Over gecombineerde segmenten

'Gecombineerde segmenten' is een effectieve targetingoptie waarmee u verschillende segmentkenmerken, zoals gedetailleerde demografie en affiniteiten, met elkaar kunt overlappen om personages te maken die gedeelten van uw doelsegmenten vertegenwoordigen.

U kunt een onbeperkt aantal personages maken om verschillende typen gebruikers te vertegenwoordigen die uw producten, services of website zouden kunnen gebruiken. Door personages te maken op basis van de achtergronden, behoeften en doelen van uw gebruikers kunt u op het juiste moment de juiste klanten targeten.

Met gecombineerde segmenten kunt u verschillende segmenten met elkaar overlappen om de meeste personages die adverteerders willen targeten in beeld te krijgen. Stel dat u uw advertentie target op natuurliefhebbers (affiniteitssegment) of mensen die een auto willen kopen (in-market-segment). Met gecombineerde segmenten kunt u de affiniteit nu onderscheiden met het in-market-segment en de advertentie voor uw SUV targeten op natuurliefhebbers die ook een auto willen kopen. Zonder gecombineerde segmenten zou de advertentie ook worden weergegeven aan natuurliefhebbers die niet op zoek zijn naar een auto, of mensen die wel op zoek zijn naar een auto die geen natuurliefhebber zijn.

U kunt alle criteria combineren met gecombineerde segmenten, bijvoorbeeld gedetailleerde demografische gegevens over woningbezit, levensgebeurtenissen en uw gegevenssegmenten.

Rapporten voor gecombineerde segmenten

In rapporten voor doelgroepsegmenten staat hoe een bepaald segment heeft gepresteerd als onderdeel van een campagne. De rapportage voor gecombineerde segmenten bevat vertoningen en weergaven voor dat gecombineerde segment zodat u de prestaties kunt evalueren.

Het rapport 'Gecombineerde segmenten' bekijken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Selecteer Gecombineerde segmenten in de balk bovenaan.
  5. Klik op Toepassen.