Använd optimeringsresultat som hjälp för att optimera ditt konto

2 augusti 2018

Ditt optimeringsresultat, som du hittar på sidan Rekommendationer, hjälper dig att förstå optimeringspotentialen för ditt konto. Resultatet anges mellan 0 och 100 %, där 100 % betyder att kontot presterar enligt sin fulla potential.

Vi tittar på viktiga aspekter av dina kampanjer för att utvärdera om de är fullt optimerade. Sedan får du information om rekommenderade åtgärder om det finns förbättringar att göra. Om en rekommendation kan ha en större inverkan på dina resultat får det en större betydelse för det övergripande resultatet.

Optimeringsresultatet omfattar flera aspekter av din kampanj, däribland

• bud och budgetar
  • annonser och tillägg
  • sökord och inriktning
  • reparationer.

Optimeringsresultat

Optimeringsresultatet beräknas i realtid och tar hänsyn till variabler som

• statistik, inställningar och status för ditt konto och dina kampanjer
  • relevant inverkan av tillgängliga rekommendationer
  • historik för de senaste rekommendationerna
  • trender i ekosystemet för annonsering.

Använd rekommendationer för att förbättra resultatet

Du kan förbättra ditt konto genom att kolla ditt optimeringsresultat och implementera de rekommendationer som uppfyller dina verksamhetsmål.

Exempel:

• Mango, en internationell återförsäljare, implementerade smarta budgivningsrekommendationer och ökade konverteringarna med 59 % och fick en 22 % högre avkastning på annonseringsutgifterna.
  • Koch Ford, en stor bilhandlare i Kanada, implementerade rekommendationer om tCPA-budgivning och ökade konverteringarna med 77 % samtidigt som man minskade CPA-kostnaderna med 34 %.

Obs! Optimeringsresultat visas bara för aktiva sökkampanjer. Optimeringsresultatet har ingen betydelse för beräkningarna av kvalitetsresultat eller annonsrankning.

Upplagt av Blake Reese, Senior Product Manager, Optimizations