Om lokala kampanjer

Lokala kampanjer är utformade för att hjälpa kunder att hitta till din butik med hjälp av Google-annonsering. Lokala kampanjer underlättar arbetet för dig och gör det enkelt att marknadsföra butiker i Googles största tjänster, som Googles söknätverk, Maps, YouTube och Googles Display-nätverk. Du behöver bara lägga till några rader text, ett bud och ett antal tillgångar. Resten optimeras för att hjälpa användarna att hitta dig.

Så fungerar det

När du skapar en lokal kampanj behöver du definiera de butiker som du vill marknadsföra. Du kan konfigurera det här genom att länka ditt Google My Business-konto eller välja affiliate-adresser.

Lokala kampanjer bygger på enkelhet och syftar till att hjälpa dig att nå dina offlinemål. Du förser oss med butiksadresser, en kampanjbudget och annonstillgångar. Med hjälp av dessa optimerar Googles maskininlärningsteknik automatiskt bud, annonsplaceringar och tillgångskombinationer. Målet är att maximera antalet butiksbesök och marknadsföra dina butiker i Googles tjänster och nätverk.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster. Det omfattar Googles söknätverk, Googles Display-nätverk, Google Maps och YouTube. Här är några av de platser där dina annonser kan visas:

Google Maps

När kunder söker efter butiker som dina eller utforskar ett lokalt område i Google Maps, matchar Google dessa åtgärder med din företagsadress. Den som befinner sig eller planerar att vara nära din plats kan se din annons.

Googles söknätverk

Google matchar din annons med söktermer som är relevanta för ditt företag och dess plats.

YouTube

Google Ads kan visa dina annonser på YouTube där det är mest troligt att användare klickar på dem.

Googles Display-nätverk

Dina annonser kan visas där de är mest relevanta i Googles Display-nätverk. Google Ads optimerar var annonserna visas så att dina butiker får så stor exponering som möjligt.