Vier nieuwe statistieken voor de positie van zoekadvertenties

6 november 2018

Het is belangrijk om te weten waar op de pagina met zoekresultaten uw advertenties worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld weet dat uw advertentie vaker (of minder vaak) helemaal bovenaan de resultaten wordt weergegeven, kunt u diagnoses uitvoeren wanneer er belangrijke veranderingen in de klikfrequentie plaatsvinden. En als u weet welk percentage van de vertoningen bovenaan de pagina waarvoor u in aanmerking komt, u al ontvangt, kunt u bepalen of u verdere acties moet ondernemen om uw biedingen en kwaliteit te verhogen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, beschrijft de gemiddelde positie niet de plaats op de pagina waar de advertentie wordt weergegeven. De gemiddelde positie heeft betrekking op de volgorde waarin uw advertentie verschijnt ten opzichte van andere advertenties in de advertentieveiling. Advertentiepositie 1 betekent bijvoorbeeld dat uw advertentie op een hogere positie dan alle andere advertenties werd weergegeven, maar niet per se dat de advertentie helemaal bovenaan de pagina werd weergegeven. Soms worden er geen advertenties boven de organische zoekresultaten weergegeven en wordt de advertentie met positie 1 onderaan de pagina weergegeven.

We introduceren daarom vier nieuwe statistieken die, anders dan 'Gemiddelde positie', duidelijke insights bieden over waar uw advertenties op de pagina met zoekresultaten worden weergegeven:

• Verton. (absolute toppositie) %: het percentage van uw advertentievertoningen dat als eerste advertentie boven de organische zoekresultaten wordt weergegeven.
  • Verton. (toppositie) %: het percentage van uw advertentievertoningen dat op een willekeurige positie boven de organische zoekresultaten wordt weergegeven.
  • VP zoeknetwerk (absolute toppositie): het aantal vertoningen dat u heeft ontvangen op de absolute toppositie (de eerste advertentie boven de organische zoekresultaten) gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.
  • VP zoeknetwerk (toppositie): het aantal vertoningen dat u heeft ontvangen op de toppositie (een willekeurige positie boven de organische zoekresultaten) gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.

Statistieken voor advertentiepositie

De eerste twee statistieken, 'Verton.% (absolute toppositie)' en 'Verton.% (toppositie)', duiden specifiek de locatie op de pagina aan. Gebruik deze statistieken om te bepalen waar en wanneer uw vertoningen worden weergegeven boven de organische zoekresultaten.

De andere twee statistieken, 'VP zoeknetwerk (absolute toppositie)' en 'VP zoeknetwerk (toppositie)', geven aan hoeveel procent van de vertoningen op de toppositie waarvoor u in aanmerking kwam, u daadwerkelijk heeft ontvangen. Deze statistieken bieden u het beste inzicht in de beschikbare mogelijkheden om uw advertenties op prominentere posities weer te geven. Gebruik deze statistieken als u wilt bieden op de locatie op een pagina. We werken eraan om deze statistieken op te nemen in opties voor automatisch bieden in Google Ads.

Kortom, als u de gemiddelde positie gebruikt om meer inzicht te krijgen in de locatie van uw advertenties op de pagina, kunt u beter gebruikmaken van 'Verton.% (absolute toppositie)' en 'Verton.% (toppositie)'. Als u de gemiddelde positie gebruikt om te bieden op een locatie op de pagina, kunt u beter 'VP zoeknetwerk (absolute toppositie)' en VP zoeknetwerk (toppositie)' gebruiken.

Gepost door Julien Jacquet, productmanager, Google Ads