Optimalisering av dynamiske søkeannonser ved hjelp av søketermrapporten

Du kan bruke søketermrapporten for å se resultatene for søketermer som utløste de dynamiske søkeannonsene dine, samt resultatene for landingssidene du leverer annonser til. I denne rapporten kan du bare se søketermene som har utløst annonser som ble klikket på, og rapporten kan være nyttig for å stoppe søketermer eller landingssider du oppnår dårlige resultater med, fra å utløse annonsene dine.

Vær oppmerksom på følgende

Når du bruker maksimer antall konverteringer, utvidet kostnad per klikk (ECPC), mål-ROAS eller mål-CPA til å optimalisere budene dine, kan det bli enklere å oppnå økt salg eller andre konverteringer.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Gå til kampanjen eller annonsegruppen du ønsker å se en søketermrapport for.
  3. Klikk på Dynamiske annonsemål på sidemenyen til venstre.
  4. Velg «Søketermer»-fanen. Du ser resultatene for kampanjen din etter søketermer og landingsside.
    • Hvis du ikke får gode resultater med en søketerm eller en landingsside, kan det være lurt å ekskludere de aktuelle søketermene eller landingssidene, slik at de ikke utløser annonsene dine. Du kan gjøre dette ved å merke av ved siden av søketermen eller landingssiden du ønsker å ekskludere, og deretter klikke på Legg til som negativt søkeord eller Legg til som negativ nettadresse.

Slik ser du resultatene for søketermer

1. Klikk på Søketerm og landingsside-rullegardinmenyen øverste til høyre i tabellen.
  2. Klikk på Søketermer
    • Hvis du ikke oppnår gode resultater med enkelte søketermer, og du ikke lenger ønsker å levere annonser til de aktuelle søketermene, merker du av til venstre for søketermene du ønsker å ekskludere, og klikker deretter på Legg til som negativt søkeord på den blå stripen ovenfor tabellen.

Slik ser du resultater for landingssider

1. Klikk på «Søketerm og landingsside»-rullegardinmenyen øverste til høyre i tabellen.
  2. Klikk på Landingsside.
    • Hvis du oppnår dårlige resultater med enkelte landingssider, og du ikke lenger ønsker å levere annonser til de aktuelle landingssidene, merker du av til venstre for sidene du ønsker å ekskludere, og klikker deretter på Legg til som negativ nettadresse på den blå stripen ovenfor tabellen.

Tips

Du kan sortere søketermrapporten på forskjellige måter avhengig av hvordan du måler avkastning.

• Hvis du ikke bruker konverteringssporing, kan du sortere rapporten ved å bruke «Klikk»-kolonnen. Hvis du bruker konverteringssporing, kan du sortere rapporten ved å bruke «Konverteringer»-kolonnen for å se hvilke sider du oppnår flest konverteringer med. På denne måten kan du finne ut hvilke sider som er mest attraktive for kundene, eller hvilke sider du sannsynligvis oppnår flest konverteringer med. Deretter kan du prøve å legge til disse sidene i kampanjen din, og angi bestemte bud ut fra avkastningsmålene dine.
  • I rapporten om landingssider kan du se hvor vi fører kundene dine når de klikker på annonsen din. Du kan bruke dataene til å finne ut hvilke deler av nettstedet ditt det er lurt å fokusere trafikken på. Hvis du for eksempel oppnår gode resultater med en av sidene du leverer annonser til, kan du opprette et «Nettadressen er»-mål, og øke budet for den aktuelle siden for potensielt å kunne generere enda mer trafikk.

Grenser for dynamiske annonsemål

Alle Google Ads-kontoer kan ha opptil 25 000 dynamiske annonsemål. Gjør følgende for å få mer ut av dynamiske annonsemål:

• Konverter de negative dynamiske annonsemålene dine på annonsegruppenivå til negative dynamiske annonsemål på kampanjenivå.
  • Bruk sidefeeder til å liste opp de spesifikke sidene du ønsker. Merk: Grensen på 25 000 mål gjelder ikke for verdiene i disse feedene.

Finn ut mer om grenser for Google Ads-kontoer og mål for dynamiske søkeannonser.

Linker til beslektet innhold