Optimointipisteiden käyttäminen ohjenuorana tilin optimoinnissa

2.8.2018

Suositukset-sivun optimointipisteistä saat käsityksen tilisi optimointipotentiaalista. Pistearvo voi olla 0–100 prosenttia. Jos arvo on 100 prosenttia, tilisi pystyy hyödyntämään täyden potentiaalinsa.

Teemme arvion, joka perustuu kampanjoidesi keskeisiin osa-alueisiin. Jos arviossa ilmenee, että kampanjasi eivät ole kaikilta osin täysin optimoituja, annamme toimintasuosituksia. Jos suosituksen mahdollinen vaikutus tehokkuuteesi on suurempi, sille annetaan myös kokonaispisteissä suurempi painoarvo.

Optimointipisteet kattavat kampanjasi useita eri osa-alueita. Niitä ovat esimerkiksi

• hintatarjoukset ja budjetit
  • mainokset ja laajennukset
  • avainsanat ja kohdistus
  • korjaukset.

Optimointipisteet

Optimointipisteet lasketaan reaaliaikaisesti. Niiden laskemisessa huomioidaan useita muuttujia, kuten

• tilastot, asetukset sekä tilin ja kampanjoiden tila
  • saatavilla olevien suositusten olennainen vaikutus
  • viimeaikainen suositushistoria
  • mainontajärjestelmän suuntaukset.

Pisteiden parantaminen suositusten perusteella

Voit parantaa tiliäsi tarkistamalla optimointipisteesi ja ottamalla käyttöön suositukset, jotka ovat liiketoimintatavoitteidesi mukaisia.

Esimerkkejä:

• Kansainvälinen jälleenmyyjä Mango lisäsi konversioiden määrää 59 % ja kasvatti mainostuottoa 22 % ottamalla käyttöön Smart Bidding ‑suositukset.
  • Suuri kanadalainen autokauppias Koch Ford kasvatti konversioiden määrää 77 % ja pienensi hankintakohtaista hintaa 34 % ottamalla käyttöön CPA-tavoitetta koskevat hintatarjoussuositukset.

Huom. Optimointipisteet näytetään vain aktiivisille Hakukampanjoille. Optimointipisteitä ei huomioida laatupisteitä eikä mainoksen sijoitusta laskettaessa.

Kirjoittaja: Blake Reese, vanhempi tuotepäällikkö, optimoinnit