Skapa en lokal kampanj

Med lokala kampanjer kan du koppla onlineannonseringen till din butik. Du kan marknadsföra dina butiker i Googles sökresultat, på kartor och YouTube samt på andra webbplatser.

Innan du kan skapa en lokal kampanj behöver du konfigurera Google My Business och uppfylla kvalificeringskraven för konverteringar från butiksbesök. Endast konton som uppfyller dessa krav kan se alternativet för att skapa en lokal kampanj. Kampanjer bör köras i minst 30 dagar och vara inriktade på tio eller fler platser per konto (kan vara spritt över flera kampanjer).

Läs om hur du genererar offlineresultat med lokala kampanjer.

Använd platsgrupper för att göra det enklare att hantera inriktningen.

Anvisningar

1. Skapa en lokal kampanj

Så här skapar du en lokal kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klick på plusikonen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Lokala butiksbesök och erbjudanden i fönstret Ny kampanj.
    • Kom ihåg att du behöver konfigurera Google My Business och uppfylla kraven för konvertering från butiksbesök för att kunna se detta alternativ.
  5. I nästa panel kan du välja om du vill använda dina butiker i Google My Business eller affiliate-adresser för att välja butiker där dina produkter säljs. Klicka på alternativknappen bredvid det alternativ du vill använda.
    • För Google My Business kan du välja alla platser i kontot för den lokala kampanjen genom att markera Använd alla platser i ditt länkade Google My Business-konto. Du kan också avmarkera rutan om du vill välja en specifik del av dina platser. Klicka på Använd platsgrupp för att tillämpa en befintlig grupp eller Skapa ny platsgrupp för att manuellt sätta samman och namnge en uppsättning platser. Uppsättningen tillämpas på din kampanj och sparas som en återanvändningsbar platsgrupp. Läs mer om platsgrupper
    • Välj en befintlig platsgrupp eller skapa en ny för affiliate-platser. Om du vill skapa en grupp med alla platser i en kedja kan du använda Välj per kedja (Obs! Det kan ta några minuter att synkronisera platser efter att du har sparat).  För att skapa en grupp med ett mindre antal platser från kedjan kan du använda Välj per specifika platser
    • Observera att geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.
  6. Klicka på Fortsätt.

2. Välj dina inställningar för lokal kampanj

Steg för att välja kampanjinställningar

1. Ange ett namn för kampanjen i fältet Kampanjnamn.
  2. Fyll i texttillgångarna för din annons, inklusive följande:
    • Rubrik: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem rubriker. Högst 30 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text för att fånga uppmärksamheten hos potentiella köpare. Se till att alla rubriker är unika för att få bäst effekt.
    • Beskrivning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem beskrivningar. Högst 60 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som sammanfattar ditt erbjudande.
    • Uppmaning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem uppmaningar. Högst 11 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som informerar användare om hur de kan interagera med ditt företag.
    • Slutlig webbadress: Obligatoriskt, det måste finnas en giltig webbadress
      • Ange webbadressen som du vill att din annons ska ta användarna till.
    • Visningssökväg: Valfritt, du kan ange två sökvägar
      • Använd högst två rader med text för att ange en webbadress som användarna kan se i din annons. Domänen måste vara densamma som den slutliga webbadressen. Om du lämnar detta tomt använder Google Ads din slutliga webbadress som visningsadress.
    • Slutlig mobilwebbadress: Valfritt, måste vara en giltig webbadress
      • Ange webbadressen som dina användare ska tas till. Fundera över om målwebbplatsen är mobilanpassad.
    • Klicka i rutan Bilder och logotyper för att söka efter och ladda upp bilder som du kan använda i dina annonser.
      • Kampanjen måste ha minst en bild med bildförhållandet 1.91:1 och en logotyp med bildförhållandet 1:1 för att kunna visas.
    • Följande bild- och logotypstorlekar är godkända (upp till 20 vardera per kampanj):
      • Bildförhållande 1.91:1 för bild
        • Minsta storlek: 600 × 314
        • Största filstorlek: 5 MB
      • Bildförhållande 1.91:1 för bild
        • Minsta storlek: 314 × 314
        • Största filstorlek: 5 MB
      • Bildförhållande 1:1 för logotyp
        • Minsta storlek: 116 × 116
        • Största filstorlek: 5 MB
    • Du kan beskära dina bilder så att de passar bildförhållandet 1:1 eller 1.91:1. Godkända format: jpg, png.
    • Video: Obligatoriskt, måste vara minst 10 sekunder
      • Ange en giltig YouTube-webbadress.
  3. Ange information för följande inställningar:
    • Språk: Godkända språk som du vill rikta in din annons mot.
    • Budgivning: Standardbudgivningsstrategin är att maximera konverteringsvärdet, vilket automatiskt maximerar antalet besök i butik inom din dagliga budget.
    • Daglig budget: Så mycket som du är villig att spendera per dag i din annonskampanj. Kontakta den kontoansvariga för budgetvägledning.
    • Ytterligare inställningar: Ett expanderbart avsnitt där du kan ange spårning eller en specifik mobilwebbadress.
  4. Klicka på Spara och fortsätt längst ned.
  5. Din kampanj är nu klar. På nästa sida kan du granska dina kampanjinställningar. Klicka på Annonstillgångar för att granska texten och bilderna du valt för din annons.

Steg för att ansluta till lokalt produktflöde

Du kan enkelt koppla din lokala kampanj till de produkter och tjänster som är tillgängliga på varje plats. I de här stegen visar vi hur du lägger till ett lokalt produktflöde i din kampanj. Innan du börjar måste du först skapa ett lokalt produktflöde i avsnittet företagsinformation i ditt konto.

1. Följ anvisningarna ovan för att skapa en lokal kampanj.
  2. Rulla ned till slutet av inställningarna och tryck på Visa fler inställningar.
  3. Tryck på Produktflöde. Markera rutan för Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  4. Välj källa till produktflödet.
    1. Google Ads (lokalt produktflöde): Välj ett lokalt produktflöde som du har skapat i ”företagsinformation”.

3. Skapa ytterligare annonsgrupper

Om du har fler än en uppsättning kreativa tillgångar kan du skapa flera annonsgrupper. Denna metod fungerar bra för tillgångar som representerar olika kreativa teman eller som bör visas enligt ett visst schema. När du har skapat din lokala kampanj kan du lägga till fler annonsgrupper.

Steg för att skapa annonsgrupper

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn för att se en fullständig lista över dina Google Ads-kampanjer.
  2. Klicka på namnet på din lokala kampanj i listan för att visa en översikt.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på plusikonen för att skapa en ny annonsgrupp.
  5. Fyll i alla tillgångar (se detaljerad information ovan).
  6. Klicka på Spara och fortsätt längst ned.

Om så önskas kan annonsgrupper schemaläggas så att de pausas eller aktiveras vid en viss tidpunkt. Se Skapa automatiska regler för mer detaljerad information.

4. Optimera budgivningen

Lokala kampanjer använder budstrategin Maximera konverteringsvärdet, vilket automatiskt maximerar antalet besök i butik från din kampanj inom din dagliga budget.

Lokala kampanjer rapporterar det samlade antalet konverteringar för dessa kanaler. I per butik-rapporten kan du se besök i butik och konverteringar för andra lokala åtgärder, kategoriserade efter plats.

Om du vill visa det totala konverteringsvärdet från din kampanj anger du ett värde för konverteringsåtgärden Besök i butik. Standardvärdet är inställt på 1 USD, men du kan ändra det under Konverteringar på menyn Verktyg.

5. Redigera dina inställningar för konverteringsåtgärder för butiksbesök

Steg för att redigera konverteringsåtgärder

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen längst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Leta reda på den konverteringsåtgärd för besök i butik som du vill redigera på listan och klicka på dess namn. Då visas inställningarna för konverteringsåtgärden.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Klicka på en inställning, gör ändringarna och klicka på Spara. Upprepa steget för alla övriga inställningar som du vill ändra.
    Klicka på Konverteringar om du vill använda inställningen Konverteringsperiod. Klicka på Visningsbaserade konverteringar om du vill använda inställningen Visningsbaserad konverteringsperiod.
  7. Klicka på Klart.