Meer relevantie bieden met responsieve zoekadvertenties

9 augustus 2018

Vorige maand hebben we tijdens Google Marketing Live laten zien hoe responsieve zoekadvertenties de kracht van machine learning van Google gebruiken om voor elke zoekopdracht de beste advertentie weer te geven. Vanaf september komen responsieve zoekadvertenties voor meer adverteerders beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Andere talen volgen kort daarop.

Een van de voordelen van responsieve zoekadvertenties is dat ze u meer ruimte bieden om uw boodschap over te brengen. Daarom werken we niet alleen aan vergroting van het aantal talen waarin deze advertenties beschikbaar zijn, maar hebben we ook de mogelijkheden van uw bestaande tekstadvertenties uitgebreid. Vanaf eind augustus kunt u een derde kop en een tweede beschrijving aan uw tekstadvertenties toevoegen. Bovendien kunnen uw beschrijvingen maximaal 90 tekens bevatten.

Derde kop en tweede beschrijving in tekstadvertenties

Probeer eerst een derde kop en een tweede beschrijving toe te voegen aan uw bestaande tekstadvertenties. Als u als verkoper bijvoorbeeld twee koppen met uw merknaam en uw officiële site gebruikt, kunt u een derde kop toevoegen met verzendinformatie of speciale aanbiedingen.

Hier vindt u meer informatie over hoe u effectieve tekstadvertenties schrijft.