Paikallisen kampanjan muokkaaminen

Kun luot Paikallisen kampanjan, voit mainostaa kauppaasi Googlen eri verkostoissa. Haluat ehkä myös tehdä muutoksia kampanjasi kehityksen parantamiseksi tai kampanjan sopeuttamiseksi yrityksen tarpeiden muutoksiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa kampanjasi asetukset ja muokata niitä.

Ohjeet

Kampanjan löytäminen

Näin löydät kampanjasi

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Kampanjat, niin näet luettelon kaikista Google Ads ‑kampanjoistasi.
  3. Klikkaa luettelosta Paikallisen kampanjan nimeä, niin näet kampanjan yleiskatsauksen.

Kampanja-asetusten muuttaminen

Näin muutat kampanja-asetuksia

1. Klikkaa Asetukset, niin voit katsoa ja muokata kampanjan luomisen aikana määrittämiäsi toimintaparametreja.
  2. Laajenna minkä tahansa luokan kortti klikkaamalla luokkaa.
  3. Valitse asetukset tai lisää uudet arvot. Voit valita seuraavat asetukset:
    • kampanjan nimi
    • tila
    • kielet
    • hintatarjousstrategia
    • budjetti
    • alkamis‑ ja päättymispäivät
    • sijainnit
  4. Ota uudet asetukset käyttöön klikkaamalla kortin oikeasta alakulmasta Tallenna.
  5. Toista vaiheet 2–4 kaikkien muutettavien asetusten kohdalla.

Paikalliseen tuotesyötteeseen yhdistäminen

Näin yhdistät kampanjan paikalliseen tuotesyötteeseen

Voit mainostaa kussakin sijainnissa saatavilla olevia tuotteita ja palveluja yhdistämällä kampanjan paikalliseen tuotesyötteeseen. Tällöin kunkin sijainnin mainokset luodaan syötedatasi perusteella.

Ennen kuin aloitat, sinun on luotava paikallinen tuotesyöte tilisi Bisnesdata-osiossa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Kampanjat-kohtaan ja avaa Paikallinen kampanja.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Vieritä asetusten alareunaan ja laajenna Lisäasetukset.
  5. Laajenna Tuotesyöte-osio. Valitse Käytä tuotesyötettä tässä kampanjassa ‑kohdan valintaruutu.
  6. Valitse syötteen lähde.
    1. Google Ads (paikallinen tuotesyöte): Tässä vaihtoehdossa voit valita Bisnesdata-osiossa luomasi paikallisen tuotesyötteen.
    2. Kauppiaskeskus (paikallinen tuotesyöte): Tässä vaihtoehdossa yhdistät Kauppiaskeskus-tilin tuotteet tähän kampanjaan.
      1. Valitse Kauppiaskeskus-tili.
      2. Kirjoita tai liitä tilin tuotetunnusten luettelo ja klikkaa Lisää tuotteita.
      3. Vedä tuotteet siihen järjestykseen, jossa haluat niiden näkyvän mainoksissa.

Sisällön muokkaaminen

Näin muokkaat sisältöä

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Paikalliset kampanjat.
  3. Valitse sivuvalikosta Mainosryhmät.
  4. Klikkaa sen mainosryhmän nimeä, jonka sisältöä haluat muokata.
  5. Voit katsella sisältöjä Mainossisältö-sivun pikanäkymästä.
  6. Jos haluat nähdä, miltä mainos näyttää Google Mapsissa, Display‑verkostossa, Haussa tai YouTubessa, klikkaa esikatseluvälilehtiä.
  7. Aloita sisällön muokkaaminen klikkaamalla sisältöluettelon yläpuolelta kynäkuvaketta Muokkaa.
  8. Mainossisältö-sivulla voit muokata, korvata tai poistaa muun muassa seuraavia sisältökohteita:
    • lopullinen URL
    • näkyvän URL-osoitteen polku
    • otsikko
    • kuvaus
    • toimintakehotus
    • kuvat
    • videot.
  9. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Yleisöjen muokkaaminen

Näin muokkaat yleisöjä

Paikallinen kampanja kannattaa kohdistaa laajalle yleisölle. Paikalliset kampanjat optimoidaan automaattisesti offline-konversioille.
  1. Klikkaa sivuvalikosta Yleisöt, niin näet kampanjan yleisöluettelot.
  2. Klikkaa alareunasta kynäkuvaketta Muokkaa tai Yleisöt.
  3. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa, niin voit selata mainosryhmiä.
  4. Valitse mainosryhmä ja valitse jokin mainosryhmän yleisöistä.
  5. Klikkaa Tallenna.

Maantieteellisten sijaintien poissulkeminen

Näin suljet pois sijainteja

Maantieteellinen sädekohdistaminen perustuu yrityksen fyysisiin sijainteihin, jotka on lisätty kampanjaan. Voit tarvittaessa sulkea tietyt maantieteelliset sijainnit pois kampanjasta.

1. Klikkaa navigaatiopaneelista sen kampanjan nimeä tai kampanjatyyppiä, josta haluat sulkea sijainteja pois.
  2. Klikkaa sivuvalikosta Sijainnit, jos haluat katsoa ja muokata kampanjan sijainteja.
  3. Klikkaa Poissuljettu-välilehteä, jos haluat nähdä kampanjan poissuljetut sijainnit.
  4. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa tai Muokkaa sijainteja, niin voit sulkea sijainteja pois.
  5. Ala kirjoittaa "Lisää poissuljettavat sijainnit" ‑kenttään ja valitse sijainti avautuvasta luettelosta.
    • Jos haluat sulkea pois useita sijainteja, klikkaa Lisää useita sijainteja kerralla. Voit etsiä tiettyä sijaintia lisäämällä yhden kaupungin, postinumeron tai maan riviä kohden ja klikkaamalla Hae. Klikkaa sitten jokaisen poissuljettavan sijainnin kohdalta Sulje pois tai valitse Sulje kaikki pois, jos haluat sulkea pois kaikki haun tulokset.
  6. Vahvista sijainti ja lisää se luetteloon klikkaamalla Tallenna.

Kampanjan sijaintiryhmän muokkaaminen

Näin muokkaat sijaintiryhmää

1. Klikkaa navigaatiopaneelista sen kampanjan nimeä tai kampanjatyyppiä, jonka sijaintiryhmää haluat muokata.
  2. Valitse sivuvalikosta Asetukset.
  3. Laajenna Sijaintityyppi-kortti klikkaamalla sitä.
  4. Klikkaa Valitse tämän kampanjan sijainnit ‑kohdan viereistä avattavaa valikkoa ja valitse Käytä sijaintiryhmiä.
  5. Valitse Käytä sijaintiryhmiä tai Luo sijaintiryhmä, niin voit määrittää kampanjan sijaintiryhmät.
    • Jos valitsit "Käytä sijaintiryhmiä", tee näin:
      1. Etsi hakukentän avulla ryhmät, jotka haluat ottaa käyttöön.
      2. Valitse haluamasi ryhmät valitsemalla ryhmien nimien viereiset valintaruudut.
      3. Klikkaa Tallenna.
    • Jos valitsit "Luo sijaintiryhmä", tee näin:
      1. Lisää "Sijaintiryhmän nimi" ‑kenttään ryhmän nimi.
      2. Etsi hakukentän avulla uuteen ryhmään lisättävät sijainnit.
      3. Valitse sijainnit valitsemalla niiden viereiset valintaruudut.
      4. Luo ryhmä ja ota se käyttöön kampanjassa klikkaamalla Tallenna.