Ställa in mätning av varumärkespåverkan

Mätning av varumärkespåverkan är inte tillgänglig för alla Google Ads-konton. Kontakta din Google-kontorepresentant om du vill mäta varumärkespåverkan. Om du inte har en Google-kontorepresentant kan du inte mäta varumärkespåverkan i ditt konto.

Med mätning av varumärkespåverkan kan du se hur dina annonser påverkar människors uppfattning om din produkt eller ditt varumärke. Du kan använda dessa mätningar för att anpassa och förbättra dina kampanjer så att du når dina marknadsföringsmål.

I denna artikel beskriver vi hur du ställer in mätning av varumärkespåverkan, definierar din produkt eller ditt varumärke i en undersökning om varumärkespåverkan och ser data från mätningen.

Innan du börjar

Innan du kan ställa in mätning av varumärkespåverkan måste du skapa en överhoppningsbar eller inte överhoppningsbar in stream-kampanj eller en bumperkampanj. Läs mer om kraven för mätning av varumärkespåverkan

Budgetering för varumärkespåverkan

För att kunna mäta påverkan från kvalificerade videokampanjer måste du uppfylla minimibudgetkraven på produkt- eller varumärkesnivå. Summan av budgetarna för alla aktiva kampanjer som mäter produkten eller varumärket måste uppfylla följande minimibudgetkrav:

Minimibudgetkrav under tio dagar
Antal frågor som mäts Land A Land B Land C
En fråga 5 000 USD 10 000 USD 15 000 USD
Två frågor 10 000 USD 20 000 USD 30 000 USD
Tre frågor 20 000 USD 60 000 USD 60 000 USD

Obs! Budgetkraven anges i USD. Budgetkraven i ditt konto justeras baserat på växelkurserna och valutatypen.

Budget som krävs per land

Den lägsta budgeten som krävs för att undersöka varumärkespåverkan varierar beroende på land. Kolumnerna för olika länder i tabellen Budgetering för varumärkespåverkan ovan visar den minimibudget som krävs för att mäta resultaten för respektive land. Klicka på ett avsnitt nedan för att se vilka länder som hamnar i Land A, Land B och Land C i tabellen Budgetering för varumärkespåverkan.

Vissa länder på listan kanske inte är kvalificerade för intäktsgenerering på YouTube. Det är möjligt att videokampanjer visas i länder som inte har stöd för intäktsgenerering på YouTube, men vi kan inte garantera att kampanjerna visas. Om din kampanj inte visas (eller inte uppfyller den lägsta budget som krävs för undersökningen om varumärkespåverkan) och du har tagit med kampanjen i din undersökning om varumärkespåverkan kan undersökningen misslyckas.

Land A

• Afghanistan
  • Albanien
  • Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Andorra
  • Angola
  • Antigua och Barbuda
  • Argentina
  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Belarus
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnien-Hercegovina
  • Botswana
  • Brasilien
  • Brunei
  • Bulgarien
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kambodja
  • Kamerun
  • Kap Verde
  • Caymanöarna
  • Centralafrikanska republiken
  • Tchad
  • Chile
  • Kina
  • Colombia
  • Komorerna
  • Cooköarna
  • Costa Rica
  • Elfenbenskusten
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Kongo
  • Dominica
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • Egypten
  • El Salvador
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopien
  • Falklandsöarna
  • Mikronesien
  • Fiji
  • Gabon
  • Georgien
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grönland
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guernsey
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Island
  • Indien
  • Indonesien
  • Irak
  • Isle of Man
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordanien
  • Kazakstan
  • Kenya
  • Kiribati
  • Kosovo
  • Kuwait
  • Kirgizistan
  • Laos
  • Lettland
  • Libanon
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Macao
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mali
  • Malta
  • Marshallöarna
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mexiko
  • Mikronesien
  • Moldavien
  • Monaco
  • Mongoliet
  • Montenegro
  • Marocko
  • Moçambique
  • Burma
  • Namibia
  • Nauru
  • Nepal
  • Nederländerna
  • Nya Kaledonien
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Niue
  • Nordmakedonien
  • Nordmarianerna
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Palestina
  • Panama
  • Paraguay
  • Papua Nya Guinea
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Rwanda
  • St Kitts och Nevis
  • San Marino
  • Sao Tomé och Principe
  • Saudiarabien
  • Samoa
  • Senegal
  • Serbien
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Somalia
  • Salomonöarna
  • Sydafrika
  • Sri Lanka
  • Swaziland
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Östtimor
  • Togo
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Trinidad och Tobago
  • Turkiet
  • Tunisien
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • Ukraina
  • Förenade Arabemiraten
  • Uganda
  • Uruguay
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Vatikanstaten
  • Vietnam
  • Wallis och Futuna
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Land B

• Österrike
  • Belgien
  • Kroatien
  • Djibouti
  • Finland
  • Frankrike
  • Franska Polynesien
  • Tyskland
  • Grekland
  • Irland
  • Israel
  • Martinique
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Sierra Leone
  • Spanien
  • Sverige
  • Taiwan
  • Storbritannien
  • USA
  • Amerikanska Jungfruöarna

Land C

• Australien
  • Kanada
  • Danmark
  • Italien
  • Japan
  • Qatar
  • Sydkorea
  • Schweiz

Kvalificering för varumärkespåverkan

• Kvalificering beräknas utifrån en minimikampanjbudget under en tiodagarsperiod.
  • När du använder mätning av varumärkespåverkan kan du markera rutan Kvalificering för mätning till höger på sidan för att se om kampanjerna du har valt kommer att mäta påverkan baserat på budgetarna.
  • Sidan Produkt eller Varumärke innehåller en Status-kolumn som visar mätningens aktuella kvalificering. Statusen avser bara den aktuella kvalificeringen. Statusen kan visas med flera timmars eftersläpning.

Frågor i undersökningen om varumärkespåverkan

• När du har valt produkt eller varumärke ska du välja de enkätfrågor som ska visas på YouTube. Du kan anpassa formuleringarna i frågorna med hjälp av rullgardinsmenyerna Typ av produkt eller varumärke och Slutlig tänkt åtgärd.

Exempel

En bilannonsör vill mäta antalet personer som har för avsikt att köpa en bil efter att ha tittat på deras annons. När annonsören skapar en undersökning om varumärkespåverkan i Google Ads väljer hen Bil – Produkt som typ av produkt eller varumärke och Köp som tänkt åtgärd. Eftersom annonsören anger typ av produkt eller varumärke och tänkt åtgärd för undersökningen blir frågan som skapas specifik för annonsen: ”Nästa gång du köper ett fordon, vilket är det mest troligt att du köper?”

• Se till att alla ord i svaren är rättstavade. Felstavningar kan leda till att undersökningen inte godkänns av Google.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa och definiera din produkt eller ditt varumärke

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Mått i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Påverkansmått.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Skriv namnet på den produkt eller det varumärke som du annonserar om i kampanjen/kampanjerna. Obs! Produkten eller varumärket ska vara specifikt (till exempel ”Google Pixel 4” snarare än ”Pixel”) och matcha det önskade svaret i undersökningen. Om du planerar att genomföra flera undersökningar om varumärkespåverkan för samma produkt eller varumärke bör du överväga att lägga in en unik identifierare för varje undersökning så att du kan skilja dem åt (till exempel Produkt – Undersökning 1, Produkt – Undersökning 2 och så vidare).
  6. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Enkätspråk och välj språk för undersökningen (till exempel svenska). Enkätspråket ska matcha språket i den videoannons som är kopplad till kampanjen. Om du har videoannonser på flera språk kan du skapa flera produkter eller varumärken – en/ett per språk – och koppla dem till motsvarande videoannonser.
  7. Klicka på rullgardinsmenyerna under Enkätfrågor för att ange vilken typ av frågor som ska visas när någon ser din annons.
    • Typ av produkt- eller varumärke: Välj en specifik typ av produkt eller varumärke (till exempel Bil – Produkt).
    • Slutlig tänkt åtgärd: Välj en specifik åtgärd som du vill att människor ska vidta för din produkt eller ditt varumärke (till exempel Köp).
  8. Välj de mätvärden som du vill använda i undersökningen. Du kan välja upp till tre mätvärden.
    • Annonshågkomst
    • Medvetenhet
    • Övervägande
    • Preferens
    • Köpavsikt
  9. Ange ditt produkt- eller varumärkesnamn och upp till tre konkurrerande produkter eller varumärken under Enkätsvar. Produkten eller varumärket ska vara det önskade svaret i undersökningen.
  10. Välj alla videokampanjer som annonserar om produkten eller varumärket. Obs! Med mätning av varumärkespåverkan kan dina kampanjer kopplas till en enda produkt eller ett enda varumärke. Du kan lägga till så många kampanjer du behöver till en produkt eller ett varumärke.
  11. Läs igenom enkätfrågorna i förhandsgranskningsfönstret och klicka på Spara.

När du väljer inställningar för enkätfrågorna ser du om enkäten i sin helhet är kvalificerad för mätning av varumärkespåverkan och om den uppfyller minimibudgetkraven i rutan Kvalificering för mätning till höger på sidan. Om kampanjens startdatum är i framtiden eller om kampanjen för närvarande är pausad räknas inte motsvarande kampanjbudgetar in i minimibudgetkraven förrän det framtida datumet infaller eller du återaktiverar din/dina kampanjer. Statusen återställs till Kvalificerad.

Det kan ta upp till 48 timmar innan undersökningar om varumärkespåverkan godkänns. Om det är problem med svaren (till exempel om ett svar är felstavat) eller om svaren strider mot Googles annonseringspolicyer kan det hända att undersökningen inte godkänns. Om undersökningen godkänns börjar den visas automatiskt så fort dina kampanjer börjar köras.

Se data från mätning av varumärkespåverkan

Data från mätning av varumärkespåverkan finns i de flesta tabeller i Google Ads, bland annat Kampanj, Annonsgrupp och Demografi. Du kan också se resultat på produkt- eller varumärkesnivå i tabellen Påverkansmått.

Så här ser du data om mätning av varumärkespåverkan:

1. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  2. Klicka på Ändra kolumner.
  3. Välj Varumärkespåverkan och klicka på Använd.

Segmentera mätdata efter typ av varumärkespåverkan

Du kan segmentera mätdata utifrån ett specifikt mätvärde (till exempel Annonshågkomst, Medvetenhet, Övervägande, Preferens eller Köpavsikt) genom att klicka på segmentikonen och välja Typ av varumärkespåverkan för att se data om mätvärdet.