Laskentataulukolla tehtävään joukkolataukseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Joukkolatausten avulla tehtävien muutosten yhteydessä saattaa esiintyä virheitä. Osa virheistä voi johtua laskentataulukon muotoilusta, tai laskentataulukon sisällössä voi olla virheitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät muutokset, joita Google Ads ei voinut ottaa käyttöön, ja niitä vastaavat virhesanomat. Näet myös ratkaisuja virheiden korjaamiseen.

Lataukseen liittyvien virheiden tunnistaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Etsi laskentataulukkosi taulukosta. Jos laskentataulukon lähetyksessä ilmeni virheitä, virheiden määrä näkyy Tulokset-sarakkeessa.
  5. Klikkaa virheiden linkkiä Tulokset-sarakkeessa. Näkyviin tulee sivu, jossa on lisätietoja tiedostolähetyksestäsi.
  6. Klikkaa otsikkoa, jossa virheiden määrä on ilmoitettu, ja lue kunkin virheen syy Tila-sarakkeesta.

Alla olevasta taulukosta näet yleisiä latausvirheitä ja ohjeet niiden korjaamiseen.

Virhe

Ratkaisu

Muutokset ovat ristiriitaisia.

Varmista, ettei kukaan muu yritä muokata tiliäsi yhtä aikaa, ja yritä sitten uudelleen.

Tiedoston sisältämät kohteet eivät ole oikeakielisyyssääntöjen mukaisia.

Varmista, että kaikki tiedoston sisältämät kohteet ovat Google Adsin oikeakielisyyssääntöjen mukaisia.

Tiedostosta puuttuu otsikkorivi.

Ladatun tiedoston ensimmäinen rivi on tarkoitettu vain otsikoille.
Huom. Kun lataat tiedoston Google Adsista, otsikot ovat tiedostossa valmiina.

Sarakkeessa on vääränlaisia tietoja.

Varmista, että lisäämäsi tiedot täyttävät vaatimukset.

Riviltä puuttuu arvo.

Tarkista, että kaikissa pakollisissa sarakkeissa on arvot.

Avainsanoissa on kiellettyjä merkkejä.

Poista avainsanoista kaikki vakiomerkeistä poikkeavat merkit (! @ % , *).

Jotakin tunnusta ei ole olemassa.
Kun lisäät elementin, poista arvo ID-sarakkeesta. Jos teet muutoksia johonkin elementtiin, varmista, että tunnus on oikein eikä elementtiä ole poistettu.
Jos lisäät elementin mainosryhmään tai kampanjaan, varmista, että kampanjalla tai mainosryhmällä on hyväksyttävä tunnus.

Päivitetty URL-osoite ei ole sama kuin aikaisempi kohde-URL.

Lopullisen URL-osoitteen ja seurantamallin on oltava samoja kuin kohde-URL. Jos et halua, että ne ovat samoja, seuraa artikkelissa URL-osoitteiden päivittäminen olevia ohjeita.
Lopullista URL-osoitetta ja kohde-URL-osoitetta ei voi käyttää samanaikaisesti. Lopullista URL-osoitetta ja kohde-URL-osoitetta (sivustolinkeissä /SitelinkURL) ei voi käyttää samanaikaisesti. Huom. Suosittelemme käyttämään lopullista URL-osoitetta.

Datajoukon tai syötteen päivittämistä varten on lisättävä Action (Toiminta) ‑sarake.

Taulukossa on oltava ACTION-sarake, jos haluat tehdä joukkolatausten avulla muutoksia sivustolinkkeihin ja muihin syötekohteisiin. Mahdollisia arvoja ovat SET (aseta), ADD (lisää) ja REMOVE (poista).