Minder tijd besteden aan rapportage met de nieuwe add-on van Google Ads in Google Spreadsheets

13 juli 2018

Gebruik de add-on van Google Ads in Google Spreadsheets om sneller rapporten te maken.

Stel dat u een adverteerder bent en u uw Google Ads-gegevens wilt downloaden als csv-bestand. U wilt dit bestand samenvoegen met uw eigen gegevens om een rapport te maken. Hiervoor moet u regelmatig gegevens downloaden en updaten, wat echter een tijdrovende, eentonige en foutgevoelige klus is.

De add-on van Google Ads maakt dit proces sneller en eenvoudiger. Wanneer u de add-on gebruikt, hoeft u maar één keer een rapport te maken. Vervolgens kunt u uw gegevens met slechts enkele klikken rechtstreeks in Spreadsheets vernieuwen. De gekoppelde rapporten worden automatisch geüpdatet. U hoeft uw gegevens dus niet meer elke dag of elke week te downloaden en in uw spreadsheets te plakken.

Desgewenst kunt u uw werk in Google Spreadsheets delen met andere gebruikers, zodat ze er direct mee aan de slag kunnen.

U kunt bijvoorbeeld dagelijks rapporten uitvoeren om te controleren hoe u het doet ten opzichte van uw budgetdoelen.

Hier ziet u een voorbeeld van de gegevens die met de add-on van Google Ads in Google Spreadsheets kunnen worden weergegeven.

Add-on van Google Ads in Google Spreadsheets

Vervolgens gebruikt u op een apart tabblad vlookups om deze gegevens samen te voegen met uw eigen budgetdoelen.

U kunt sumifs (of zoekopdrachtfuncties) en voorwaardelijke opmaak gebruiken om gegevens overzichtelijker weer te geven in rapporten voor het management of voor klanten, zoals het onderstaande rapport.

Wanneer u de add-on van Google Ads gebruikt met sumifs-instructies of zoekopdrachtfuncties kunt u rapportage ook automatiseren. Enkele voorbeelden:

• Diagrammen met periodevergelijkingen. U kunt de add-on op meerdere tabbladen binnen hetzelfde blad implementeren. Stel dat u gegevens van twee perioden met allebei een ander datumbereik wilt analyseren.  U kunt de add-on dan op twee afzonderlijke tabbladen implementeren (één tabblad voor elke periode). U kunt de analyse van deze twee perioden vervolgens voor rapportagedoeleinden op een derde tabblad uitvoeren.
  • Rapportageoverzicht. Gebruik importranges om gegevens uit elk rapport op te halen. U kunt samenvattende rapporten maken die de resultaten van meerdere kleinere rapporten samenvoegen.
  • U kunt de add-on ten slotte ook gebruiken om geavanceerde functies van Spreadsheets in uw rapporten te gebruiken.  Zo kunt u bijvoorbeeld met de add-on Open Solver uw budget berekenen met behulp van het vertoningspercentage en prestatiegegevens.