Redigera din lokala kampanj

När du har skapat en lokal kampanj kan du marknadsföra din butik i många av Googles nätverk. Du kanske också vill göra ändringar för att förbättra kampanjresultatet eller anpassa kampanjen efter förändringar av dina företagsbehov.

I den här artikeln beskriver vi hur du granskar och redigerar kampanjens inställningar.

Innan du börjar

Om du ännu inte har skapat en lokal kampanj kan du besöka Skapa en lokal kampanj. Där hittar du anvisningar för hur du skapar och kommer åt din kampanj, väljer kampanjinställningar och ansluter till ett lokalt produktflöde

Redigera din lokala kampanj

Redigera tillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Lokala kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  4. Klicka på namnet för den annonsgrupp som du vill redigera tillgångar för.
  5. Du kan ta en snabbtitt på dina tillgångar på sidan Annonstillgångar.
    • Du kan också klicka på förhandsgranskningsflikar för att visa hur din annons ser ut i Google Maps, Display-nätverket och söknätverket eller på YouTube.
  6. Redigera genom att klicka på pennikonen Redigera ovanför tillgångslistan.
  7. På sidan Annonstillgångar kan du redigera, ersätta eller ta bort några av tillgångarna, inklusive:
    • slutlig webbadress
    • visningssökväg
    • rubrik
    • beskrivning
    • uppmaning
    • bilder
    • videor.
  8. Klicka på Spara och fortsätt.

Redigera målgrupper

Vi rekommenderar att du riktar in din lokala kampanj mot en bred målgrupp. Då optimeras lokala kampanjer automatiskt för offlinekonverteringar.
  1. Klicka på Målgrupper på sidmenyn för att visa målgruppslistorna för kampanjen.
  2. Klicka på pennikonen Redigera eller på Målgrupper längst ner.
  3. Klicka på pennikonen Redigera för att bläddra bland annonsgrupperna.
  4. Välj en annonsgrupp och välj sedan en av annonsgruppens målgrupper.
  5. Klicka på Spara.

Uteslut platser

Geografisk radieinriktning härleds utifrån de fysiska företagsadresser som du har angett för din kampanj. Du kan utesluta särskilda geografiska platser från din kampanj vid behov.

1. I navigeringspanelen, klicka på namnet på den kampanj eller kampanjtyp du vill ta bort.
  2. På sidmenyn, klicka på Platser för att visa och redigera kampanjens platser.
  3. Klicka på fliken Exkluderad för att visa kampanjens exkluderade platser.
  4. Klicka på pennikonen Redigera eller Redigera platser för att göra platsuteslutningar.
  5. Fyll i fältet Ange platser att utesluta och välj sedan platser som fylls i automatiskt när du skriver.
    • För att utesluta flera platser, klicka på Lägg till flera platser samtidigt. Du kan ange en ort, postnummer, ett land osv. per rad och klicka på Sök för att hitta den specifika platsen. Du kan sedan klicka på Exkludera för varje plats för att utesluta eller på Uteslut alla för att utesluta varje resultat från din sökning.
  6. Klicka på Spara för att bekräfta platsen och lägg till den på listan.

Redigera platsgrupp

1. Klicka på kampanjnamnet eller kampanjtypen som du redigerar en platsgrupp för i navigeringspanelen.
  2. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
  3. Klicka på kortet Platstyp för att utöka det.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Välj platser för denna kampanj och välj Använd platsgrupper.
  5. Välj Använd platsgrupper eller Skapa en platsgrupp för att ange platsgrupperna för kampanjen.
    • För Använd platsgrupper:
      1. Använd sökfältet för att söka efter de grupper du vill använda.
      2. Välj de grupper du vill använda genom att markera rutorna bredvid namnen på grupperna.
      3. Klicka på Spara.
    • För Skapa en platsgrupp:
      1. Ange ett namn för gruppen i rutan Platsgruppsnamn.
      2. Använd sökfältet för att söka efter platser för din nya grupp.
      3. Välj platser för gruppen genom att markera rutorna bredvid platserna.
      4. Klicka på Spara för att skapa din grupp och tillämpa den i din kampanj.