Om Brandpåvirkning

Værktøjet Brandpåvirkning er ikke tilgængeligt på alle Google Ads-konti. Kontakt din Google-kontorepræsentant for at få oplysninger om, hvordan Brandpåvirkning bruges. Hvis du ikke har fået tildelt en Google-kontorepræsentant, kan du ikke bruge Brandpåvirkning på din konto.

Brandpåvirkning er et gratis værktøj til måling af dine videoannoncers effektivitet, og det kan du bruge til justering og optimering af dine videokampagner.

I Brandpåvirkning er der fokus på metrics såsom annonceerindring, brandbevidsthed og overvejelse (i stedet for traditionelle metrics såsom antal klik, eksponeringer eller visninger), og du kan bruge værktøjet som en hjælp til at tilpasse dine kampagner til dine marketingmål. Takket være testmetoden og den store stikprøvestørrelse i Brandpåvirkning kan du få større indsigt i dine kampagners indvirkning på folks opfattelse af dit produkt eller brand.

I denne artikel kan du læse om fordelene ved Brandpåvirkning og om, hvordan værktøjet fungerer.

Bemærk! Læs artiklen Konfigurer måling af brandpåvirkning for at få en konfigurationsvejledning.

Sådan fungerer Brandpåvirkning

Værktøjet Brandpåvirkning er tilgængeligt til instream- og bumperannoncer, der er købt via auktion. Det er indtil videre ikke tilgængeligt til TrueView-outstream- og TrueView-Discovery-kampagner.

For at kunne bruge Brandpåvirkning skal du først oprette et såkaldt "annonceret produkt". Et annonceret produkt kan betragtes som en gruppering af alle dine kampagner med samme fællesnævner. Det kan være et brand, et produkt, en butik, en tjeneste eller en hvilken som helst anden ting, du vil annoncere for. Ved hjælp af de oplysninger, som du giver os om det annoncerede objekt, vil Google hjælpe dig med at generere et sæt af undersøgelsesspørgsmål, som vil blive vist for din målgruppe for at undersøge brandpåvirkningen.

Når dine annoncekampagner begynder at køre, vil Google begynde at vise dine undersøgelser om brandpåvirkning på YouTube, inden en video starter. Undersøgelserne bliver vist til følgende grupper:

• Personer, der har set dine annoncer
  • Personer, der var kvalificeret til at se dine annoncer, men som ikke fik dem vist

Du kan oprette flere undersøgelser for forskellige metrics, der vil blive vist til brugerne på forskellige tidspunkter. Forskellen i svarene mellem den gruppe, der fik vist dine annoncer, og den gruppe, der ikke gjorde, bestemmer den påvirkning, dine annoncer har på vigtige brandmetrics, som f.eks. annonceerindring, bevidsthed, overvejelse og meget mere. Denne proces fortsætter, så længe dine kampagner kører. Når en person får vist en undersøgelse, går der 28 dage, før vedkommende får vist en undersøgelse igen.

Om dataene fra undersøgelser om brandpåvirkning

Afhængigt af antallet af undersøgelsesbesvarelser får du vist følgende samlede metrics for brandpåvirkning:

• Positiv svarprocent
  • Absolut brandpåvirkning
  • Stigning i headroom
  • Antal brandpåvirkede brugere
  • Pris pr. brandpåvirket bruger
  • Positiv svarprocent, kontrolgruppe
  • Relativ brandpåvirkning

Følgende samlede metrics for brandpåvirkning er tilgængelige, når din kampagne (den kampagne, der er knyttet til de annoncerede produkter) starter:

• Undersøgelsesbesvarelser for eksponeret gruppe
  • Referenceværdi for undersøgelsesbesvarelser
  • Alle undersøgelsesbesvarelser

Læs Om data fra måling af brandpåvirkning for at få flere oplysninger om data fra måling af brandpåvirkning og om, hvordan du vælger, hvilke metrics der skal vises.