Uw lokale advertenties optimaliseren met onze nieuwe inzichten voor lokale conversies

9 augustus 2018

83% van de Amerikaanse kopers die in de afgelopen week een winkel hebben bezocht, zei online zoekopdrachten te gebruiken vóór het bezoek1. Daarom hebben we de rapportage voor locatie-extensies uitgebreid. Voortaan ziet u niet alleen gegevens over acties die op de extensie zelf zijn uitgevoerd, maar ook over acties die plaatsvinden na een advertentieklik op de locatiepagina. Door deze verbetering hebben adverteerders meer inzicht in de activiteit tussen de weergave van een online advertentie en de hierop volgende lokale acties. Ook adverteerders die niet in aanmerking komen voor rapportage over winkelbezoeken, kunnen hier hun voordeel mee doen. Onder meer de volgende nieuwe statistieken zijn beschikbaar:

• Klikken om te bellen
  • Routebeschrijving
  • Websitebezoeken
  • Bestellingen (branchespecifiek)
  • Menuweergaven (branchespecifiek)
  • Andere betrokkenheidsacties

De nieuwe lokale conversieacties gebruiken

Als u deze statistieken in uw rapporten wilt opnemen, koppelt u eerst uw Google Bedrijfsprofiel -account en uw Google Ads-account. De statistieken maken duidelijk op welke manier online acties engagement met de fysieke locaties van uw bedrijf stimuleren (gebruikers kunnen bijvoorbeeld een route opvragen of uw bedrijf bellen via Google Maps nadat ze op uw advertentie hebben geklikt).

Deze nieuwe conversieacties worden gerapporteerd in de kolom Alle conversies. Ze worden niet opgenomen in slimme biedstrategieën als Doel-CPA of Aantal conversies maximaliseren, die gebruikmaken van de kolom Conversies.

U kunt de nieuwe conversiestatistieken gebruiken om uw lokale advertenties op diverse manieren te optimaliseren. Stel dat u campagnes heeft met advertenties die lokale informatie bevatten over uw winkellocaties in de buurt of dat u advertentietekst heeft die speciaal is bedoeld voor lokale aanbiedingen en promoties in die winkel. U kunt dan aan de hand van deze inzichten meten hoeveel impact uw advertenties hebben op lokale resultaten en ze op basis daarvan optimaliseren. Meer informatie

We hanteren best practices uit de branche om de privacy van afzonderlijke gebruikers te garanderen.

Het rapport per winkel gebruiken

Samen met de nieuwe statistieken is er een nieuw type rapport geïntroduceerd: het rapport per winkel. In dit rapport staan verzamelde winkelbezoeken en lokale acties voor afzonderlijke winkellocaties. Stel dat u kledingwinkels heeft op 3 locaties: Athens, Bloomington en Boulder. U constateert dat uw winkellocaties in Athens en Bloomington meer lokale acties en winkelbezoeken opleveren dan uw locatie in Boulder. Op basis van deze informatie kunt u nu eventueel de verdeling van uw offline budget over uw winkels wijzigen en uw lokale strategieën in Google Ads aanpassen. U kunt bijvoorbeeld besluiten meer online promoties aan te bieden voor uw winkel in Boulder om de verkoop een boost te geven. Meer informatie

1. Think with Google