Over het rapport Zoektermen voor dynamische zoekadvertenties

In het rapport Zoektermen vindt u een lijst met zoektermen die door een groot aantal mensen zijn gebruikt en ervoor hebben gezorgd dat uw advertentie is getoond. U kunt het rapport Zoektermen voor dynamische zoekadvertenties gebruiken om de prestaties te bekijken van zoektermen die uw dynamische zoekadvertenties hebben geactiveerd. Ook vindt u de koppen die zijn gekozen voor bekeken advertenties en de prestaties van de landingspagina's waar uw advertenties gebruikers naartoe hebben geleid. U kunt dit rapport ook gebruiken om uw campagne te optimaliseren en te voorkomen dat slecht presterende zoekopdrachten of landingspagina's uw advertenties activeren.

Het rapport Zoektermen voor dynamische zoekadvertenties bekijken

In het rapport Zoektermen ziet u waar klanten naartoe worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken. Als een zoekterm of landingspagina niet goed presteert, kunt u deze uitsluiten.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Zoektermen.
  4. Ga naar de campagne of advertentiegroep waarvoor u het rapport Zoektermen wilt bekijken.
  5. Standaard wordt de landingspagina van het rapport getoond. Rechtsboven kunt u schakelen tussen 3 weergaven van het rapport Zoektermen. U kunt de prestaties van uw campagne bekijken op basis van de volgende invalshoeken:
    • Zoekterm en landingspagina
    • Landingspagina
    • Zoekterm

De prestaties van zoektermen en landingspagina's bekijken

Dit is de standaardweergave. In het rapport Zoektermen en het rapport Landingspagina vindt u de prestaties van zoektermen die uw dynamische zoekadvertenties hebben geactiveerd en de prestaties van de landingspagina's waarop u advertenties toont.

1. Klik rechtsboven in de tabel op het dropdownmenu Zoektermen voor dynamische zoekadvertenties en landingspagina.
  2. Klik op Zoekterm en landingspagina.
    • Als bepaalde landingspagina's of zoektermen niet goed presteren en u daarvoor geen advertenties meer wilt laten zien, kunt u een uitsluiting toevoegen. Vink het selectievakje aan naast de zoekterm of landingspagina die u wilt uitsluiten. Klik daarna op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord of Toevoegen als uitsluitings-URL.

De prestaties van landingspagina's bekijken

De URL van de landingspagina die u in het rapport Zoektermen vindt, is de uiteindelijke URL na omleidingen. Het rapport Landingspagina toont de prestaties van de URL's die als landingspagina voor uw advertenties fungeerden.

1. Klik rechtsboven in de tabel op het dropdownmenu Zoekterm en landingspagina voor dynamische zoekadvertenties.
  2. Klik op Landingspagina.
    • Als bepaalde landingspagina's niet goed presteren en u hiervoor geen advertenties meer wilt tonen, vinkt u links van de pagina's die u wilt uitsluiten het selectievakje aan. Klik daarna in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen als uitsluitings-URL.

De prestaties van zoektermen bekijken

Het rapport Zoektermen toont de prestaties van zoektermen die uw dynamische zoekadvertenties hebben geactiveerd.

1. Klik rechtsboven in de tabel op het dropdownmenu Zoekterm en landingspagina voor dynamische zoekadvertenties.
  2. Klik op Zoektermen.
    • Als bepaalde zoektermen niet goed presteren en u geen advertenties meer wilt tonen voor deze zoektermen, vinkt u links van de zoektermen die u wilt uitsluiten het selectievakje aan. Klik daarna in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord.

Opmerking: U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen naar welke delen van uw website u het meeste verkeer wilt sturen. Als een van de pagina's waarop u advertenties toont bijvoorbeeld goed presteert, kunt u een doel 'URL is' maken en het bod op die specifieke pagina verhogen om mogelijk nog meer verkeer aan te sturen.

Uw ROI optimaliseren

Afhankelijk van de manier waarop u het ROI (rendement op investering) meet, zijn er verschillende manieren om het rapport Zoektermen te sorteren.

• Als u Conversies bijhouden wel gebruikt, kunt u het rapport sorteren met de kolom Conversies om na te gaan welke pagina's u meer conversies opleveren. Zo kunt u vaststellen welke pagina's aantrekkelijker zijn voor klanten of eerder leiden tot conversies.
  • Als u de functie Conversies bijhouden niet gebruikt, kunt u het rapport sorteren op de kolom Klikken.
  • In het rapport Landingspagina ziet u waar we klanten naartoe leiden als ze op uw advertentie klikken. U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen naar welke delen van uw website u het meeste verkeer wilt sturen. Als een van de pagina's waarop u advertenties toont bijvoorbeeld goed presteert, kunt u een doel 'URL is' maken en het bod op die specifieke pagina verhogen om mogelijk nog meer verkeer aan te sturen.

Afhankelijk van uw ROI-doelstellingen kunt u deze pagina's toevoegen aan uw campagne en specifieke biedingen instellen.

Geavanceerde tips

De URL van de landingspagina die u in het rapport Zoektermen ziet, is de uiteindelijke URL na omleidingen. Als u bijvoorbeeld een niet-beschikbare pagina target die omleidt naar de homepage, vermelden we in het rapport uw homepage.
In het rapport Zoektermen en het rapport Landingspagina kunt u kolommen toevoegen om de kenmerken Pagina-URL en Locatiesignaal te bekijken:
  • Pagina-URL: Hiermee wordt de URL uit de paginafeed voor dynamische zoekadvertenties getoond die overeenkwam met de zoekterm, zodat de pagina kon worden getoond. Als de URL van de paginafeed bijvoorbeeld www.example.com/abc is en omleidt naar www.example.com, retourneert het URL-veld voor de pagina www.example.com.
Opmerking: Er geldt een limiet van 100 paginafeeds per account.
  • Locatiesignaal: Dynamische zoekadvertenties houden rekening met locatiesignalen van gebruikers. De kolom Locatiesignaal geeft aan of een locatiesignaal is gebruikt om de overeenkomst met een zoekterm te bepalen, ook al heeft de gebruiker niet rechtstreeks naar de locatie gezocht. Als een gebruiker in Amsterdam bijvoorbeeld zoekt naar 'onroerend goed', kunnen dynamische zoekadvertenties naar een huizensite voor Amsterdam leiden, ook al is 'Amsterdam' niet opgenomen in de gebruikte zoekterm.
Tip: We raden u aan de gegevens van uw dynamische zoekadvertenties te bekijken in het rapport Zoektermen voor dynamische zoekadvertenties en niet in het algemene rapport Zoektermen. Voor dynamische zoekadvertenties worden geen zoektypen gebruikt. Advertenties voor dynamische zoekadvertenties worden in het rapport Zoektermen dus altijd als Exact zoekwoord vermeld.