Tietoja Brand Lift ‑tutkimusten vastausmäärästä ja absoluuttisesta parannuksesta

Brand Lift perustuu dataan, joka on saatu mainosten vaikutusta mittaavista kyselytutkimuksista. Voit ottaa Brand Liftin käyttöön kaikissa TrueView In-Stream- ja puskurimainoskampanjoissa, jolloin käyttäjille tehdään tuotettasi tai brändiäsi koskevia kyselytutkimuksia.

Parannuksen tarkka havaitseminen edellyttää tiettyä vastausmäärää.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Ads arvioi tietyssä mittarissa tapahtunutta parannusta tutkimuksen vastausmäärän perusteella jo ennen kuin toteutunut luku on tiedossa.

Näin Google Ads mittaa Brand Liftin

Google Ads laskee Brand Lift ‑mittarissa tapahtuneen parannuksen sen perusteella, montako positiivista vastausta on saatu mainoksiasi nähneiltä käyttäjiltä ja montako käyttäjiltä, jotka eivät ole nähneet mainoksiasi. Pienempien absoluuttisten parannusten havaitsemiseen tarvitaan yleensä enemmän vastauksia. Ennen parannuksen havaitsemista näet vastausten määrään perustuvan arvion parannuksesta.

Milloin parannus voidaan havaita?

Alta saat osviittaa siitä, kuinka monta vastausta parannuksen havaitsemiseen tarvitaan.

• Hyvin toimivissa kampanjoissa parannus voidaan yleensä havaita, kun yhtä mittaria kohden on saatu noin 2 000 vastausta.
  • Kun käytössä on suositeltu vähimmäisbudjetti, parannus voidaan yleensä havaita, kun yhtä mittaria kohden on saatu noin 4 100 vastausta.
  • Jos kampanjan tuloksena ei ole havaittu lainkaan parannusta, kun yhtä mittaria kohden on saatu 16 800 vastausta, parannusta ei ehkä pystytä havaitsemaan.
Huom. Yleensä parannusta voi alkaa näkyä, kun kyselytutkimuksiisi on saatu noin 2 000 vastausta. Lue lisää Brand Lift ‑mittausdatasta

Brand Liftin mittaamiseen tarvittava vastausmäärä

Brand Liftin tarkka mittaaminen eri tasoilla edellyttää tiettyä kokonaisvastausmäärää. Mitä pienempi absoluuttinen parannus, sitä enemmän kyselyvastauksia tarvitaan tarkkojen tulosten saamiseksi. Alla olevasta taulukosta näet, kuinka monta vastausta tarvitaan, jotta tietyn suuruinen absoluuttinen parannus voidaan havaita.

Havaittavissa oleva absoluuttinen parannus Tarvittava kokonaisvastausmäärä
> 4 % 1 200 ~ 2 800
3 % 2 800 ~ 5 000
2 % 5 000 ~ 11 000
1,5 % 11 000 ~ 20 000
1 % 20 000 ~ 45 000
0,5 % 45 000 ~ 180 000
< 0,5 % > 180 000

Esimerkki

Sellaiset havaittavissa olevan absoluuttisen parannuksen prosenttiosuudet, joita ei ole mainittu kaaviossa, on arvioitava tarvittavan kokonaisvastausmäärään määrittämiseksi.

Oletetaan, että absoluuttinen parannuksesi on 0,75 % ja haluat tietää, kuinka monta vastausta tarvitset, jotta voit havaita absoluuttisen parannuksen. 45 000 vastausta olisi enemmän kuin tarvitset (koska 0,5 %:n absoluuttisen parannuksen havaitsemiseen tarvitaan vähintään 45 000 vastausta), kun taas 20 000 vastausta ei riittäisi (koska 1 %:n absoluuttisen parannuksen havaitsemiseen tarvitaan vähintään 20 000 vastausta).

Koska 0,75 % on 1 %:n ja 0,5 %:n puolessavälissä, tarvitsisit suunnilleen 20 000–45 000 vastausta saavuttaaksesi 0,75 %:n havaittavissa olevan absoluuttisen parannuksen (eli noin 33 000 kyselyvastausta).

Jos Brand Lift ‑mittarin absoluuttinen parannus lähestyy nollaa, tarvitaan lisää kyselyvastauksia. Tämä johtuu siitä, että jos ero on hyvin pieni verrattaessa mainoksiasi nähneitä käyttäjiä niihin käyttäjiin, jotka eivät ole nähneet mainoksiasi, eron tarkkaan määrittämiseen tarvitaan enemmän vastauksia.