Over Merkimpact

Google Brand Lift - Measure Every Moment that Matters

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Merkimpact is niet beschikbaar voor alle Google Ads-accounts. Neem contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger als u Merkimpact wilt gebruiken. Als u geen Google-accountvertegenwoordiger heeft, kunt u Merkimpact niet gebruiken in uw account.

Merkimpact is een gratis tool om de effectiviteit van uw videoadvertenties te meten. U kunt de tool gebruiken om uw videocampagnes aan te passen en te verbeteren.

Met een focus op statistieken zoals advertentieherkenning, merkbekendheid en overweging (in plaats van traditionele statistieken zoals klikken, vertoningen of weergaven), kunt u met Merkimpact uw campagnes afstemmen op uw marketingdoelen. Dankzij de testmethodologie en de grote steekproefomvang van Merkimpact krijgt u gedetailleerde inzichten in de invloed van uw campagnes op de manier waarop mensen denken over uw product of merk.

In dit artikel bespreken we de voordelen en de werking van Merkimpact.

Hoe Merkimpact werkt

Merkimpact is beschikbaar voor InStream- en bumperadvertenties die via een veiling zijn gekocht. Deze tool is momenteel niet beschikbaar voor outstream- en in-feed videoadvertenties.

Als u Merkimpact wilt gebruiken, moet u op basis van uw product of merk eerst een zogenoemd 'geadverteerd object' maken. U kunt een geadverteerd object zien als een groep met al uw campagnes die een gemeenschappelijke noemer delen. Dat kan een merk, product, winkel, service of iets anders zijn waarvoor u wilt adverteren. Op basis van de gegevens die u over uw geadverteerde object verstrekt, maakt u samen met Google een reeks enquêtevragen die aan uw doelgroep worden getoond om de merkimpact te meten.

Zodra uw advertentiecampagnes lopen, laat Google uw Merkimpact-enquêtes zien op YouTube voordat een video start. Deze enquêtes worden aan de volgende groepen getoond:

• Mensen die uw advertenties hebben gezien
  • Mensen die ervoor in aanmerking kwamen om uw advertenties te bekijken, maar deze niet hebben gezien

Er kunnen meerdere enquêtes worden gemaakt voor verschillende statistieken die op verschillende tijdstippen aan gebruikers worden getoond. Het verschil in de antwoorden tussen de groep die uw advertenties heeft gezien en de groep die ze niet heeft gezien, bepaalt de invloed van uw advertenties op belangrijke merkstatistieken, zoals advertentieherkenning, bekendheid, overweging en meer.

Over Merkimpact-meetgegevens

Afhankelijk van het aantal enquêtereacties, kunt u de volgende geaggregeerde Merkimpact-statistieken bekijken:

• Beïnvloede gebruikers
  • Kosten per beïnvloede gebruiker
  • Absolute merkimpact
  • Marge merkimpact
  • Relatieve merkimpact
  • Benchmark voor positief reactiepercentage
  • Bereik voor positief reactiepercentage

De volgende geaggregeerde Merkimpact-statistieken zijn voor u beschikbaar zodra een campagne wordt gestart die aan de geadverteerde objecten is gekoppeld:

• Enquêtereacties van blootgestelde groep
  • Benchmark voor enquêtereacties
  • Alle enquêtereacties