Brand Lift ‑mittauksen käyttöönotto

Brand Lift ei ole käytettävissä kaikilla Google Ads ‑tileillä. Jos haluat käyttää Brand Liftiä, ota yhteyttä Googlen asiakasedustajaan. Jos sinulla ei ole asiakasedustajaa, et voi käyttää Brand Liftiä tililläsi.

Brand Lift ‑mittauksen avulla saat selville, miten mainoksesi vaikuttavat katsojien käsitykseen tuotteestasi tai brändistäsi. Näiden mittausten avulla voit tehdä muutoksia kampanjoihisi ja parantaa niitä, jotta saavutat haluamasi markkinointitavoitteet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa käyttöön Brand Lift ‑mittauksen, määritellä tuotteesi tai brändisi Brand Lift ‑tutkimuksessa ja katsoa Brand Lift ‑mittauksen dataa.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat ottaa Brand Lift ‑mittauksen käyttöön, sinulla on oltava Video- tai Kysynnän kasvatus ‑kampanja. Lue lisää Brand Lift ‑mittauksen edellytyksistä.

Brand Lift ‑budjetointi

Ehdot täyttävien Videokampanjoiden aikaansaama tulosparannus voidaan havaita vain, jos budjetin vähimmäisvaatimukset täyttyvät tuote‑ tai bränditasolla. Kaikkien aktiivisten tuotetta tai brändiä mittaavien kampanjoiden budjettien summan tulee täyttää vähimmäisvaatimukset:

Budjetin vähimmäisvaatimus 10 päivän kuluessa
Mitattavien kysymysten määrä Maa A Maa B Maa C
1 kysymys 5 000 $ 10 000 $ 15 000 $
2 kysymystä 10 000 $ 20 000 $ 30 000 $
3 kysymystä 20 000 $ 60 000 $ 60 000 $
Huom. Tässä näkyvien budjettivaatimusten valuutta on Yhdysvaltain dollari. Tiliäsi koskevissa budjettivaatimuksissa otetaan huomioon vaihtokurssit ja tilisi valuuttatyyppi. Vaihtokurssit päivittyvät neljä kertaa vuodessa: tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun alussa.

Maakohtaiset budjettivaatimukset

Brand Lift ‑tutkimuksen vaadittu vähimmäisbudjetti riippuu maastasi. Kukin yllä olevan "Brand Lift ‑budjetointi" ‑taulukon Maa-sarake sisältää kyseistä maata koskevan vähimmäisbudjetin. Alla olevista osioista näet maat, jotka sisältyvät kyseisessä taulukossa Maa A-, Maa B- tai Maa C ‑kategoriaan.

Joissakin mainituissa maissa ei välttämättä voi tällä hetkellä käyttää YouTuben kaupallistamista. Vaikka Videokampanjat saattavat näkyä maissa, joissa YouTuben kaupallistamista ei tueta, kampanjoiden näkymistä ei voida taata. Jos kampanjasi ei näy (tai ei täytä Brand Lift ‑tutkimuksen vähimmäisbudjettivaatimusta) ja olet sisällyttänyt kampanjasi Brand Lift ‑tutkimukseen, tutkimus ei välttämättä onnistu.

Maa A

• Algeria
  • Argentiina
  • Azerbaidžan
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Valko-Venäjä
  • Bolivia
  • Bosnia-Hertsegovina
  • Brasilia
  • Bulgaria
  • Kambodža
  • Chile
  • Kolumbia
  • Costa Rica
  • Kypros
  • Tšekki
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • Egypti
  • El Salvador
  • Viro
  • Georgia
  • Ghana
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Unkari
  • Islanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Irak
  • Jamaika
  • Jordania
  • Kazakstan
  • Kenia
  • Kuwait
  • Laos
  • Latvia
  • Libanon
  • Libya
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Makedonia
  • Malesia
  • Malta
  • Meksiko
  • Moldova
  • Montenegro
  • Marokko
  • Nepal
  • Nicaragua
  • Nigeria
  • Oman
  • Pakistan
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippiinit
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Romania
  • Venäjä
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Serbia
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Etelä-Afrikka
  • Sri Lanka
  • Tansania
  • Thaimaa
  • Tunisia
  • Turkki
  • Uganda
  • Ukraina
  • Arabiemiirikunnat
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

Maa B

• Kroatia
  • Ranska
  • Kreikka
  • Irlanti
  • Israel
  • Uusi-Seelanti
  • Qatar
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Taiwan
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Maa C

• Australia
  • Itävalta
  • Belgia
  • Kanada
  • Tanska
  • Suomi
  • Saksa
  • Italia
  • Japani
  • Alankomaat
  • Norja
  • Etelä-Korea
  • Sveitsi

Brand Liftin mittausehtojen täyttyminen

• Mittausehtojen täyttyminen lasketaan kampanjan vähimmäiskokonaisbudjetin perusteella 10 päivän jaksolla.
  • Kun käytät Brand Lift ‑mittausta, voit merkitä sivun oikeassa reunassa olevan "Mittausehtojen täyttäminen" ‑ruudun valituksi nähdäksesi, täyttyvätkö valitun kampanjan mittausehdot budjettien perusteella.
  • Huomaa, että Tuote- tai Brändi-sivulla näkyvästä Tila-sarakkeesta näet, täyttyvätkö mittausehdot. Tila kertoo vain tämänhetkisen tilanteen, ja siinä voi olla useamman tunnin viive.

Brand Lift ‑kyselyn kysymykset

• Kun olet valinnut tuotteen tai brändin, määrittelet kysymykset, jotka ihmiset näkevät YouTubessa. Voit muokata kysymyksiä käyttämällä avattavia Tuote-/brändityyppi‑ ja Lopullinen tavoiteltu toiminta ‑valikkoja.

Esimerkki

Automainostaja haluaa mitata niiden henkilöiden määrän, jotka aikovat ostaa auton nähtyään hänen mainoksensa. Kun mainostaja luo Google Adsissa Brand Lift ‑tutkimuksen, hän valitsee tuote- tai brändityypiksi Auto – Tuote ja käyttäjien toivotuksi toiminnaksi Osta. Kun tuote‑ tai brändityyppi ja haluttu toiminta on valittu, luodaan mainokseen liittyvä tutkimuskysymys: "Minkä ajoneuvon todennäköisimmin ostat seuraavaksi?"

• Varmista, että kyselyvastausten kirjoitusasu on oikea. Google saattaa hylätä kyselyn kirjoitusvirheiden vuoksi.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tuotteen tai brändin luominen ja määritteleminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Mittaukset-valikkoa.
  3. Klikkaa Brändimainonnan vaikutuksen mittaus.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Lisää kampanjoissa mainostamasi tuotteen tai brändin nimi.
  • Huom. Tuotteen tai brändin nimen on oltava tarkka (esimerkiksi Google Pixel 4 mieluummin kuin Pixel) ja vastattava kyselyn toivottua vastausta. Jos aiot suorittaa useita Brand Lift ‑tutkimuksia samalle tuotteelle tai brändille, sinun kannattaa lisätä jokaiselle kyselytutkimukselle yksilöllinen tunniste (esimerkiksi Tuote – Tutkimus 1, Tuote – Tutkimus 2). Näin erotat ne toisistaan.
  1. Valitse Kyselytutkimuksen kieli ‑kohdan viereisestä avattavasta valikosta tutkimuskysymysten kieli (esimerkiksi englanti). Tutkimuskysymyksen kielen tulee vastata kampanjaan liittyvän Videomainoksen kieltä. Jos sinulla on videomainoksia useilla eri kielillä, voit luoda useita tuotteita tai brändejä (yhden kullakin kielellä) ja yhdistää ne vastaaviin videomainoksiin.
  2. Klikkaa Kyselyn kysymykset ‑kohdasta avattavia valikkoja, niin voit valita kysymystyypit, jotka tulevat näkyviin, kun ihmiset näkevät mainoksesi.
    • Tuote-/brändityyppi: Valitse tuotteen tai brändin tyyppi (esimerkiksi Autotuotteet).
    • Lopullinen tavoitetoiminta: Valitse, mitä tuotteeseesi tai brändiisi liittyvää haluat käyttäjien tekevän (esimerkiksi Osta).
  3. Valitse mittarit, joita haluat tutkimuksen mittaavan. Voit valita korkeintaan kolme mittaria.
    • Mainoksen muistaminen
    • Tietoisuus
    • Harkinta
    • Suosituimmuus
    • Ostoaie
  4. Lisää Kyselyvastaukset-kohtaan tuotteesi tai brändisi nimi ja korkeintaan kolme kilpailijan tuote‑ tai brändinimeä. Oman tuotteesi tai brändisi nimen tulee olla kyselyn toivottu vastaus.
  5. Valitse kaikki Videokampanjat, joissa mainostetaan kyseistä tuotetta tai brändiä.
  • Huom. Brand Lift ‑mittaus tukee tällä hetkellä vain yhden tuotteen tai brändin liittämistä kampanjaan. Voit lisätä yhdelle tuotteelle tai brändille niin monta kampanjaa kuin haluat.
  1. Tarkista kysymykset esikatseluikkunasta ja klikkaa sitten Tallenna.

Kun valitset kysymysasetuksia, näet oikean reunan "Mittausehtojen täyttäminen" ‑kohdasta, voiko kyselyn yhteydessä käyttää Brand Lift ‑mittausta ja täyttääkö se budjettia koskevat vähimmäisvaatimukset. Jos kampanjan alkamispäivä on tulevaisuudessa tai kampanja on tällä hetkellä keskeytetty, siihen liittyvää kampanjabudjettia ei lasketa mukaan budjetin vähimmäisvaatimuksiin, ennen kuin alkamispäivä koittaa tai kampanjaa jatketaan. Tällöin tilaksi tulee "Hyväksyttävä".

Brand Lift ‑tutkimukset hyväksytään 48 tunnin kuluessa. Jos vastauksissa on laatuongelmia (jos vastaus on esimerkiksi kirjoitettu väärin) tai jos vastaukset ovat Googlen mainostuskäytäntöjen vastaisia, Brand Lift ‑kysely voidaan hylätä. Jos Brand Lift ‑tutkimus hyväksytään, se käynnistyy automaattisesti, kun kampanjasi käynnistyvät.

Brand Lift ‑mittausdatan katsominen

Brand Lift ‑mittausdata näkyy useimmissa Google Adsin taulukoissa, kuten Kampanjat, Mainosryhmät ja Demografiset tiedot. Voit katsoa tuloksia myös Mainonnan vaikutuksen mittaus ‑taulukosta tuotteen tai brändin tasolla.

Näin näet Brand Lift ‑mittausdatan:

1. Klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  2. Klikkaa Muokkaa sarakkeita.
  3. Valitse Brand Lift ja klikkaa Käytä.

Mittausdatan segmentointi Brand Lift ‑tyypin mukaan

Jos haluat katsoa mittausdataa tietyn mittarin mukaan (kuten Mainoksen muistaminen, Tietoisuus, Harkinta, Suosituimmuus ja Ostoaie), klikkaa segmenttikuvaketta ja valitse Brand Lift ‑tyyppi, niin näet valitun mittarin mittausdatan.