Om budstrategin Maximera påverkan

Maximera påverkan fasades ut den 31 mars 2022.

Maximera påverkan är en budoptimeringsfunktion på YouTube som gör att du kan optimera din kampanj för att stärka övervägandet. Maximera påverkan tar hjälp av Googles AI för att visa din annons för personer som sannolikt överväger ditt varumärke eller din produkt. Med budstrategin Maximera påverkan ökas varumärkesövervägandet per spenderad krona.

Innan du börjar

Du måste ställa in mätning av varumärkespåverkan för att kunna använda budstrategin Maximera påverkan. Varumärkespåverkan är tillgänglig för alla YouTube in stream-format, men budstrategin Maximera påverkan är bara tillgänglig för in stream-annonser. Läs mer om videoåtgärdskampanjer.

Så fungerar det

Budstrategin Maximera påverkan använder information som du tillhandahåller om ditt varumärke eller din produkt för att generera innehåll för undersökningar om varumärkespåverkan. Försök fokusera på en viss produkt eller ett visst varumärke (om din produkt eller ditt varumärke exempelvis är ”Google Assistent” bör du skriva ut hela varumärket, inte bara ”Google”). Med denna information kan du sedan se sammanställd rapportering om viktiga mätvärden för varumärkespåverkan på nivån för det annonserade objektet. Uppgifterna du anger ska vara så specifika som möjligt så att det blir lättare att placera enkätfrågorna i ett sammanhang.

Enkäterna visas sedan för personer som matchar din kampanjinriktning. Resultaten av enkäterna visas i olika rapporter, till exempel per kampanj och demografi. Läs mer om svar på undersökningar om varumärkespåverkan

Budstrategin Maximera påverkan använder data om enkätsvaren för att fokusera din kampanj på att nå personer som är mer benägna att överväga ditt varumärke, din produkt eller din tjänst. Därefter fokuserar den på att hitta andra personer som också kan tänkas överväga din produkt, ditt varumärke eller din tjänst, vilket ökar varumärkesövervägandet per krona i ditt bud.

När du använder budstrategin Maximera påverkan förväntas visningsfrekvensen (VTR) minska jämfört med kampanjer med CPV-budgivning (kostnad per visning). Det beror på att Maximera påverkan optimerar för påverkan i stället för visningar. Undersökningar har visat att budstrategin kan leda till en ökning av påverkan även om användaren inte tittar på annonsen ända till slutet, särskilt om annonserna har långa visningstider. Active View-rapportmätvärden och visningstider gör det lättare att förstå annonsens synlighet och hur mycket tid människor lägger på dina annonser, oavsett om resultatet speglar en fullständig visning av annonsen eller inte.