Dynaamisten hakumainosten optimointi hakutermiraportin avulla

Hakutermiraportista näet, miten hyvin Dynaamisia hakumainoksiasi käynnistäneet hakutermit sekä mainosten laskeutumissivut ovat toimineet. Raportissa näytetään vain hakutermit, joiden käynnistämiä mainoksia on klikattu. Raportin tietojen avulla voit lopettaa huonosti toimivien hakujen tai laskeutumissivujen käyttämisen mainosten käynnistämiseen.

Muistettavaa

Hintatarjousten optimointi Maksimoi konversiot-, Tehostettu klikkauskohtainen hinta-, Tavoiteltu mainostuotto- tai CPA-tavoite-hintatarjousstrategian avulla voi auttaa kasvattamaan myyntiä tai lisäämään muiden konversioiden määrää.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry siihen kampanjaan tai mainosryhmään, jonka hakutermiraportin haluat nähdä.
  3. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Dynaamiset mainoskohteet.
  4. Valitse Hakutermit-välilehti. Näet kampanjan kehityksen hakutermeittäin ja laskeutumissivuittain.
    • Jos hakutermi tai laskeutumissivu toimii huonosti, voit sulkea pois kyseisen hakutermin tai laskeutumissivun, jolloin sitä ei enää käytetä mainosten käynnistämiseen. Valitse poissuljettavan hakutermin tai laskeutumissivun valintaruutu ja klikkaa Lisää negatiiviseksi avainsanaksi tai Lisää poissuljetuksi URL-osoitteeksi.

Hakutermien toiminnan tarkistaminen

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta avattavaa Hakutermi ja laskeutumissivu ‑valikkoa.
  2. Klikkaa Hakutermit.
    • Jos jotkin hakutermit toimivat huonosti ja haluat lopettaa mainosten näyttämisen kyseisillä termeillä, valitse poissuljettavien termien valintaruudut ja klikkaa taulukon yläpuolelta sinisestä palkista Lisää negatiiviseksi avainsanaksi.

Laskeutumissivujen toiminnan tarkistaminen

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta avattavaa Hakutermi ja laskeutumissivu ‑valikkoa.
  2. Klikkaa Laskeutumissivu.
    • Jos jotkin laskeutumissivut toimivat huonosti ja haluat lopettaa kyseisten laskeutumissivujen mainosten näyttämisen, valitse poissuljettavien sivujen valintaruudut ja klikkaa taulukon yläpuolelta sinisestä palkista Lisää poissuljetuksi URL-osoitteeksi.

Vinkkejä

Voit lajitella hakutermiraportin eri tavoin sen mukaan, miten mittaat sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

• Jos et käytä konversioseurantaa, voit lajitella raportin Klikkaukset-sarakkeen avulla. Jos käytät konversioseurantaa, voit lajitella raportin Konversiot-sarakkeen avulla selvittääksesi, mitkä sivut tuottavat eniten konversioita. Näin voit tunnistaa sivut, jotka houkuttelevat eniten asiakkaita tai tuottavat todennäköisimmin konversioita. Sen jälkeen voit lisätä sivut kampanjaasi ja asettaa hintatarjouksia sijoitetun pääoman tuottoprosenttia koskevien tavoitteidesi perusteella.
  • Laskeutumissivuraportista näet, mihin ohjaamme asiakkaat, kun he klikkaavat mainostasi. Tämän datan avulla voit selvittää, minne sivustosi osioon liikennettä kannattaa keskittää. Jos esimerkiksi jokin niistä sivuista, joille mainoksesi ohjaavat käyttäjiä, toimii hyvin, voit luoda "URL on" ‑kohteen ja nostaa kyseisen sivun hintatarjousta. Näin voit saada entistä enemmän liikennettä.

Dynaamisia mainoskohteita koskevat rajoitukset

Kullakin Google Ads ‑tilillä voi olla enintään 25 000 dynaamista mainoskohdetta. Toimi seuraavasti, niin saat dynaamisista mainoskohteista enemmän irti:

• Muuta mainosryhmätason negatiiviset dynaamiset mainoskohteet kampanjatason negatiivisiksi dynaamisiksi mainoskohteiksi.
  • Luo luettelo haluamistasi sivuista sivusyötteiden avulla. Huom. Kohteiden määrää koskeva rajoitus (25 000) ei koske näiden syötteiden arvoja.

Lue lisää Google Ads ‑tileihin liittyvistä rajoituksista ja Dynaamisten hakumainosten kohteista.