gmail, Play, Förslag och YouTubes startsida.
  • Appens namn och utgivare avser det visningsnamn som är länkat till appens sida i Google Play eller iTunes App Store.
  • Webbadress avser webbplatsens primära domänadress.
  • Videotitel avser den specifika videons visningsnamn som är länkat till måladressen. Videor som inte är tillgängliga har visningsnamnet Videon är inte längre tillgänglig.