Dynaamisten hakumainosten hakutermiraportti

Hakutermiraportti on lista hakutermeistä, joita on käytetty paljon ja jotka ovat saaneet mainoksesi näkymään. Dynaamisten hakumainosten hakutermiraportista näet, miten hyvin näitä mainoksiasi käynnistäneet hakutermit ovat toimineet, mitä otsikoita mainoksiin on luotu käyttäjien katsoessa niitä sekä millaisia tuloksia mainosten laskeutumissivut ovat tuottaneet. Raportin avulla voit myös optimoida kampanjasi ja lopettaa huonosti toimivien hakutermien tai laskeutumissivujen käytön mainonnassa.

Hakutermiraportin katsominen

Hakutermiraportista näet, mihin asiakkaat siirtyvät klikattuaan mainostasi. Jos hakutermi tai laskeutumissivu toimii huonosti, voit sulkea sen pois.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‐valikkoa.
  3. Klikkaa Hakutermit.
  4. Siirry haluamaasi kampanjaan tai mainosryhmään.
  5. Sivulla näkyy oletuksena raportin laskeutumissivunäkymä. Raportissa on kolme näkymää, ja voit vaihtaa niiden välillä käyttämällä oikeassa yläkulmassa olevaa valitsinta. Voit tarkastella kampanjan tuloksia seuraavien mukaan:
    • Hakutermit ja laskeutumissivu
    • Laskeutumissivu
    • Hakutermit

Hakutermien ja laskeutumissivujen tulokset

Tämä on oletusnäkymä. Hakutermien ja laskeutumissivujen raportista näet, miten hyvin dynaamisia hakumainoksiasi käynnistäneet hakutermit ja mainosten laskeutumissivut ovat toimineet.

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta avattavaa "Dynaamisten hakumainosten hakutermit ja laskeutumissivut" ‑valikkoa.
  2. Valitse Hakutermit ja laskeutumissivut.
    • Jos jotkin laskeutumissivut tai hakutermit toimivat huonosti ja haluat lopettaa niiden käyttämisen mainonnassa, voit sulkea ne pois. Merkitse poissuljettavan hakutermin tai laskeutumissivun valintaruutu ja klikkaa sitten Lisää negatiiviseksi avainsanaksi tai Lisää poissuljetuksi URL-osoitteeksi.

Laskeutumissivujen tulokset

Hakutermiraportissa näkyvä laskeutumissivun URL-osoite on uudelleenohjauksien jälkeinen lopullinen URL. Laskeutumissivujen raportissa näkyy niiden URL-osoitteiden tulokset, jotka ovat toimineet mainostesi laskeutumissivuina.

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta avattavaa "Dynaamisten hakumainosten hakutermit ja laskeutumissivut" ‑valikkoa.
  2. Valitse Laskeutumissivu.
    • Jos jotkin laskeutumissivut toimivat huonosti ja haluat lopettaa niiden käytön mainonnassa, merkitse poissuljettavien sivujen valintaruudut ja klikkaa taulukon yläpuolelta sinisestä palkista Lisää poissuljetuksi URL-osoitteeksi.

Hakutermien tulokset

Hakutermiraportista näet niiden hakutermien tulokset, jotka ovat käynnistäneet dynaamisia hakumainoksiasi.

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta avattavaa "Dynaamisten hakumainosten hakutermit ja laskeutumissivut" ‑valikkoa.
  2. Valitse Hakutermit.
    • Jos jotkin hakutermit toimivat huonosti ja haluat lopettaa mainosten käynnistymisen näillä termeillä, merkitse poissuljettavien termien valintaruudut ja klikkaa taulukon yläpuolelta sinisestä palkista Lisää negatiiviseksi avainsanaksi.

Huom. Tämän datan avulla voit selvittää, mihin sivustosi osiin liikennettä kannattaa keskittää. Jos esimerkiksi jokin niistä sivuista, joille mainoksesi ohjaavat käyttäjiä, toimii hyvin, voit luoda "URL on" ‑kohteen ja nostaa kyseisen sivun hintatarjousta. Näin voit saada entistä enemmän liikennettä.

Sijoitetun pääoman tuottoprosentin optimointi

Voit lajitella hakutermiraportin eri tavoin riippuen siitä, miten mittaat sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI).

• Jos käytät konversioseurantaa, voit lajitella raportin Konversiot-sarakkeen avulla nähdäksesi, mitkä sivut tuottavat eniten konversioita. Näin voit tunnistaa sivut, jotka houkuttelevat eniten asiakkaita tai tuottavat todennäköisimmin konversioita.
  • Jos et käytä konversioseurantaa, voit lajitella raportin Klikkaukset-sarakkeen avulla.
  • Laskeutumissivujen raportointinäkymästä näet, mihin asiakkaat siirtyvät mainostasi klikattuaan. Tämän datan avulla voit selvittää, mihin sivustosi osiin liikennettä kannattaa keskittää. Jos esimerkiksi jokin niistä sivuista, joille mainoksesi ohjaavat käyttäjiä, toimii hyvin, voit luoda "URL on" ‑kohteen ja nostaa kyseisen sivun hintatarjousta. Näin voit saada entistä enemmän liikennettä.

Voit lisätä hyvin toimivia sivuja kampanjaasi ja asettaa niille erillisiä hintatarjouksia ROI-tavoitteidesi perusteella.

Lisävinkkejä

Hakutermiraportissa raportoitu laskeutumissivun URL-osoite on uudelleenohjauksien jälkeinen lopullinen URL. Jos mainoksen kohde on esimerkiksi sivu, jolla oleva tuote on loppu, ja sivulla on uudelleenohjaus sivuston etusivulle, raportissa näkyy etusivun URL-osoite.
Voit lisätä hakutermien ja laskeutumissivujen raportointinäkymään sarakkeet nähdäksesi "Sivun URL-osoite"- ja "Sijaintisignaali"-määritteet:
  • Sivun URL-osoite: Tästä näet dynaamisten hakumainosten sivusyötteessä olevan URL-osoitteen, joka vastasi hakutermiä ja johti mainoksen näkymiseen. Jos esimerkiksi sivusyötteessä oleva URL-osoite www.example.com/abc uudelleenohjaa käyttäjän osoitteeseen www.example.com, "Sivun URL-osoite" ‑kentässä näkyy www.example.com.
Huom. Yhdellä tilillä voi olla enintään 100 sivusyötettä.
  • Sijaintisignaali: Dynaamiset hakumainokset huomioivat käyttäjän sijaintisignaalit. Sijaintisignaali-sarakkeesta näet, onko hakutermi yhdistetty mainokseen sijaintisignaalin avulla, vaikka käyttäjä ei ole hakenut sijaintia suoraan. Jos esimerkiksi Vaasassa oleva käyttäjä hakee "asuntoja", hän voi nähdä Dynaamisen hakumainoksen, jonka kohteena olevalla verkkosivulla esitellään Vaasassa olevia asuntoja, vaikka hakutermi ei ole sisältänyt sanaa "Vaasa".
Vinkki: Dynaamisten hakumainosten dataa kannattaa katsoa dynaamisten hakumainosten hakutermiraportista eikä yleisestä avainsanojen hakutermiraportista. Dynaamisissa hakumainoksissa ei käytetä vastaavuustyyppejä, joten näiden mainosten termit näkyvät yleisessä hakutermiraportissa aina tarkan vastaavuuden avainsanoina.