Skapa en lokal kampanj

Med lokala kampanjer kan du koppla onlineannonseringen till din butik. Du kan marknadsföra dina butiker i Googles sökresultat, på kartor och YouTube samt på andra webbplatser.

Kvalificeringskrav

Om du vill få åtkomst till lokala kampanjer måste du ha aktiva adresstillägg eller affiliate-adresstillägg i kontot eller ha ett Google My Business-konto länkat till Google Ads.

För att du ska få bra resultat rekommenderar vi att du kör dina kampanjer i minst 30 dagar och inriktar dig på tio eller fler platser per konto (kan fördelas över flera kampanjer).

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en lokal kampanj.

Gör så här

1. Skapa en lokal kampanj

Skapa ny kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klick på plusikonen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Lokala butiksbesök och erbjudanden i fönstret Ny kampanj.
  5. I nästa panel kan du välja om du vill använda dina butiker i Google My Business eller affiliate-adresser för att välja butiker där dina produkter säljs. Klicka på alternativknappen bredvid det alternativ du vill använda.
    • För Google My Business kan du välja alla platser i kontot för den lokala kampanjen genom att markera Använd alla platser i ditt länkade Google My Business-konto. Du kan också avmarkera rutan om du vill välja en specifik del av dina platser. Klicka på Använd platsgrupp för att tillämpa en befintlig grupp eller Skapa ny platsgrupp för att manuellt sätta samman och namnge en uppsättning platser. Uppsättningen tillämpas på din kampanj och sparas som en återanvändningsbar platsgrupp. Läs mer om platsgrupper
    • Välj en befintlig platsgrupp eller skapa en ny för affiliate-platser. Om du vill skapa en grupp med alla platser i en kedja använder du Välj per kedja (det kan ta några minuter att synkronisera platser när du har sparat). För att skapa en grupp med ett mindre antal platser från kedjan kan du använda Välj per specifika platser.
    • Geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.
  6. Klicka på Fortsätt.

2. Välj dina inställningar för lokal kampanj

Välj kampanjinställningar

1. Ange ett namn för kampanjen i fältet Kampanjnamn.
  2. Fyll i texttillgångarna för din annons, inklusive följande:
    • Rubrik: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem rubriker. Högst 30 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text för att fånga uppmärksamheten hos potentiella köpare. Se till att alla rubriker är unika för att få bäst effekt.
    • Beskrivning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem beskrivningar. Högst 60 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som sammanfattar ditt erbjudande.
    • Uppmaning: Obligatoriskt, kan innehålla upp till fem uppmaningar. Högst 11 tecken.
      • Ange upp till fem rader med text som informerar användare om hur de kan interagera med ditt företag.
    • Slutlig webbadress: Obligatoriskt, det måste finnas en giltig webbadress
      • Ange webbadressen som du vill att din annons ska ta användarna till.
    • Visningssökväg: Valfritt, du kan ange två sökvägar
      • Använd högst två rader med text för att ange en webbadress som användarna kan se i din annons. Domänen måste vara densamma som den slutliga webbadressen. Om du lämnar detta tomt använder Google Ads din slutliga webbadress som visningsadress.
    • Slutlig mobilwebbadress: Valfritt, måste vara en giltig webbadress
      • Ange webbadressen som dina användare ska tas till. Fundera över om målwebbplatsen är mobilanpassad.
    • Klicka i rutan Bilder och logotyper för att söka efter och ladda upp bilder som du kan använda i dina annonser.
    • Kampanjen måste ha minst en bild med bildförhållandet 1.91:1 och en logotyp med bildförhållandet 1:1 för att kunna visas
  3. Följande bild- och logotypstorlekar är godkända (upp till 20 vardera per kampanj):
    • Bildförhållande 1.91:1 för bild
      • Minsta storlek: 600 × 314
      • Största filstorlek: 5 MB
    • Bildförhållande 1:1 för bild
      • Minsta storlek: 314 × 314
      • Största filstorlek: 5 MB
    • Bildförhållande 1:1 för logotyp
      • Minsta storlek: 116 × 116
      • Största filstorlek: 5 MB
  4. Du kan beskära dina bilder så att de passar bildförhållandet 1:1 eller 1.91:1. Godkända format: jpg, png.
  5. Video: Obligatoriskt, måste vara minst 10 sekunder
    • Ange en giltig YouTube-webbadress.
  6. Ange information för följande inställningar:
    • Språk: Godkända språk som du vill rikta in din annons mot
    • Budgivning: Standardbudstrategin går ut på att maximera konverteringsvärdet, vilket automatiskt maximerar värdet på dina konverteringar inom din genomsnittliga dagliga budget. Om du bara väljer en konverteringsåtgärd, till exempel besök i butik, maximerar budgivningen det totala antalet konverteringar till ditt konverteringsvärde. I det här fallet fungerar budgivningen på samma sätt som Maximera konverteringar.
    • Genomsnittlig daglig budget: Så mycket som du är villig att spendera per dag i din annonskampanj. Kontakta den kontoansvariga för budgetvägledning.
    • Fler inställningar: Ett expanderbart avsnitt där du kan ange spårning eller en specifik webbadress för mobila enheter.
  7. Klicka på Spara och fortsätt längst ned.
  8. Din kampanj är nu klar. På nästa sida kan du granska dina kampanjinställningar. Klicka på Annonstillgångar för att granska texten och bilderna du valt för din annons.

Ansluta till lokalt produktflöde

Du kan även marknadsföra produkter och tjänster som är tillgängliga på respektive plats. I de här stegen visar vi hur du kopplar kampanjen till ett lokalt produktflöde. Innan du börjar måste du först skapa ett lokalt produktflöde i avsnittet Företagsinformation.

1. Följ anvisningarna ovan för att skapa en lokal kampanj.
  2. Scrolla ned till slutet av inställningarna och utöka Fler inställningar.
  3. Tryck på Produktflöde. Markera rutan för Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  4. Välj källa till produktflödet.
    1. Google Ads (lokalt produktflöde): Med detta alternativ väljer du ett lokalt produktflöde som du har skapat under Företagsinformation.
    2. Merchant Center (lokalt produktflöde): Med detta alternativ kopplar du de lokala produkterna i ett Merchant Center-konto till denna kampanj.
      1. Välj ett Merchant Center-konto.
      2. Skriv eller klistra in en lista över produkt-id:n från detta konto och klicka på Lägg till produkter.
      3. Dra dina id:n till den ordning som du vill att de ska visas som annonser.

3. Skapa ytterligare annonsgrupper

Om du har fler än en uppsättning annonstillgångar kan du skapa flera annonsgrupper. Denna metod fungerar bra för tillgångar som representerar olika kreativa teman eller som bör visas enligt ett visst schema. När du har skapat din lokala kampanj kan du lägga till fler annonsgrupper.

Skapa annonsgrupper

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn för att se en fullständig lista över dina Google Ads-kampanjer.
  2. På listan klickar du på namnet på den lokala kampanj där du vill lägga till fler annonsgrupper.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på plusikonen för att skapa en ny annonsgrupp.
  5. Fyll i alla tillgångar (se detaljerad information ovan).
  6. Klicka på Spara och fortsätt längst ned.
Du kan ställa in automatiska regler för att pausa eller aktivera annonsgrupperna så att de visas vid vissa tidpunkter.

4. Optimera budgivningen

Lokala kampanjer använder budstrategin Maximera konverteringsvärde. Denna budstrategi maximerar automatiskt konverteringsvärdet för besök i butik, samtalsklick eller vägbeskrivningar för din kampanj baserat på din genomsnittliga dagliga budget.

Riktlinjer för konverteringsbudgivning

Vilka konverteringsåtgärder som är tillgängliga beror på kontot.

• Om du för närvarande mäter besök i butik i ditt konto aktiveras budgivning för besök i butik automatiskt för lokala kampanjer. Läs mer om konverteringar från butiksbesök.
  • Om du inte mäter besök i butik kan du ändå använda lokala kampanjer med budgivning för lokala åtgärder (budgivning för samtalsklick och/eller vägbeskrivningar)

Se till att budstrategin Maximera konverteringsvärde fungerar som den ska genom att ange ett konverteringsvärde för dina konverteringsåtgärder.

• Som standard är konverteringsvärdet för någon av dessa konverteringsåtgärder 1 USD.
  • Om du bara väljer en konverteringsåtgärd, till exempel besök i butik, maximerar budgivningen det totala antalet konverteringar till ditt konverteringsvärde.

5. Redigera dina inställningar för konverteringsåtgärder

Redigera konverteringsåtgärder

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Leta reda på den konverteringsåtgärd för butiksbesök du vill redigera i listan och klicka på den. Då visas inställningarna för konverteringsåtgärden.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Klicka på en inställning, gör ändringarna och klicka på Spara. Upprepa steget för alla övriga inställningar som du vill ändra.
  7. Klicka på Klart.

Optimera resultat