Optimera dina dynamiska sökannonser med söktermsrapporten

Den här artikeln gäller den nya Google Ads-upplevelsen. Ta reda på vilken Google Ads-upplevelse du använder.
Om du använder den tidigare AdWords-upplevelsen läser du Optimera dina dynamiska annonsgrupper.

Du kan använda söktermsrapporten för att se resultatet för söktermer som utlöste dina dynamiska sökannonser, samt resultatet för målsidorna där du visar annonser. Rapporten visar bara söktermer som utlöste annonser som användaren klickade på. Det kan hjälpa dig att hindra sökningar eller målsidor som ger dåliga resultat från att utlösa dina annonser.

Viktigt att tänka på

Om du optimerar dina bud med hjälp av Maximera konverteringar, Förbättrad kostnad per klick (ECPC), Mål-ROAS eller Mål-CPA kan det hjälpa dig att öka försäljningen eller andra konverteringar.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Gå till den kampanj eller annonsgrupp som du vill se en söktermsrapport för.
  3. Klicka på Dynamiska annonsinriktningar i sidmenyn till vänster.
  4. Välj fliken Söktermer. Du får se kampanjens resultat efter söktermer och målsida.
    • Om en sökterm eller målsida inte ger särskilt bra resultat kan du utesluta dessa söktermer eller målsidor från att utlösa dina annonser. Det gör du genom att markera rutan bredvid söktermen eller målsidan som du vill utesluta och sedan klicka på Lägg till som negativt sökord eller Lägg till som negativ webbadress.

Så här visar du resultatet för söktermer

1. Klicka på rullgardinsmenyn Sökterm och målsida uppe i tabellens högra hörn.
  2. Klicka på Söktermer
    • Om det finns söktermer som inte ger särskilt bra resultat och du vill sluta visa annonser för de här söktermerna, markerar du rutan till vänster om sökorden som du vill utesluta och klickar sedan på Lägg till som negativt sökord i det blå fältet ovanför tabellen.

Så här visar du resultatet för målsidor

1. Klicka på rullgardinsmenyn Sökterm och målsida uppe i tabellens högra hörn.
  2. Klicka på Målsida.
    • Om det finns målsidor som inte ger särskilt bra resultat och du vill sluta visa annonser för de här målsidorna, markerar du rutan till vänster om sökorden som du vill utesluta och klickar sedan på Lägg till som negativ webbadress i det blå fältet ovanför tabellen.

Tips

Du kan sortera söktermsrapporten på olika sätt beroende på hur du mäter avkastningen på din investering

• Om du inte använder konverteringsspårning kan du sortera rapporten efter kolumnen Klick. Om du använder konverteringsspårning kan du sortera rapporten med kolumnen Konverteringar för att se vilka sidor som ger dig flest konverteringar. På så sätt kan du se vilka sidor som är mest attraktiva för kunderna eller som mest sannolikt leder till konverteringar. Pröva att lägga till dessa sidor i kampanjen och ange specifika bud baserat på dina avkastningsmål.
  • Målsidesrapporten visar vart vi leder kunder när de klickar på din annons. Du kan använda denna data för att identifiera avsnitten på din webbplats där du vill fokusera trafiken. Om till exempel en av sidorna där du visar annonser ger bra resultat kan du skapa ett mål av typen Webbadressen är och öka budet på den specifika sidan för att eventuellt generera ännu mer trafik.

Gränser för dynamiska annonsinriktningar

Varje Google Ads-konto kan ha upp till 25 000 dynamiska annonsinriktningar. Du kan få ut mer av dina dynamiska annonsinriktningar genom att

• konvertera dina negativa dynamiska annonsinriktningar på annonsgruppsnivå till negativa dynamiska annonsinriktningar på kampanjnivå
  • använda sidflöden för att skapa en lista över de specifika sidorna som du vill ha.  Obs! Inriktningsgränsen på 25 000 gäller inte värdena i dessa flöden.

Läs mer om gränser för Google Ads-konton och inriktningar för dynamiska sökannonser.