Laskeutumissivujen tulosten arvioiminen

Sisällys:

Miksi laskeutumissivut ovat tärkeitä?

Laskeutumissivuksi kutsutaan sitä verkkosivuston sivua, jolle asiakkaat siirtyvät mainostasi klikkaamalla. Tehokkaat laskeutumissivut ovat tärkeitä, jotta Google Ads ‑liikenteestä saadaan konversioita. Yksi parhaista ja helpoimmista tavoista parantaa mobiilimainosten tuloksia on lisätä laskeutumissivujen nopeutta.

Laskeutumissivujen tuloksia kannattaa seurata säännöllisesti. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, miten verkkosivusi aktivoivat käyttäjiä. Saat yleiskatsauksen näistä tiedoista parhaiten Laskeutumissivut-sivulla.

Esimerkiksi vähittäiskaupassa sekunnin viive mobiilisivun latautumisessa voi vähentää mobiilikonversioiden määrää jopa 20 prosenttia.

Näin se toimii

Laskeutumissivut-sivulla näkyy niiden sivujen tulostietoja, joille ohjaat liikennettä mainoksistasi. Tiedot kattavat kaikkien Haku-, Display-, Video- ja Shopping-kampanjoiden laskeutumissivujen URL-osoitteet. Hakukampanjoiden Laskeutumissivut-raportissa näkyy otsikko-URL-osoitteiden lisäksi sivustolinkkien URL-osoitteita. Raportissa näkyvät sivustolinkkien URL-osoitteet kaikkien näytettyjen mainosten osalta tammikuusta 2021 alkaen.

Huomioita Hakukampanjoiden Laskeutumissivut-raportista:

• Yhtä mainosimpressiota kohden voi näkyä useita sivustolinkkejä. Siksi vain yksilöidyt mainosimpressiot lasketaan näyttökertojen kokonaismäärään.

Laskeutumissivut-sivulla voit

• tarkistaa kuhunkin laskeutumissivuusi liittyvät laajennetut laskeutumissivut
  • tunnistaa sivut, jotka voisivat tarjota paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla
  • tarkistaa, kuinka mobiiliystävällinen jokin sivu on tai latautuuko sivu hyväksyttävänä AMP (Accelerated Mobile Pages) ‑sivuna.

Laskeutumissivujen toimivuus Google Adsissa

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat Campaigns Icon ja sitten Vinkit ja raportit.
  3. Valitse Laskeutumissivut. "Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti"- ja "Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeista näet, mitkä sivut eivät ole mobiililaitteille optimoituja.
    • Jos laskeutumissivua ei pidetä aina mobiiliystävällisenä Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella, "Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeessa oleva prosenttiluku on alle 100. Jos sivu ei saa lainkaan klikkauksia mobiililaitteilla, sarakkeessa näkyy arvo "—".
    • Jos laskeutumissivu ei lataudu hyväksyttävänä AMP-sivuna aina, kun mainostasi klikataan, "Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeessa oleva prosenttiluku on alle 100. Jos sivulla ei ole AMP-merkintää, sarakkeessa näkyy arvo "—".
  4. Klikkaa laskeutumissivulinkin alapuolelta Näytä laajennetut laskeutumissivut. Näet laajennettujen laskeutumissivujen URL-osoitteet kyseiselle sivulle.
    • Käynnistä Googlen mobiiliystävällisyystesti erillisessä ikkunassa klikkaamalla "Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeesta Testaa.
    • Käynnistä AMP Validator ‑testi erillisessä ikkunassa klikkaamalla "Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeesta Testaa.
  5. Voit selvittää, millä sivuilla käyttäjät aktivoituivat eniten, tutkimalla Klikkaukset-, Impr. (impressiot)- ja CTR (klikkausprosentti) ‑sarakkeita. Kuten muissakin Google Ads ‑raporteissasi, voit ryhmitellä ja suodattaa sarakkeiden datan tai ladata ja tallentaa koko taulukon.
  6. Jos haluat näyttää useamman kuin yhden laskeutumissivun laajennetut laskeutumissivut, tee näin:
    1. Valitse vähintään kahden laskeutumissivun valintaruudut.
    2. Kun taulukon yläpuolella näkyy sininen palkki, klikkaa Näytä laajennetut laskeutumissivut.

Aloittaminen

Kun olet kirjautunut Google Ads ‐tilillesi, voit arvioida laskeutumissivujesi tuloksia valitsemalla vasemmalla olevasta sivuvalikosta Laskeutumissivut.

Jos haluat näyttää useamman kuin yhden laskeutumissivun laajennetut laskeutumissivut, valitse vähintään kahden laskeutumissivun valintaruudut. Kun taulukon yläpuolella näkyy sininen palkki, klikkaa Näytä laajennetut laskeutumissivut.

Alla on tapoja aloittaa laskeutumissivujen arviointi.

Mobiilioptimoinnin tarkistaminen

"Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti"- ja "Kelvollisten AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeista näet, mitkä sivut eivät ole mobiililaitteille optimoituja.

Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti: Jos laskeutumissivua ei pidetä aina mobiiliystävällisenä Googlen mobiiliystävällisyystestin perusteella, "Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeessa oleva prosenttiluku on alle 100. Jos sivu ei saa lainkaan klikkauksia mobiililaitteilla, sarakkeessa näkyy arvo "—".

Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti: Jos laskeutumissivu ei lataudu hyväksyttävänä AMP-sivuna aina, kun mainostasi klikataan, "Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeen prosenttiluku on alle 100. Jos sivulla ei ole AMP-merkintöjä, sarakkeessa näkyy arvo "—".

Laskeutumissivujen testaaminen

Klikkaa laskeutumissivulinkin alapuolelta Näytä laajennetut laskeutumissivut. Näet laajennettujen laskeutumissivujen URL-osoitteet kyseiselle sivulle.

Käynnistä Googlen mobiiliystävällisyystesti erillisessä ikkunassa valitsemalla "Mobiiliystävällisten sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeesta Testaa.

Käynnistä AMP-testi erillisessä ikkunassa valitsemalla "Hyväksyttävien AMP-sivujen klikkausprosentti" ‑sarakkeesta Testaa.

Suosittujen sivujen tarkistaminen

Voit selvittää, millä sivuilla käyttäjät aktivoituivat eniten, tutkimalla Klikkaukset-, Impr. (impressiot)- ja CTR (klikkausprosentti) ‑sarakkeita. Kuten muissakin Google Ads ‑raporteissasi, voit ryhmitellä ja suodattaa sarakkeiden datan tai ladata ja tallentaa koko taulukon.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat Campaigns Icon, Vinkit ja raportit ja sitten Hakutermit.

Raportti sisältää dataa hakutermeistä, joita on käytetty paljon ja jotka ovat tuottaneet impressioita ja klikkauksia.

Voit käyttää myös seuraavia ominaisuuksia:

Sarakkeet-painike Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta Muokkaa hakutermiraportissa näkyviä sarakkeita. Voit lisätä ja poistaa sarakkeita sekä vaihtaa niiden järjestystä. Voit myös tallentaa sarakejoukon ja ottaa muutokset käyttöön.
Lataa-painike Kuva Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen latauskuvakkeesta Lataa raportin data. Kun klikkaat painiketta, voit valita, missä muodossa haluat ladata datan.
Ryhmittele-painike Segmentti Ryhmittele taulukko ajan, konversioiden, laitteen (jolla mainos on näkynyt) tai verkoston mukaan.
Laajenna
‑painike Enlarge
Laajenna hakutermiraportin taulukko. Voit palata edelliseen näkymään klikkaamalla tiivistyspainiketta .