Uw zoekwoorden verbeteren met de insightkaart 'Nieuwe woorden'

17 juli 2018

Uw advertenties kunnen na verloop van tijd door nieuwe zoektermen worden geactiveerd, zelfs als u geen zoekwoordwijzigingen heeft aangebracht. Nieuwe zoektermen kunnen wijzen op nieuwe zoekwoordmogelijkheden. Voorheen moesten adverteerders nieuwe zoektermen handmatig opsporen met het rapport Zoektermen.

De insightkaart 'Nieuwe woorden' neemt deze taak nu van u over. Deze functie controleert op nieuwe zoektermen en meldt die aan u, zodat u ze tijdig kunt verwerken.

Stel dat u adverteert voor een schoenenwinkel. Bij het bekijken van de insightkaart merkt u op dat een nieuwe zoekterm 'trainingsschoen', uw advertentie activeert. U stelt vast dat zoekopdrachten met de term ‘trainingsschoen’ hogere conversiepercentages genereren. Op basis van die informatie kunt u besluiten nieuwe zoekwoorden toe te voegen die verband houden met de zoekterm ‘trainingsschoen’.  U kunt ook de Zoekwoordplanner gebruiken om meer hoogwaardige zoektermen te vinden die het woord 'trainingsschoen' bevatten.

U kunt deze insightkaart ook gebruiken om nieuwe zoektermen te scannen die niet relevant zijn of onvoldoende presteren. In het schoenenvoorbeeld hieronder markeert de insightkaart de term ‘horseshoe’, die u als een uitsluitingszoekwoord kunt opgeven.

Insightkaart 'Nieuwe woorden'

Bekijk naast de insightkaart 'Nieuwe woorden' ook geregeld het volledige rapport Zoektermen om een vollediger beeld te krijgen van de zoektermen die aan uw advertenties zijn gekoppeld.

Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie over deze en andere insightkaarten op het tabblad Overzicht van uw account.