Opmerkingen gebruiken om gegevens over accountprestaties te delen met anderen in uw bedrijf

9 juli 2018

U kunt nu rechtstreeks een reactie plaatsen in Google Ads-prestatiegrafieken of in het venster Opmerkingen in uw Google Ads-account. Zo kunt u gegevens over uw account tijdig markeren en delen met anderen. Dit kan in diverse situaties handig zijn.

Als u samen met andere gebruikers een account beheert, kunt u opmerkingen gebruiken om ze tijdig te informeren over wijzigingen (bijvoorbeeld dat u zojuist een nieuwe advertentiegroep heeft gemaakt). Zo verbetert de productiviteit van uw team en wordt er beter samengewerkt. Stel dat u een piek in de prestaties heeft geconstateerd en al een diagnose heeft uitgevoerd voor het probleem. U kunt dan een opmerking achterlaten voor andere teamleden, zodat ze uw analyse niet hoeven te dupliceren. Of stel dat u het budget voor een campagne aanzienlijk heeft aangepast. Met een opmerking kunt u deze wijziging markeren en aangeven wanneer u die heeft doorgevoerd. Uw collega's begrijpen dan meteen waarom de prestaties in de afgelopen paar dagen zijn veranderd. U kunt opmerkingen ook gebruiken om andere belangrijke wijzigingen in uw account te markeren, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe promotie heeft gestart, biedstrategieën heeft gewijzigd of zoekwoorden heeft onderbroken.

Opmerkingen

Opmerkingen zijn echter niet alleen handig om aanpassingen in uw account te markeren. U kunt ze ook gebruiken om externe insights te markeren, zoals unieke seizoensfactoren die de accountprestaties kunnen beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld actieve advertenties in een ander land heeft, kunt u met een opmerking de verschillende feestdagen aangeven die het zoekvolume daar kunnen beïnvloeden.

Opmerkingen is een krachtige samenwerkingstool waarmee u anderen kunt informeren over belangrijke wijzigingen of evenementen die invloed kunnen hebben op uw accountprestaties. Bekijk hier meer informatie.