Laskeutumissivujen arviointi Laskeutumissivut-raportin avulla

Laskeutumissivut-sivun tarkoitus on auttaa mainostajia selvittämään, mitkä laskeutumissivut tarjoavat mahdollisesti puutteellisen käyttökokemuksen. Sivujen arvioiminen on tärkeää, koska huono kokemus laskeutumissivusta heikentää kykyäsi konvertoida kävijöitä ja vaikuttaa lisäksi mainoksen tehokkuuteen. Tämä johtuu siitä, että laskeutumissivukokemus on keskeisessä roolissa huutokaupan hinnoittelumalleissamme.

Raportti kattaa kaikkien haku-, Display- ja videokampanjoiden laskeutumissivujen URL-osoitteet.

Raportista näet tavalliset tehokkuustiedot, kuten konversiotilastot.  Lisäksi raportissa on seuraavat tiedot, joiden avulla voit selvittää, mitkä laskeutumissivut voisivat tarjota paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla:

• Mobiilinopeuspisteet: Pisteet 1–10, jotka kertovat, kuinka nopeasti sivusi latautuvat mobiililaitteilla.
  • Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti: Tämä luku osoittaa, kuinka mobiiliystävällisiä sivusi ovat Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella.
  • Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti: Jos sivusi tukevat Accelerated Mobile Pages (AMP) ‑standardia, tämä luku osoittaa, kuinka usein sivusi latautuvat kelvollisina AMP-sivuina, kun käyttäjät klikkaavat mainoksiasi. Luku perustuu AMP Validator ‑testiin.

Nopeus ratkaisee

Yksi parhaista ja helpoimmista tavoista parantaa mobiilimainosten tuloksia on lisätä laskeutumissivujen nopeutta.  Vähittäiskaupassa yhden sekunnin viive mobiilisivun latautumisessa voi vähentää mobiilikonversioiden määrää jopa 20 prosenttia.

Laskeutumissivujen latausaikoja ja niiden vaikutusta tuloksiin voi kuitenkin olla vaikea arvioida.  Jotkut mainostajat käyttävät liikaa aikaa avainsanojen ja mainosaineistojen optimointiin, vaikka todellisuudessa laskeutumissivun hidas latautuminen saa monen kävijän poistumaan ennen kuin hänellä on edes tilaisuutta konvertoida.

Mobiilinopeuspisteiden tarkoitus on osoittaa, mitkä sivut tarjoavat puutteellisen käyttökokemuksen mobiililaitteilla. Pisteet perustuvat todelliseen käyttökokemusdataan, ja niissä otetaan huomioon lukuisia tekijöitä, kuten latausnopeuden ja potentiaalisen konversioprosentin suhde.

Huomaa, että nopeuspisteiden antaminen edellyttää tiettyä datamäärää.  Siksi joillakin vähän kävijöitä keränneillä sivuilla ei välttämättä ole nopeuspisteitä.  Jos jonkin URL-osoitteen kohdalla ei ole nopeuspisteitä, voit kuitenkin kokeilla raportin ajanjakson pidentämistä.

Mobiilinopeuspisteiden parantaminen

Jos huomaat, että sivuillasi on yleisesti ottaen alhaiset mobiilinopeuspisteet, ota yhteyttä verkkovastaavaan selvittääksesi, miten mobiililatausaikoja voitaisiin parantaa. Poista kaikki tarpeettomat uudelleenohjaukset käyttäjän ja laskeutumissivun väliltä (esimerkiksi mobiilisivujen palvelinpuolen uudelleenohjaukset ja ylimääräiset uudelleenohjaukset Google Adsiin syötetystä lopullisesta URL-osoitteesta).

Kannattaa myös harkita AMP-sivujen käyttöä Google Ads-kampanjoiden yhteydessä. AMP-laskeutumissivut latautuvat välittömästi, ja Google Ads tukee AMP:tä natiivisti. AMP onkin tehokas ja helppo tapa nostaa mobiilisivuston nopeutta merkittävästi.