De optimalisatiescore gebruiken als leidraad voor uw accountoptimalisaties

2 augustus 2018

Met uw optimalisatiescore, die u op de pagina Aanbevelingen kunt vinden, krijgt u inzicht in de optimalisatiepotentie van uw account. De score loopt van 0% tot 100%, waarbij 100% betekent dat uw account optimaal kan presteren.

We bekijken de belangrijkste aspecten van uw campagnes om te evalueren of deze volledig zijn geoptimaliseerd en als dat niet het geval is, geven we u aanbevelingen. Als een aanbeveling meer impact op de prestaties kan hebben, weegt deze zwaarder mee voor uw totale score.

De optimalisatiescore omvat verschillende aspecten van uw campagne, waaronder:

• biedingen en budgetten,
  • advertenties en extensies,
  • zoekwoorden en targeting,
  • reparaties.

Optimalisatiescore

De optimalisatiescore wordt in realtime berekend en houdt rekening met variabelen zoals de volgende:

• Statistieken, instellingen en de status van uw account en campagnes
  • Relevante impact van beschikbare aanbevelingen
  • Recente aanbevelingsgeschiedenis
  • Trends in het advertentie-ecosysteem

Aanbevelingen gebruiken om uw score te verbeteren

Verbeter uw account door uw optimalisatiescore te controleren en aanbevelingen te implementeren die overeenkomen met uw bedrijfsdoelen.

Voorbeeld:

• Mango, een internationale verkoper, implementeerde aanbevelingen voor Slim bieden en genereerde 59% meer conversies en een 22% hoger ROAS.
  • Koch Ford, een grote autodealer in Canada, implementeerde aanbevelingen voor doel-CPA en genereerde 77% meer conversies, terwijl de CPA met 34% daalden.

Opmerking: De optimalisatiescore wordt alleen weergegeven voor actieve campagnes in het zoeknetwerk. De optimalisatiescore heeft geen invloed op de berekening van uw kwaliteitsscore of advertentierangschikking.

Gepost door Blake Reese, Senior Product Manager, Optimizations