Uw dynamische zoekadvertenties optimaliseren met behulp van het rapport 'Zoektermen'

U kunt het rapport 'Zoektermen' gebruiken om de prestaties te bekijken van zoektermen die uw dynamische zoekadvertenties hebben geactiveerd, evenals de prestaties van de bestemmingspagina's waarop u advertenties weergeeft. In dit rapport worden alleen de zoektermen weergegeven die advertenties hebben geactiveerd en waarnaar een groot aantal mensen heeft gezocht. U kunt het rapport gebruiken om te voorkomen dat slecht presterende zoekopdrachten of bestemmingspagina's uw advertenties activeren.

Aandachtspunt

Als u Aantal conversies maximaliseren, Verbeterde kosten per klik (ECPC), Doel-ROAS of Doel-CPA gebruikt om uw biedingen te optimaliseren, kunt u meer verkopen of andere conversies genereren.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar de campagne of advertentiegroep waarvoor u het rapport 'Zoektermen' wilt zien.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Dynamische advertentiedoelen.
  4. Selecteer het tabblad 'Zoektermen'. U ziet de prestaties van uw campagne op basis van zoektermen en de bestemmingspagina.
    • Als een zoekterm of bestemmingspagina niet goed presteert, kunt u ervoor kiezen deze uit te sluiten voor activering van uw advertenties. Vink hiervoor het selectievakje aan naast de zoekterm of bestemmingspagina die u wilt uitsluiten. Klik vervolgens op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord of Toevoegen als uitsluitings-URL.

De prestaties van zoektermen bekijken

1. Klik op het dropdownmenu Zoekterm en bestemmingspagina rechtsboven in de tabel.
  2. Klik op Zoektermen.
    • Als bepaalde zoektermen niet goed presteren en u geen advertenties meer wilt weergeven voor deze zoektermen, vinkt u links van de zoektermen die u wilt uitsluiten het selectievakje aan. Klik vervolgens in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord.

De prestaties van bestemmingspagina's bekijken

1. Klik rechtsboven in de tabel op het dropdownmenu 'Zoekterm en bestemmingspagina'.
  2. Klik op Bestemmingspagina.
    • Als bepaalde bestemmingspagina's niet goed presteren en u geen advertenties meer wilt weergeven voor deze bestemmingspagina's, vinkt u links van de pagina's die u wilt uitsluiten het selectievakje aan. Klik vervolgens in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen als uitsluitings-URL.

Tips

Afhankelijk van de manier waarop u de ROI (rendement op investering) meet, zijn er verschillende manieren om het rapport 'Zoektermen' te sorteren.

• Als u 'Conversies bijhouden' niet gebruikt, kunt u het rapport sorteren met de kolom 'Klikken'. Als u 'Conversies bijhouden' wel gebruikt, kunt u het rapport sorteren met de kolom 'Conversies' om te zien welke pagina's u meer conversies opleveren. Zo kunt u zien welke pagina's aantrekkelijker zijn voor klanten of eerder leiden tot conversies. Voeg deze pagina's vervolgens toe aan uw campagne en stel specifieke biedingen in op basis van uw ROI-doelen.
  • In het rapport 'Bestemmingspagina' ziet u waar we klanten naartoe sturen als ze op uw advertentie klikken. U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen naar welke delen van uw website u het meeste verkeer wilt sturen. Als een van de pagina's waarop u advertenties weergeeft bijvoorbeeld goed presteert, kunt u een doel 'URL is' maken en het bod op die specifieke pagina verhogen om mogelijk nog meer verkeer te genereren.

Limieten voor dynamische advertentiedoelen

Elk Google Ads-account kan maximaal 25.000 dynamische advertentiedoelen bevatten. U kunt als volgt meer uit uw dynamische advertentiedoelen halen:

• Zet uw uitgesloten dynamische advertentiedoelen op advertentiegroepniveau om in uitgesloten dynamische advertentiedoelen op campagneniveau.
  • Gebruik paginafeeds om de gewenste pagina's te vermelden. Opmerking: De limiet van 25.000 doelen geldt niet voor de waarden in deze feeds.

Meer informatie over limieten voor Google Ads-accounts en doelen voor dynamische zoekadvertenties.