Skapa en lokal kampanj

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en lokal kampanj.

Innan du börjar

Innan du skapar en lokal kampanj måste du uppfylla behörighetskraven för konverteringar från besök i butik. Alternativet att skapa en lokal kampanj visas endast i konton som uppfyller detta krav. Du hittar mer information i den här guiden. Du kan också fråga din kontorepresentant om besök i butik är tillgängligt där du befinner dig.

Läs guiden med våra rekommendationer innan du börjar. Kampanjer bör köras i minst 30 dagar och vara inriktade på tio eller fler platser per konto (kan vara spritt över flera kampanjer).

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusikonen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Lokala butiksbesök och erbjudanden i fönstret Ny kampanj.
  5. I nästa panel kan du välja om du vill använda dina butiker i Google My Business eller affiliate-adresser för att välja butiker där dina produkter säljs. Klicka på alternativknappen bredvid det alternativ du vill använda.
    • För Google My Business kan du välja alla butiker i kontot för den lokala kampanjen. Du kan också välja en specifik del av dina butiker. Du kan välja platser manuellt (upp till 20 platser) eller filtrera dem med en GMB-etikett (rekommenderas). Observera att du inte kan redigera manuellt valda platser i efterhand.
    • Om du väljer affiliate-adresser klickar du på ditt land eller din butik i fönstret Välj en kedja. Välj sedan butikskedjan. Du kan använda alla kedjor i kontot eller en del av dem.
    • Observera att geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Ange ett namn för kampanjen i fältet Kampanjnamn.
  8. Fyll i texttillgångarna för din annons, inklusive följande:
    • Rubrik: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem rubriker. Högst 30 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text för att fånga uppmärksamheten hos potentiella köpare. Se till att alla rubriker är unika för att få bäst effekt.
    • Beskrivning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem beskrivningar. Högst 60 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som sammanfattar ditt erbjudande.
    • Uppmaning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem uppmaningar. Högst 11 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som informerar användare om hur de kan interagera med ditt företag.
    • Slutlig webbadress: Obligatoriskt, det måste finnas en giltig webbadress.
      • Ange webbadressen som du vill att din annons ska ta användarna till.
    • Visningssökväg: Valfritt, du kan ange två sökvägar.
      • Använd högst två rader med text för att ange en webbadress som användarna kan se i din annons. Domänen måste vara densamma som den slutliga webbadressen. Om du lämnar detta tomt använder Google Ads din slutliga webbadress som visningsadress.
    • Slutlig mobilwebbadress: Valfritt, måste vara en giltig webbadress.
      • Ange webbadressen som dina användare ska tas till. Fundera över om målwebbplatsen är mobilanpassad.
    • Klicka i rutan Bilder och logotyper för att söka efter och ladda upp bilder som du kan använda i dina annonser.
      • Kampanjen måste ha minst en bild med bildförhållandet 1.91:1 och en logotyp med bildförhållandet 1:1 för att kunna visas.
    • Följande bild- och logotypstorlekar är godkända (upp till 20 vardera per kampanj):
      • bildförhållande 1.91:1 för bild
        • Minsta storlek: 600 × 314
        • Största filstorlek: 5 MB
      • bildförhållande 1:1
        • Minsta storlek: 314 × 314
        • Största filstorlek: 5 MB
      • bildförhållande 1:1 för logotyp
        • Minsta storlek: 116 × 116
        • Största filstorlek: 5 MB
    • Du kan beskära dina bilder så att de passar bildförhållandet 1:1 eller 1.91:1. Godkända format: jpg, png.
    • Video: Obligatoriskt, måste vara minst 10 sekunder.
      • Ange en giltig YouTube-webbadress.
  9. Ange information för följande inställningar:
    • Språk: Godkända språk som du vill rikta in din annons mot.
    • Budgivning: Standardbudgivningsstrategin är att maximera konverteringsvärdet, vilket automatiskt maximerar antalet butiksbesök inom din dagliga budget.
    • Daglig budget: Så mycket som du är villig att spendera per dag i din annonskampanj.  Kontakta den kontoansvariga för budgetvägledning.
    • Ytterligare inställningar: Ett expanderbart avsnitt där du kan ange spårning eller en specifik mobilwebbadress.
  10. Klicka på Spara och fortsätt längst ned.
  11. Din kampanj är nu klar. På nästa sida kan du granska dina kampanjinställningar. Klicka på Annonstillgångar för att granska texten och bilderna du valt för din annons.

Optimering och budgivning

Lokala kampanjer använder budstrategin Maximera konverteringsvärdet, vilket automatiskt maximerar antalet butiksbesök från din kampanj inom din dagliga budget.

Om du vill visa det totala konverteringsvärdet från din kampanj anger du ett värde för konverteringsåtgärden Butiksbesök. Standardvärdet är inställt på 1 USD, men du kan ändra det under Konverteringar på menyn Verktyg.

Ändra inställningarna för konverteringsåtgärden för butiksbesök

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen längst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Leta reda på den konverteringsåtgärd för besök i butik som du vill redigera på listan och klicka på dess namn. Då visas inställningarna för konverteringsåtgärden.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Klicka på en inställning, gör ändringarna och klicka på Spara. Upprepa steget för alla övriga inställningar som du vill ändra.
    Klicka på Konverteringar om du vill använda inställningen Konverteringsperiod. Klicka på Visningsbaserade konverteringar om du vill använda inställningen Visningsbaserad konverteringsperiod.
  7. Klicka på Klart.

Rapportering

Lokala kampanjer använder maskininlärning för att avgöra var det är bäst att placera din annons i Googles söknätverk, Googles Display-nätverk, YouTube och Maps. Lokala kampanjer rapporterar det samlade antalet konverteringar för dessa kanaler. I per butik-rapporten kan du se butiksbesök och konverteringar för andra lokala åtgärder, kategoriserade efter plats.