Om lokala kampanjer

Lokala kampanjer är utformade för att hjälpa företag att ge potentiella kunder den information de behöver för att bestämma när och hur de ska besöka deras butiker. Lokala kampanjer underlättar arbetet för dig och gör det enkelt att marknadsföra butiker i Googles största tjänster, som Googles söknätverk, Maps, YouTube och Googles Display-nätverk. Du behöver bara lägga till några rader text, en budget och ett antal tillgångar. Resten optimeras för att hjälpa kunderna att hitta dig.

Google Ads Tutorials: Grow offline sales with Local campaigns

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen längst ned i videospelaren, välj Undertexter och ange ditt språk.

Så fungerar det

När du skapar en lokal kampanj behöver du bara ange vilka butiker du vill marknadsföra. Det kan du göra genom att länka ditt Google My Business-konto eller välja affiliate-adresser.

Lokala kampanjer fokuserar på enkelhet och på att hjälpa dig att nå dina offlinemål. Du förser oss med butiksadresser, en kampanjbudget och annonstillgångar. Utifrån dessa optimerar Googles maskininlärningsteknik automatiskt bud, annonsplaceringar och tillgångskombinationer. Målet är att maximera värdet i butiken (med besök i butik, samtalsklick och/eller vägbeskrivningsklick) och marknadsföra dina butiker i Googles tjänster och nätverk.

Lokala kampanjer använder också radieinriktning för platser i Google My Business och affiliate-adresstillägg. Radien kan variera beroende på de inriktade platserna och hur långt användaren är beredd att resa till dem. Andra faktorer som påverkar inriktad radie är vertikal, befolkningsdensitet och förekomst av konkurrenter.

Var dina annonser kan visas

Dina annonser kan visas i Googles tjänster. Här ingår Googles söknätverk, Googles Display-nätverk, Google Maps och YouTube. Detta är några av de platser där dina annonser kan visas:

Google Maps

När kunder söker efter företag som ditt eller utforskar ett lokalt område på Google Maps matchar Google dessa åtgärder med din företagsadress. Personer som befinner sig i närheten av eller har visat intresse för din plats kan se din annons.

Googles söknätverk

Google matchar din annons med söktermer som är relevanta för ditt företag och dess plats.

YouTube

Google Ads kan visa dina annonser på YouTube där det är mest troligt att de engagerar potentiella kunder som vill besöka din fysiska butik.

Googles Display-nätverk

Dina annonser kan visas där de är mest relevanta i Googles Display-nätverk. Google Ads optimerar var annonserna visas så att dina butiker får så stor exponering som möjligt.