Konfigurer måling av merkevareløft

Merkevareløft er ikke tilgjengelig i alle Google Ads-kontoer. Kontakt Google-kontorepresentanten din hvis du vil bruke merkevareløft. Hvis du ikke er tilordnet noen Google-kontorepresentant, kan du ikke bruke merkevareløft i kontoen din.

Med måling av merkevareløft kan du se hvordan annonsene dine påvirker folks oppfatning av produktet ditt eller merkevaren din. Med utgangspunkt i disse målingene kan du justere og finstemme kampanjene dine for å nå markedsføringsmålene du har satt deg.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan konfigurere måling av merkevareløft, definere produkter eller merkevarer i undersøkelser om merkevareløft og se data om måling av merkevareløft.

Før du begynner

Før du kan konfigurere måling av merkevareløft, må du opprette en in-stream-annonse (som kan hoppes over eller ikke kan hoppes over) eller en bumperkampanje (med auksjon som kjøpsplan). Finn ut mer om kravene for å kunne måle merkevareløft

Budsjettkrav for merkevareløft

For å kunne påvise en økning knyttet til kvalifiserte videokampanjer må du oppfylle minstekravene til budsjett på produkt- eller merkevarenivå. Det samlede budsjettet for alle aktive kampanjer der produktet eller merkevaren måles, må innfri disse minstekravene:

Minstekrav til budsjett for sju dager (der det gjennomsnittlige dagsbudsjettet er 1/7 av det samlede budsjettet)
Antall spørsmål i målingen Land A Land B Land C
Ett spørsmål 5 000 USD 10 000 USD 15 000 USD
To spørsmål 10 000 USD 20 000 USD 30 000 USD
Tre spørsmål 20 000 USD 60 000 USD 60 000 USD

Merk: Budsjettkravene som vises her, er oppgitt i USD. Budsjettkravene justeres i kontoen din ut fra valutakurser og valutatypen som er valgt i kontoen din.

Minstebudsjettet i ulike land

Minstebudsjettet som kreves for undersøkelsen om merkevareløft, varierer fra land til land. «Land»-kolonnen i «Budsjettkrav for merkevareløft»-tabellen ovenfor viser minstekravet til budsjett i de aktuelle landene. Klikk på en del nedenfor for å se landene som faller inn under «Land A», «Land B» og «Land C» i «Budsjettkrav for merkevareløft»-tabellen.

Enkelte land på listen er kanskje ikke kvalifisert for YouTube-inntektsgenerering for øyeblikket. Selv om det er mulig å vise videokampanjer i land som ikke støtter YouTube-inntektsgenerering, er det ikke garantert at kampanjene blir vist. Hvis kampanjen ikke vises (eller ikke oppfyller minstekravet til budsjett for undersøkelsen om merkevareløft), og du har tatt med kampanjen i undersøkelsen om merkevareløft, kan det hende at undersøkelsen mislykkes.

Land A

• Afghanistan
  • Albania
  • Algerie
  • Amerikansk Samoa
  • Andorra
  • Angola
  • Antigua og Barbuda
  • Argentina
  • Armenia
  • Aserbajdsjan
  • Bahamas
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Hviterussland
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnia-Hercegovina
  • Botswana
  • Brasil
  • Brunei
  • Bulgaria
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kambodsja
  • Kamerun
  • Kapp Verde
  • Caymanøyene
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Tsjad
  • Chile
  • Kina
  • Colombia
  • Komorene
  • Cookøyene
  • Costa Rica
  • Elfenbenskysten
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Den demokratiske republikken Kongo
  • Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • Egypt
  • El Salvador
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopia
  • Falklandsøyene
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Fiji
  • Gabon
  • Georgia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grønland
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guam
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guernsey
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungarn
  • Island
  • India
  • Indonesia
  • Irak
  • Man
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordan
  • Kasakhstan
  • Kenya
  • Kiribati
  • Kosovo
  • Kuwait
  • Kirgisistan
  • Laos
  • Latvia
  • Libanon
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libya
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Macao
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Malaysia
  • Maldivene
  • Mali
  • Malta
  • Marshalløyene
  • Mauritania
  • Mauritius
  • Mexico
  • Mikronesiaføderasjonen
  • Moldova
  • Monaco
  • Mongolia
  • Montenegro
  • Marokko
  • Mosambik
  • Myanmar
  • Namibia
  • Nauru
  • Nepal
  • Nederland
  • Ny-Caledonia
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Niue
  • Nord-Makedonia
  • Nord-Marianene
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Palestina
  • Panama
  • Paraguay
  • Papua Ny-Guinea
  • Peru
  • Filippinene
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Romania
  • Russland
  • Rwanda
  • Saint Kitts og Nevis
  • San Marino
  • São Tomé og Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Samoa
  • Senegal
  • Serbia
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Somalia
  • Salomonøyene
  • Sør-Afrika
  • Sri Lanka
  • Swaziland
  • Tadsjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Øst-Timor
  • Togo
  • Tokelau
  • Tonga
  • Trinidad og Tobago
  • Tyrkia
  • Tunisia
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • Ukraina
  • De forente arabiske emirater
  • Uganda
  • Uruguay
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • Vatikanstaten
  • Vietnam
  • Wallis og Futuna
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Land B

• Østerrike
  • Belgia
  • Kroatia
  • Djibouti
  • Finland
  • Frankrike
  • Fransk Polynesia
  • Tyskland
  • Hellas
  • Irland
  • Israel
  • Martinique
  • New Zealand
  • Norge
  • Sierra Leone
  • Spania
  • Sverige
  • Taiwan
  • Storbritannia
  • USA
  • De amerikanske jomfruøyene

Land C

• Australia
  • Canada
  • Danmark
  • Italia
  • Japan
  • Qatar
  • Sør-Korea
  • Sveits

Kvalifisering for merkevareløft

• Hvorvidt merkevareløft kan brukes i en konto eller ikke, beregnes daglig på produkt- eller merkevarenivå ved at det gjennomsnittlige budsjettet for hver enkelt aktive kampanje som har en startdato i dag eller i fortiden samt en sluttdato i dag eller i fremtiden, legges sammen.
  • Når du bruker måling av merkevareløft, fremgår det i Målingskvalifisering-feltet til høyre på siden hvorvidt det blir målt basert på budsjetter i de valgte kampanjene
  • I Status-kolonnen der kan du se kvalifiseringsstatusen målingen din har per nå. Dette er altså bare den nåværende kvalifiseringsstatusen. (Hvis du måler økning fra en tidligere dato, må du være oppmerksom på at kvalifiseringsstatusen tidligere kan ha vært en annen enn den som per nå er oppført i kolonnen.) Kvalifiseringsstatusen kan variere alt etter hvilken dag du velger, så kvalifiseringsstatusen til de kampanjene du har valgt nå, gjelder bare på det aktuelle tidspunktet på den aktuelle dagen. Statusen kan også være flere timer forsinket. Hvis det gjennomsnittlige dagbudsjettet for alle de kvalifiserte kampanjene er mindre enn minstekravet til gjennomsnittlig dagsbudsjett, vises det ingen målinger for den aktuelle dagen. Da er i stedet «Ikke kvalifisert» oppført i «Status»-kolonnen.

Spørsmål i undersøkelser om merkevareløft

• Etter at du har valgt produktet ditt eller merkevaren din, angir du spørsmålene folk skal få på YouTube. For å tilpasse ordlyden i spørsmålene kan du bruke rullegardinmenyen for «Produkt- eller merkevaretype» og «Endelig tiltenkt handling».

Eksempel

En bilannonsør ønsker å finne ut om folk planlegger å kjøpe en bestemt bilmodell etter at de har sett annonsen til bedriften. Når annonsøren utarbeider undersøkelsen om merkevareløft i Google Ads, velger vedkommende «Bil og motor – produkt» som produkt- eller merkevaretype og «Kjøp» som handlingen det er ønskelig at folk skal utføre. Ettersom annonsøren angir produkt- eller merkevaretypen og handlingen som ønskes oppnådd med undersøkelsen, er spørsmålet som genereres for undersøkelsen, spesifikt for annonsen: «Neste gang du skal ha ny bil, hvilken bil er det mest sannsynlig at du kjøper?».

• Påse at svaralternativene dine er riktig stavet, så du unngår at Google avviser undersøkelsen.

Veiledning

Angi produktet eller merkevaren

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon], og velg Måling av påvirkning.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Skriv inn navnet på produktet eller merkevaren du markedsfører i de aktuelle kampanjene. Merk: Navnet på produktet eller merkevaren skal være spesifikt (f.eks. «Google Pixel 4» i stedet for «Pixel») og samsvare med det foretrukne svaralternativet i undersøkelsen. Hvis du planlegger å kjøre flere undersøkelser om merkevareløft for dette produktet eller denne merkevaren, bør du vurdere å legge til en unik identifikator for hver undersøkelse, slik at du kan skille dem fra hverandre (f.eks. «Produkt – undersøkelse 1», «Produkt – undersøkelse 2» osv.).
  5. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av «Språk for undersøkelsen», og velg språket som skal benyttes i undersøkelsen (f.eks. norsk). Språket du bruker i spørsmålene i undersøkelsen, skal samsvare med språket i videoannonsen knyttet til kampanjen. Hvis du har videoannonser på flere språk, kan du vurdere å opprette flere produkter eller merkevarer og knytte disse – ett for hvert språk – til de respektive videoannonsene.
  6. Klikk på rullegardinmenyene under «Undersøkelsesspørsmål» for å angi hvilke spørsmål som skal vises når folk ser annonsen din.
    • Produkt- eller merkevaretype: Velg en spesifikk produkt- eller merkevaretype (f.eks. Bil og motor – produkt).
    • Endelig tiltenkt handling: Velg den spesifikke handlingen du ønsker at folk skal utføre i tilknytning til produktet eller merkevaren din (f.eks. Kjøp).
  7. Velg beregningene du vil måle i undersøkelsen. Du kan velge opptil tre beregninger.
    • Reklameoppmerksomhet
    • Bevissthet
    • Vurdering
    • Positiv oppfatning
    • Kjøpsintensjon
  8. Skriv inn navnet på produktet ditt eller merkevaren din – og navnet på opptil tre produkter eller merkevarer fra konkurrenter – under «Svar på undersøkelsen». Det foretrukne svaralternativet i undersøkelsen bør naturlig nok være produktet ditt eller merkevaren din
  9. Velg alle videokampanjene der produktet eller merkevaren markedsføres. Merk: Målinger av merkevareløft kan bare være forbundet med kampanjer som omfatter ett produkt eller én merkevare. Hvert produkt eller hver merkevare kan imidlertid markedsføres via så mange kampanjer du måtte ønske.
  10. Gjennomgå spørsmålene i undersøkelsen i forhåndsvisningsvinduet, og klikk så på Lagre.

Når du velger innstillingene for spørsmål i undersøkelsen, ser du om undersøkelsen i sin helhet er kvalifisert for måling av merkevareløft. I Målingskvalifisering-feltet til høyre på siden ser du om budsjettet innfrir minstekravene. Hvis startdatoen for kampanjen din ligger frem i tid, eller om kampanjen per nå er satt på pause, teller ikke de tilhørende kampanjebudsjettene opp mot minstekravet til budsjett før den fremtidige datoen er nådd, eller før du gjenopptar de aktuelle kampanjene (og statusen endres til Kvalifisert).

Det kan ta opptil to døgn før undersøkelser om merkevareløft blir godkjent. Undersøkelser om merkevareløft kan bli avvist hvis kvaliteten på svaralternativene er dårlig (f.eks. hvis et alternativ er stavet feil), eller hvis de bryter Googles retningslinjer for annonsering. Hvis undersøkelsen din om merkevareløft blir godkjent, kjøres den automatisk så snart kampanjene dine blir kjørt.

Se data om måling av merkevareløft

Målingsdata for merkevareløft er tilgjengelig i de fleste av tabellene i Google Ads, blant annet i «Kampanje»-, «Annonsegruppe»- og «Demografi»-tabellen. Du kan også se resultater på produkt- eller merkevarenivå i «Måling av økning»-tabellen.

Slik ser du målingsdataene dine for merkevareløft:

1. Klikk på kolonneikonet Kolonner.
  2. Klikk på Endre kolonner.
  3. Velg Merkevareløft, og klikk på Bruk.

Segmentér målingsdata etter type merkevareløft

Du kan segmentere målingsdataene dine etter en bestemt beregning (f.eks. «Reklameoppmerksomhet», «Bevissthet», «Vurdering», «Positiv oppfatning» eller «Kjøpsintensjon»). Klikk i så fall på segmentikonet , og velg Type merkevareløft for å se målingsdata for den aktuelle beregningen.