Utvärdera resultatet av dina målsidor

Innehåll

Därför är målsidor viktiga

Målsidan är den sida på din webbplats där kunder hamnar efter att ha klickat på en av dina annonser. Effektiva målsidor är nyckeln till att få konverteringar från din Google Ads-trafik. Ett av de bästa och enklaste sätten att få bättre resultat från dina mobilannonser är att förbättra inläsningstiden på dina målsidor.

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar resultatet av dina målsidor så att du förstår hur människor interagerar med dina webbsidor. Du får bäst den bästa överblicken över den här informationen på sidan Målsidor.

Inom detaljhandeln har vi till exempel sett att en sekunds fördröjning på mobila enheter kan leda till att antalet mobilkonverteringar minskar med upp till 20 %.

Så fungerar det

Sidan Målsidor innehåller detaljerade uppgifter om resultatet av de sidor som du leder trafik till från dina annonser. Där finns information om alla målsidesadresser från sök-, display-, video- och Shopping-kampanjer. För sökkampanjer visar rapporten Målsidor både webbadresser för webbplatslänkar och webbadresser för rubriker. I den här rapporten ser du webbplatslänkar för alla annonser som visats, med start i januari 2021.

Anmärkning om rapporten Målsidor för sökkampanjer:

• Det kan visas flera webbplatslänkar för en enstaka annonsexponering. Med hänsyn till detta räknas endast unika annonsexponeringar in i det totala antalet exponeringar i rapporten.

På sidan Målsidor kan du

• se de utökade målsidor som är kopplade till respektive målsida
  • ta reda på vilka av sidorna som kan ge en bättre upplevelse på mobila enheter
  • kontrollera hur mobilanpassad en sida är eller om sidan läses in som en giltig AMP-sida (Accelerated Mobile Pages).

Målsidesresultat i Google Ads

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Målsidor. Du kan se vilka sidor som inte är optimerade för mobila enheter i kolumnerna Mobilanpassad klickfrekvens och Giltig AMP-klickfrekvens.
    • Om en målsida inte bedöms vara mobilanpassad varje gång i Googles mobilvänlighetstest är procentsatsen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte får några klick från mobila enheter visas värdet ”–” i kolumnen.
    • Om en målsida inte alltid läses in som en giltig AMP-sida när användare klickar på din annons är procentsatsen i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte har AMP-uppmärkning visas värdet ”–” i kolumnen.
  4. Klicka på Visa utökade målsidor nedanför en målsideslänk. Då visas en lista över webbadresser till utökade målsidor för den målsidan.
    • Klicka på Testa i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens för att starta Googles mobilvänlighetstest för sidan i ett separat fönster.
    • Klicka på Testa i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens för att starta AMP Validator-testet för sidan i ett separat fönster.
  5. I kolumnerna Klick, Exp. (exponeringar) och CTR (klickfrekvens) kan du se vilka sidor som användare interagerade med mest. Precis som i andra Google Ads-rapporter kan du segmentera och filtrera informationen i kolumnerna. Du kan också ladda ned och spara hela tabellen.
  6. Så här ser du de utökade målsidorna för fler än en målsida:
    1. Markera kryssrutan bredvid två eller fler målsidor.
    2. Klicka på Visa utökade målsidor när den blå stapeln visas ovanför tabellen.

Kom igång

När du har loggat in på ditt Google Ads-konto kan du börja utvärdera resultatet av dina målsidor genom att välja Målsidor i sidmenyn till vänster.

Om du vill se de utökade målsidorna för fler än en målsida markerar du kryssrutan bredvid två eller flera målsidor. Klicka på Visa utökade målsidor när den blå stapeln visas ovanför tabellen.

Nedan beskriver vi hur du kan börja utvärdera dina målsidor.

Kontrollera din mobiloptimering

Du kan se vilka sidor som inte är optimerade för mobila enheter i kolumnerna Mobilanpassad klickfrekvens och Giltig AMP-klickfrekvens.

Mobilanpassad klickfrekvens: Om en målsida inte bedöms vara mobilanpassad varje gång i Googles mobilvänlighetstest är procentsatsen i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte får några klick från mobila enheter visas värdet ”–” i kolumnen.

Giltig AMP-klickfrekvens: Om en målsida inte alltid läses in som en giltig AMP-sida när användare klickar på din annons är procentsatsen i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens lägre än 100. Om en sida inte har AMP-uppmärkning visas värdet ”–” i kolumnen.

Testa dina målsidor

Klicka på Visa utökade målsidor nedanför en målsideslänk. Då visas en lista över webbadresser till utökade målsidor för den målsidan.

Klicka på Testa i kolumnen Mobilanpassad klickfrekvens för att starta Googles mobilvänlighetstest för sidan i ett separat fönster.

Klicka på Testa i kolumnen Giltig AMP-klickfrekvens för att starta AMP Validator-testet för sidan i ett separat fönster.

Kontrollera populära sidor

I kolumnerna Klick, Exp. (exponeringar) och CTR (klickfrekvens) kan du se vilka sidor som användare interagerade med mest. Precis som i andra Google Ads-rapporter kan du segmentera och filtrera informationen i kolumnerna. Du kan också ladda ned och spara hela tabellen.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon, Insikter och rapporter och sedan på Söktermer.

I rapporten ser du data om de söktermer som har använts av ett betydande antal kunder och som har utlöst exponeringar och klick.

Du kan också använda följande funktioner:

Knappen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads Modifiera söktermsrapporten och ändra vilka kolumner som visas. Du kan lägga till, ta bort eller byta ordning på kolumnerna i rapporten. Du kan välja att spara kolumnuppsättningen och tillämpa ändringarna.
Knappen Ladda ned En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center Ladda ned data i rapporten. Välj i vilket format du vill ladda ned data från listan som visas när du klickar på den.
Knappen Segmentera Segmentera Ordna tabellen efter tid, konverteringar, enhet (där annonsen visades) eller Nätverk.
Knappen Expandera
Enlarge
Expandera tabellen i söktermsrapporten. Återgå till föregående vy genom att klicka på Komprimera .