Få mere at vide om statusser for måling af påvirkning og metrics i Google Ads

I denne artikel forklarer vi betydningen af statusser i din undersøgelse og rapportering af brandpåvirkning. Du kan klikke på nedenstående links for at gå direkte til dit interesseområde.

Statusser

"X % påvirkning"

En påvirkning på X % angiver, at vi har registreret en tilpas høj påvirkning baseret på antallet af svar, vi har modtaget, til at generere en rapport. En stigning på 5 % i kolonnen Absolut brandpåvirkning angiver f.eks., at dine annoncer har påvirket din målgruppes positive følelser over for dit brand eller produkt med +5 %. Få flere oplysninger om de forskellige metrics for brandpåvirkning

"Der er ikke nok data"

"Der er ikke nok data" betyder, at baseret på de data, du har valgt på din konto, er antallet af svar i undersøgelsen om brandpåvirkning, som er modtaget i dette datointerval, under den minimumsgrænse, der kræves for at vise resultater.

Ret "Der er ikke nok data"

Der kan være mange forskellige årsager til, at du ikke få nok data til din undersøgelse eller et individuelt udsnit. Du kan løse problemet ved at sørge for følgende:

• Du bruger dit budget fuldt ud.
  • Det faktiske forbrug i dine kampagner og ikke kun dit budget opfylder minimumsgrænserne.

Hvis dine kampagner bruger nok, men stadig ikke opnår resultater for brandpåvirkning, kan du tjekke følgende:

Er dit CPV-bud for lavt?

Lav trafik kan angive, at du bliver overbudt. Hæv dit bud for at få flere eksponeringer og generere trafik. Vær dog opmærksom på, at hvis du hæver dit bud, bruger du dit budget hurtigere (under forudsætning af, at eksponeringerne fører til visninger). Hvis du bruger dit budget hurtigere, vil du have færre unikke brugere og mindre mulighed for at få flere seere til at udfylde en undersøgelse.

Bemærk! Hvis du har et ubegrænset budget, vil "bud er for højt" ikke være et problem.

Anbefaling: Hvis din trafik er lav på trods af bred målretning, kan du overveje at hæve dit bud. Hvis du hæver dit bud, og det vil betyde, at du når budgetgrænsen, kan du overveje at hæve dit budget, så det passer til det højere bud.

Påvirker din kampagnekonfiguration undersøgelseskontrolgruppen negativt?

Hvis en undersøgelse af brandpåvirkning bruger kampagner, der er målrettet mod målgrupper, der har set annoncevideoen før, opretter den i øjeblikket ikke en kontrolgruppe.

Lad os f.eks. sige, at du opretter en undersøgelse med Video A. Derefter opretter du en anden undersøgelse, hvor du målretter mod en YouTube-liste over "Seere, der har set Video A som en annonce". Med denne konfiguration vil du ikke kunne oprette en kontrolgruppe. Du kan muligvis opleve fremskridt, men det vil kun være blandt dem, der har set videoen, så du kan ikke forvente at få signifikante resultater.

Et andet eksempel kunne være en undersøgelse af brandpåvirkning, der bruger kampagner, som er målrettet mod målgrupper, der så den første annonce i en kampagne med serievisning af videoannoncer (VAS, Video Ad Sequence). Med undertyper af kampagner med serievisning af videoannoncer kan du oprette serier af annoncer, som du vil have, at brugerne ser i en bestemt rækkefølge (dvs. "Vis brugerne annonce A, derefter annonce B og derefter annonce C"). Lad os sige, at du opretter en kampagne for at tilføje din undersøgelse af brandpåvirkning, der er målrettet mod en målgruppeliste med "Seere, der har set video B som en annonce" og derefter bruger annonce C som dit annoncemateriale. Da alle brugere, der så annonce C, vil have set annonce B først, betyder det, at din "kontrolgruppe" primært består af brugere, der allerede har set din annonce i kampagnen med serievisning af videoannoncer.

Denne type konfigurationer betyder, at undersøgelsen ikke kan oprette en kontrolgruppe, fordi de brugere, der er målrettet mod, som vil se din annonce, allerede har set den. Hvis det kun er seere, der er kvalificerede til at deltage i undersøgelsen, vil blive blokeret, vil din kontrolgruppe ikke gøre fremskridt. I dette tilfælde skal du ikke forvente at få signifikante resultater.

Er kampagnemålretningen for smal?

Følgende opsætningskonfigurationer for undersøgelse og kampagne kan sommetider reducere antallet af undersøgelsessvar, som din undersøgelse kan indsamle. I hvilket omfang de gør indsamlingen af undersøgelsessvar langsommere afhænger af, i hvilken grad de indsnævrer din målretningsrækkevidde.

Målgrupper (især retargeting), placeringer, søgeord og emner

Mere begrænsede målretningstyper, som f.eks. placeringer, søgeord og retargeting, mindsker antallet af kvalificerede seere og kan føre til færre eksponeringer. Færre eksponeringer og færre seere betyder til gengæld, at der er mindre sandsynlighed for, at seere udfylder en undersøgelser.

Lille geografi

En for lille geografi kan begrænse antallet af unikke seere, hvilket mindsker sandsynligheden for, at du får nok svar. Ideelt set køres undersøgelser på landeniveau, men du kan også målrette mod mindre geografier, når blot der er en tilstrækkelig stor population af seere.

Anbefaling: Overvåg din trafik nøje, efterhånden som undersøgelsen skrider frem. Hvis du ikke bruger hele dit budget, kan du udvide en meget streng målretning ved at udvide geografien eller fjerne meget strenge målretningstyper som placeringer eller søgeord.

Udsteder du undersøgelser, der kan have en lav svarprocent, ved at vise ikke-engelske undersøgelser på alle sprog?

Din undersøgelse kan kun vises på ét sprog. Hvis du målretter mod flere eller "Alle sprog", viser du din undersøgelse til seere, der ikke taler det pågældende sprog. Disse seere vil sandsynligvis afvise din undersøgelse. Derfor frarådes det at målrette mod flere eller "Alle sprog", da det kan føre til en negativ oplevelse for mange brugere. Hvis din undersøgelse er på engelsk, kan du afhængigt af landet målrette mod "Alle sprog", fordi engelsk tales som sekundært sprog i mange lande. Bemærk! Selv i dette tilfælde er det ikke en anbefalet fremgangsmåde.

Anbefaling: Sørg for, at det sprog, du målretter mod, matcher sproget for din undersøgelse i din kampagnemålretning. Undgå at målrette mod flere geografiske områder, hvor der tales forskellige sprog, medmindre du ved, at der er et stort antal tosprogede brugere, eller din undersøgelse er på engelsk, som er det mest almindelige sekundære sprog for mange tosprogede brugere.

Er der for mange kampagner (eller videoeksperimentgrene) i konfigurationen af måling af påvirkning?

For mange kampagner (eller videoeksperimentgrene) i resultatet af konfigurationen af måling af påvirkning medfører et lavere antal eksponeringer pr. kampagne/videoeksperimentgren. Brug af videoeksperimenter med mange eksperimentgrene kan medføre "Ikke nok data" på kampagneniveau, hvis kampagnetrafikken ikke er stor nok til hver eksperimentgren.

Anbefaling: Hvis kampagneniveaudata er vigtige for dig, skal du være opmærksom på det antal eksperimentgrene/kampagner, du tilføjer inden for en gren.

Desuden kan inkludering af mange kampagner i den samme undersøgelse (særligt med overlappende målretning) medføre "Ikke nok data" på kampagneniveau. Hvis du tilføjer flere kampagner, betyder det, at du på kampagneniveau skal bruge nok svar pr. kampagne eller rapporteringsudsnit (f.eks. enhed, demo eller annonce). Hvis dette rapporteringsniveau er en prioritet, skal du være opmærksom på dette, når du overvejer, hvor mange kampagner du vil føje til den samme undersøgelse.

Undgå at føje en masse kampagner til din undersøgelse, hvis rapportering på kampagneniveau er en prioritet for dig. Hvis det er tilfældet, kan du overveje at køre flere undersøgelser med én kampagne pr. undersøgelse eller bruge videoeksperimenter for at sikre, at du ikke får krydskontaminering på tværs af undersøgelser.

Udsteder du undersøgelser for rækkeviddefokuserede kampagner, der kan give lav svarprocent, ved at vise flere undersøgelser til den samme seer?

Hvis dit mål er at nå ud til så mange seere som muligt, skal du angive en frekvensgrænse for din kampagne, så flere seere kan se annoncen og derefter svare på undersøgelsen. Hvis du ikke har en frekvensgrænse, kan du komme til at vise annoncer til den bruger flere gange, men kun sende undersøgelsen én gang, hvilket mindsker antallet af unikke undersøgelsessvar. Det er vigtigt at bemærke, at selvom tilføjelse af en frekvensgrænse kan medvirke til at undgå "Ikke nok data", kan det påvirke sandsynligheden for at opleve påvirkning negativt, da vi generelt har erfaret, at en højere frekvens af eksponeringer typisk fører til mere påvirkning.

"Ingen påvirkning registreret"

Nogle gange sker det, at en undersøgelse, der har fået nok undersøgelsessvar, alligevel viser "Ingen påvirkning registreret". Det sker, når der ikke er nogen statistisk forskel på undersøgelsessvarene fra seere, der har set din videoannonce, og dem, der ikke har set den. Hvis du ikke har påvirkning på undersøgelsesniveau, skal du tjekke, om du har påvirkning i specifikke segmenter (f.eks. alder, køn, kampagne eller enhed). Overvej at fokusere på segmenter med positiv påvirkning.

Som det er tilfældet for andre mediekanaler, er nogle metrics mere vanskelige at flytte end andre. Nogle målgrupper er sværere at nå ud til end andre. Det er normalt, at videokampagner ikke har nogen påvirkning på visse metrics og målgrupper.

Nedenfor er nogle ting, du kan gøre for at forbedre din kampagnes konfiguration, annoncemateriale eller målretning for at øge chancerne for at opleve en påvirkning.

Konfigurer din undersøgelse korrekt

• Vælg svarmulighederne for dine konkurrenter med omhu
    • Uoverensstemmelse i konkurrentens brand eller produkt sammenlignet med dit brand eller produkt kan medføre, at de vælges oftere end dig. Hvis du f.eks. repræsenterer en lille drikkevareproducent og vælger et globalt anerkendt sodavandsbrand som din konkurrent i svarmulighederne i undersøgelsen om brandpåvirkning, vil seerne muligvis vælge konkurrenten oftere, hvilket medfører, at der ikke sker nogen påvirkning for dit brand.
  • Sørg for, at du har angivet dit brand eller produkt som "Foretrukket svar"
    • Hvis du ikke har angivet det annoncerede brand eller produkt som "Foretrukket svar", har undersøgelsen kørt med den forkerte parameter. Du kan foretage redigeringer og bruge genmåling til at genaktivere din undersøgelse med det korrekte brand eller produkt og de korrekte konkurrenter.
  • Hvis annoncematerialet har fokus på et produkt, skal du vælge den rigtige produktkategori
    • Hvis dit annoncemateriale har fokus på et bestemt produkt, og du har målt indvirkningen på brandet, vil du sandsynligvis få "Ingen påvirkning registreret". Undersøgelsen har desværre kørt med et for stort omfang. Du bør vente til den næste kampagne, før du måler dens effektivitet. Du har lært, at dette annoncemateriale er for produktspecifikt til at flytte brandet som helhed.

Optimer dit annoncemateriale

Kvaliteten af annoncematerialet spiller en stor rolle i forhold til at opnå påvirkning. Tjek, om din annonce følger ABCD-retningslinjerne for effektivt YouTube-annoncemateriale. Kontakt din kontomanager for at få detaljeret vejledning til forbedring af dit annoncemateriale.

For annoncer med let branding: Hvis dit brand- eller produktnavn ikke vises, vises sent i annoncen eller for diskret, vil seerne ikke forbinde annoncematerialet med det annoncerede brand eller produkt. For at korrigere dette kan du overveje tilføje branding, som f.eks. et ikon, vandmærke eller banner, tidligere i annoncen. Du kan også ændre manuskriptet, så brandet eller produktet integreres tydeligere.

Hvis du vil påvirke metrics i den nedre tragt, som f.eks. konverteringer, er tilføjelse af branding tidligt sandsynligvis ikke nok til at skabe en væsentlig påvirkning. Annoncematerialet skal være mere overbevisende. Overvej at flytte hovedargumentet til tidligere i annoncematerialet, eller inkluder flere argumenter i annoncemanuskriptet.

Begræns eksponeringen for annoncematerialet uden for undersøgelsen af påvirkningen

Hvis annoncemateriale er blevet set af brugerne, inden lanceringen af undersøgelsen af brandpåvirkning, er det muligt, at kontrolgruppen (den gruppe, der ikke ser annoncen) er blevet kontamineret, hvilken medfører, at der ikke sker nogen påvirkning. Det vil medføre, at kontrolgruppen svarer på samme måde, som de brugere, der har set annoncen, svarer, og "påvirkningen" reduceres. Sådan minimerer du kontaminering med annoncemateriale:

• Undgå at køre YouTube-videokampagner med ikke-YouTube-kanaler såsom tv og andre annonceplatforme.
  • Undgå at køre flere undersøgelser af brandpåvirkning med det samme eller lignende annoncemateriale (medmindre du bruger videoeksperimenter)
  • Undgå at udelade andre videokampagner fra din undersøgelse af brandpåvirkning med et lignende annoncemateriale

Målret mod de rette seere for din kampagne

Nogle gange er en kampagne muligvis ikke skræddersyet til målgruppen. Se annoncematerialet, og spørg dig selv, om dette budskab er relevant for målgruppen. Hvis du har påvirkning på bestemte segmenter, kan du overveje kun at målrette mod dem med det pågældende annoncemateriale. Overvej at skræddersy annoncematerialet til de øvrige segmenter.

Metrics for brandpåvirkning

Der findes data for måling af brandpåvirkning i de fleste tabeller i Google Ads, herunder "Kampagne", "Annoncegruppe", "Demografi" og meget mere. Du kan også se resultaterne på niveauet "Produkt" eller "Brand" i tabellen "Undersøgelse af brandpåvirkning".

Sådan kan du tjekke dine data for måling af brandpåvirkning:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Måling af påvirkning.
  4. Klik på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet.
  5. Klik på Rediger kolonner.
  6. Vælg Brandpåvirkning, og klik derefter på Anvend.

Du kan også segmentere dine målingsdata efter en bestemt metric (f.eks. "Annonce-erindring", "Kendskab", "Overvejelse", "Positivitet" og "Købshensigt"):

1. Klik på segmenteringsikonet Segment.
  2. Vælg Brandpåvirkningstype for at finde målingsdata for den valgte metric.

Brandpåvirkede brugere

Dette viser dig det estimerede antal brugere i en stikprøveundersøgelse, hvis opfattelse af dit brand har ændret sig som følge af dine annoncer og udvidet sig til også at omfatte dine kampagners generelle rækkevidde. Den viser forskellen i positive svar på dine brand- eller produktundersøgelser mellem de brugere, der har set din annonce, og dem, der ikke har set den. Dine annoncer kunne f.eks. resultere i, at flere har dit brand eller dit produkt i tankerne, efter de har set din annonce. De kunne også påvirke bevidstheden eller annonce-erindringen.

Metric'en "Brandpåvirkede brugere" måler ikke nødvendigvis kun unikke brugere. En bruger kan blive påvirket mere end én gang i løbet af din kampagne.

Bemærk! Brug af dine data til at skabe fornyet engagement hos brandpåvirkede brugere understøttes ikke.

Brandpåvirkede brugere (samsening)

Denne metric minder om metric'en "Brandpåvirket bruger", men den tager også højde for samsening. Hvis flere personer ser YouTube på et forbundet tv (CTV-enhed) og ser en annonce på samme tid, kan det føre til flere brandpåvirkede brugere for din kampagne. Denne metric omfatter brandpåvirkede brugere af samsening på CTV-enheder. Da der ikke er nogen tilgængelige profiler til samseere, behandles de som den samme målgruppeprofil som de brugere, der har besvaret undersøgelsen.

Pris pr. brandpåvirket bruger

Dette viser den gennemsnitlige pris for en brandpåvirket bruger, der har dit brand i tankerne efter at have set dine annoncer. Pris pr. brandpåvirket bruger måles ved at dividere den samlede pris for din kampagne med antallet af brandpåvirkede brugere. Du kan bruge denne metric til at forstå, hvor meget det koster at ændre en persons holdning til dit brand med hensyn til brandovervejelse, annonce-erindring eller brandbevidsthed.

Absolut brandpåvirkning

Denne metric viser forskellen i positive svar på brand- eller produktundersøgelser mellem dem, der har set din annonce (den eksponerede gruppe), og dem, der ikke fik lov til at se dine annoncer (basisgruppen). Denne metric beregnes ved at trække basisgruppens positive svarprocent fra den eksponerede gruppes positive svar. Absolut brandpåvirkning måler, hvor meget dine annoncer har påvirket din målgruppes positive opfattelse af dit brand eller produkt. En stigning fra 20 % til 40 % i antallet af positive undersøgelsessvar mellem de 2 grupper i undersøgelserne repræsenterer f.eks. en absolut påvirkning på 20 %.

Absolut brandpåvirkning og kampagneeffektivitet

Absolut påvirkning afspejler ikke nødvendigvis dit brands overordnede påvirkning. Det er bedre at fokusere på en metric som pris pr. brandpåvirket bruger som den primære succesmetric for din kampagne, da den både tager højde for rækkevidde og pris. Vis følgende tabel:

Kampagneniveau Pris Pris pr. tusind eksponeringer (CPM) Rækkevidde Absolut påvirkning Brandpåvirkede brugere Pris pr. brandpåvirket bruger
Kampagne 1 100 DKK 15 DKK 6.666 10 % 667 0,15 DKK
Kampagne 2 100 DKK 5 DKK 20.000 5 % 1.000 0,10 DKK
Forskel Ikke tilgængelig 66 % 200 % 50 % 60 % 33 %

Hvis du kun ser på absolut påvirkning, klarer Kampagne 1 klarer sig tilsyneladende bedre end Kampagne 2. Men til den samme pris genererede Kampagne 2 50 % flere brandpåvirkede brugere til en 66 % lavere CPM og en 33 % lavere pris pr. brandpåvirket bruger.

Mulighed for brandpåvirkning

Dette måler den effekt, dine annoncer har haft med hensyn til at øge den positive opfattelse af dit brand eller produkt sammenlignet med det positive vækstpotentiale, dit brand eller produkt kunne have opnået. Denne metric beregnes ved at dividere den absolutte påvirkning med 1 minus basisgruppens positive svarprocent. En stigning fra 20 % til 40 % i antallet af positive undersøgelsessvar mellem den eksponerede gruppe og basisgruppen repræsenterer f.eks. en stigning i headroom på 25 %.

Relativ brandpåvirkning

Dette beskriver forskellen i positive svar på brand- eller produktundersøgelser mellem brugere, der har set dine annoncer, og brugere, der blev forhindret i at se dine annoncer. Forskellen divideres derefter med antallet af positive svar fra den gruppe af brugere, der ikke har set dine annoncer. Resultatet måler, hvor meget dine annoncer har påvirket din målgruppes positive opfattelse af dit brand. En stigning fra 20 % til 40 % i antallet af positive svar mellem de to grupper i undersøgelserne repræsenterer f.eks. en relativ påvirkning på 100 %.

Da der ikke kan indsamles undersøgelsessvar for hele den eksponerede gruppe og basisgruppen, beregnes disse data ud fra de indsamlede svar, hvilket giver dig et estimeret antal inden for et bestemt interval. Normalt er konfidensintervallet 90 %, så du kan forvente, at i 90 % af tilfældene ligger det rigtige påvirkningstal inden for dette interval (hvis du havde nået ud til alle).

Referenceværdi for positiv svarprocent

Dette definerer, hvor ofte de brugere, der ikke har fået mulighed for at se dine annoncer, reagerede positivt på dit brand. Du kan bruge denne metric til bedre at forstå, hvordan positiv respons på dit brand skyldes generel medieeksponering og andre faktorer, og ikke at målgruppen har set annoncerne i dine kampagner.

Undersøgelsesbesvarelser, eksponeret gruppe

Denne metric viser antallet af undersøgelsessvar fra personer, der har set dine annoncer.

Bemærk! Hvis du ser et lavt tal i denne kolonne, betyder det, at der ikke er nok undersøgelsesbesvarelser endnu. Fortsæt med at køre dine kampagner, og vend tilbage igen på et senere tidspunkt.

Referenceværdi for undersøgelsesbesvarelser

Denne metric beskriver antallet af undersøgelsesbesvarelser fra personer, der har set dine annoncer.

Bemærk! Hvis du ser et lavt tal i denne kolonne, betyder det, at der ikke er nok undersøgelsesbesvarelser endnu. Fortsæt med at køre dine kampagner, og vend tilbage igen på et senere tidspunkt.

Eksponeret positiv svarprocent

Dette definerer, hvor ofte de brugere, der har set dine annoncer, reagerede positivt på dit brand.

Konfidensinterval

Når der henvises til metrics for påvirkning, f.eks. absolut påvirkning, henvises der normalt til "punktestimat", som er den mest sandsynlige påvirkning, der genereres af annoncen. I Google Ads kan du dog også finde et konfidensinterval for alle metrics for brandpåvirkning, som er et estimeret interval, dit resultat kan falde inden for. Dette interval defineres af en øvre og en nedre grænse, som er de højeste og laveste værdier, din påvirkning sandsynligvis vil være. Resultater for påvirkning bruger 80 % tosidede konfidensintervaller, hvilket betyder, at der er 80 % chance for, at den faktiske påvirkning ligger mellem den nedre grænse og den øvre grænse. Det betyder også, at du har 90 % chance for, at påvirkningen er større end den nedre grænse. Du kan f.eks. opleve, at din relative påvirkning er 35 % (punktestimatet). Du kan dog også opleve, at konfidensintervallet går fra 30 % til 40 %, hvilket betyder, at der er 80 % chance for, at den faktiske påvirkning er mellem 30 %, den nedre grænse, og 40 %, den øvre grænse. En anden måde at se på dette på er, at der er 90 % chance for, at påvirkningen er større end 30 %.

Sikkerhed i forbindelse med registrering af påvirkning

Sikkerheden i forbindelse med påvirkning. som kun er tilgængelig for brandpåvirkning, er en vigtig metric for at forstå pålideligheden af dine påvirkningsresultater. Dette angiver sandsynligheden for, at den målte påvirkning er blevet genereret af dine kampagner og ikke skyldes tilfældigheder. Sikkerheden for påvirkning beregnes som 1 - p-værdi og kan sommetider angives som "statistiske signifikans" eller "konfidens" for påvirkningsresultater. P-værdien fortæller dig, hvor sandsynlige dine påvirkningsresultater ville være, hvis annoncerne faktisk var ineffektive. Det betyder, at en høj sandsynlighed (svarende til en lav p-værdi) angiver, at resultaterne ikke har sandsynlighed for at være opstået tilfældigt, og det er en stærk indikation af, at dine annoncer har genereret påvirkning.

Bemærk! Det er i øjeblikket ikke muligt at registrere sandsynligheden for påvirkning for alle konti. Hvis du ikke kan finde den på din konto, kan du kun se resultater med den højeste sandsynlighed, som er mere end 90 %.