Uppgradera webbadresser med omdirigeringar över fler domäner

Lägga till ett suffix för slutlig webbadress

Med fältet Suffix för slutlig webbadress i Google Ads kan du ange parametrar som läggs till sist i målsidesadressen så att du kan spåra information om vart människor tar vägen efter att ha klickat på din annons. Suffixet för slutlig webbadress kan användas på konto-, kampanj-, annons-, annonsgrupps-, och sökordsnivå samt på dynamisk annonsinriktningsnivå.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till ett suffix för slutlig webbadress dessa olika nivåer.

Använda suffix för slutlig webbadress

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till suffix för slutlig webbadress på kontonivå

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på Spårningsmall.
  4. Ange parametrar i fältet Suffix för slutlig webbadress.
  5. Klicka på Spara.

Lägga till suffix för slutlig webbadress på kampanjnivå

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på pennikonen Redigera när den visas i kolumnen Spårningsmall.
  6. Ange parametrar i fältet Suffix för slutlig webbadress.
  7. Klicka på Spara.

Lägga till suffix för slutlig webbadress på annonsnivå

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Håll muspekaren över någon av annonserna och klicka på pennikonen Redigera när den visas.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Utöka Webbadressalternativ för annons (avancerat).
  7. Ange parametrar i fältet Suffix för slutlig webbadress.

Lägga till suffix för slutlig webbadress på annonsgruppsnivå, dynamisk annonsinriktningsnivå eller sökordsnivå

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på sidan Annonsgrupper under rullgardinsmenyn Kampanjer eller på Dynamiska annonsinriktningar, eller på fliken Sökord i rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll.
  3. Klicka på pennikonen Redigera när den visas i kolumnen Spårningsmall.
  4. Ange parametrar i fältet Suffix för slutlig webbadress.
  5. Klicka på Spara.
Obs! I tabellvyn Annonsgrupper klickar du på Ändra kolumner och lägger till kolumnerna Spårningsmall och Slutlig webbadress. Klicka på pennikonen Redigera i de nya kolumnerna för annonsgruppen du vill ändra.

Lägga till suffix för slutlig webbadress på webbplatslänksnivå

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på länken Typ av tillgång och välj Webbplatslänktillgång.
  5. Håll muspekaren över någon av tillgångarna och klicka på pennikonen Redigera när den visas.
  6. Utöka Webbadressalternativ för webbplatslänk (avancerat).
  7. Ange parametrar i fältet Suffix för slutlig webbadress.
  8. Klicka på Spara.

Exempel

Visningsadress: example.com
Spårningsmall: tracker.com/redirect={lpurl}
Suffix för slutlig webbadress: x=y
Detta händer:

• Med parallell spårning: Personer som klickar på din annons omdirigeras till https://example.com/?x=y medan spårningen bearbetas i bakgrunden. Läs mer om parallell spårning.
  • Med vanlig sekventiell spårning: Personer som klickar på annonsen omdirigeras först till tracker.com/redirect={lpurl} innan de leds till https://example.com/?x=y.