Om rapporten Søgetermer for dynamiske søgeannoncer

Du kan bruge rapporten Søgetermer til at se effektiviteten for de søgetermer, der har aktiveret visning af dine dynamiske søgeannoncer, og effektiviteten for de landingssider, du viser annoncer på. Rapporten Søgetermer er en liste over søgetermer, som mange personer har brugt, og som har resulteret i, at din annonce bliver vist. Du kan bruge denne rapport til at optimere din kampagne, se overskrifter og landingssider, der vises for dine annoncer, og stoppe visning af dine annoncer på baggrund af ineffektive søgninger eller landingssider.

Se rapporten Søgetermer

Rapporten Søgetermer viser dig, hvor kunder føres hen, når de klikker på din annonce. Hvis en søgeterm eller landingsside ikke er effektiv, kan du ekskludere den eller dem.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Gå til den kampagne eller annoncegruppe, rapporten Søgetermer skal vises for.
  3. Klik på Mål for dynamiske annoncer på sidemenuen til venstre.
  4. Vælg siden "Søgetermer". Som standard vises rapportens landingssidevisning. Øverst til højre kan du skifte mellem tre visninger af rapporten Søgetermer. Du kan se din kampagnes effektivitet efter:
    • Landingsside
    • Søgetermer og landingsside
    • Søgetermer

Se effektiviteten af landingssider

Dette er standardvisningen. Den webadresse for landingsside, der vises i rapporten Søgetermer, er den endelige webadresse efter omdirigeringer. Visningen af landingssiderapporten giver dig mulighed for at se effektiviteten af de webadresser, der er blevet vist som landingssider for dine annoncer.

1. Klik på rullemenuen Søgeterm og landingsside øverst til højre i tabellen.
  2. Klik på Landingsside.
    • Hvis der er ineffektive landingssider, og du gerne vil forhindre, at der bliver vist annoncer for disse landingssider, skal du markere afkrydsningsfeltet til venstre for de sider, der skal ekskluderes, og derefter klikke på Tilføj som negativ webadresse på den blå bjælke over tabellen.

Se effektiviteten af søgetermer og landingssider

Med rapportvisningen Søgeterm og landingsside kan du se effektiviteten af de søgetermer, der har aktiveret visning af dine dynamiske søgeannoncer, og effektiviteten af de landingssider, du viser annoncer på.

1. Klik på rullemenuen "Søgeterm og landingsside" øverst til højre i tabellen.
  2. Klik på Søgeterm og landingsside.
    • Hvis der er ineffektive landingssider eller søgetermer, og du gerne vil stoppe med at vise annoncer for dem, kan du tilføje en ekskludering. Markér afkrydsningsfeltet ud for den søgeterm eller landingsside, der skal ekskluderes, og klik derefter på Tilføj som negativt søgeordeller Tilføj som negativ webadresse.

Se effektiviteten af søgetermer

I rapporten Søgetermer kan du se effektiviteten af søgetermer, der har aktiveret visning af dine dynamiske søgeannoncer.

1. Klik på rullemenuen Søgeterm og landingsside øverst til højre i tabellen.
  2. Klik på Søgetermer.
    • Hvis der er ineffektive søgetermer, og du gerne vil forhindre, at de udløser visning af annoncer, skal du markere afkrydsningsfeltet til venstre for de søgetermer, der skal ekskluderes, og derefter klikke på Tilføj som negativt søgeord på den blå bjælke over tabellen.

Disse data kan du bruge til at finde frem til de sektioner på dit website, som du er mest interesseret i at øge trafikken til. Hvis en af de sider, du viser annoncer på, er særligt effektiv, kan du vælge at oprette målet "Webadressen er" og forhøje dit bud for den pågældende side for at opnå endnu mere trafik.

Optimering af investeringsafkastet

Rapporten Søgetermer kan sorteres på forskellige måder, alt efter hvordan du måler dit investeringsafkast (ROI, return on investment).

• Hvis du bruger konverteringssporing, kan du sortere rapporten ved hjælp af kolonnen "Konverteringer" for at se, hvilke sider der sikrer dig flest konverteringer. På den måde kan du finde frem til de sider, der er mest interessante for kunderne eller sikrer dig flest konverteringer.
  • Hvis du ikke bruger konverteringssporing, kan du sortere rapporten ved hjælp af kolonnen "Antal klik".
  • I rapporten Landingsside kan du se, hvilken side kunderne videresendes til, når de klikker på din annonce. Disse data kan du bruge til at finde frem til de sektioner på dit website, som du er mest interesseret i at øge trafikken til. Hvis en af de sider, du viser annoncer på, er særligt effektiv, kan du vælge at oprette målet "Webadressen er" og forhøje dit bud for den pågældende side for at opnå endnu mere trafik.

Afhængigt af dine mål for investeringsafkast kan du prøve at føje disse sider til din kampagne og angive specifikke bud.

Avancerede tips

Den webadresse for landingsside, der rapporteres i rapporten Søgetermer, er den endelige webadresse efter omdirigeringer. Hvis du f.eks. målretter mod en "udsolgt"-side, der omdirigerer til startsiden, viser denne rapport startsiden.
I rapporten "Søgeterm og Landingsside" kan du tilføje kolonner for at vise attributterne "Webadresse til side" og "Signal for geografisk sted":
  • Webadresse til side: Dette viser webadressen fra sidefeedet for dynamiske søgeannoncer, der matchede søgetermen, så den kunne vises. Hvis et webadressen for et sidefeed, f.eks. www.eksempel.dk/abc, omdirigerer til www.eksempel.dk, returnerer feltet for sidens webadresse www.eksempel.dk
  • Signal for geografisk sted: Dynamiske søgeannoncer tager højde for brugernes placeringssignaler. Kolonnen Signal for geografisk sted angiver, om et placeringssignal er blevet brugt til at matche en søgeterm, selvom brugeren ikke direkte har søgt efter stedet. Hvis en bruger i København f.eks. søger efter "fast ejendom", kan dynamiske søgeannoncer vise en webside, der indeholder temaer om boliger i København, selvom brugeren ikke eksplicit har inkluderet "København" i søgetermen.
Tip! Vi anbefaler, at du ser dine data for dynamiske søgeannoncer i rapporten Søgetermer for dynamiske søgeannoncer i stedet for den generelle rapport om søgeord. Dynamiske søgeannoncer bruger ikke matchtyper, så termer for dynamiske søgeannoncer vises altid som "Eksakt match" i rapporten Søgetermer.