Om automatiska regler i den tidigare och nya Google Ads-upplevelsen

I allmänhet återspeglas de ändringar du gör i den tidigare AdWords-upplevelsen i den nya Google Ads-upplevelsen. Vissa annonsörers automatiska regler ändras dock.

I den här artikeln beskriver vi ändringarna av automatiska regler i den nya Google Ads-upplevelsen.

Vad som ändras

Reglerna som du har angett i den tidigare AdWords-upplevelsen migreras automatiskt till den nya Google Ads-upplevelsen så att du kan hantera dem i den nya upplevelsen. Vissa regler och kolumnvärden är emellertid föråldrade och stöds inte i den nya upplevelsen. Läs mer om kolumnändringar i den nya Google Ads-upplevelsen

Regler som använder kolumner eller kolumnvärden som inte stöds i den nya upplevelsen upphör att fungera och märks som ogiltiga. Användardefinierade anpassade kolumner som refererar till föråldrade kolumner stöds inte i den nya Google Ads-upplevelsen. Regler där sådana anpassade kolumner används i kriterierna märks som ogiltiga.

Efter att reglerna har migrerats kan du inte längre redigera eller skapa regler i den tidigare AdWords-upplevelsen.

Medan migreringen av reglerna pågår för ditt kund-id går det inte att redigera några regler under ett antal timmar. Körningen av reglerna påverkas inte utan sker som vanligt vid schemalagda tider.

Det här behöver du göra

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du måste uppdatera alla ogiltiga regler som du vill fortsätta använda. Det kan du göra genom att ändra regelkriterierna och bara använda kolumner som stöds i den nya Google Ads-upplevelsen.

Så här åtgärdar du regler som är märkta som ogiltiga i den nya Google Ads-upplevelsen:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn och sedan på Regler.
  3. Tillämpa filtret Regelgiltighet = Ogiltig på tabellen. Läs mer om anpassning av tabeller
  4. Klicka på Åtgärda i den sista kolumnen för de regler som är märkta som ogiltiga. Anledningen till att regeln är märkt som ogiltig visas högst upp på sidan.

Obs! efter att reglerna har överförts till den nya Google Ads-upplevelsen förväntas de fungera annorlunda i de specifika fall som anges nedan:

• I den nya Google Ads-upplevelsen påverkar regler dessutom provkampanjer, annonsgrupper och andra provobjekt som skapas för att köra kampanjexperiment.
  • I den nya Google Ads-upplevelsen är Förlorad exp.andel (rankning) – Sök tillgängligt för annonsgrupper som tillhör kampanjer med begränsad budget (fanns inte i den tidigare AdWords-upplevelsen). Regler på annonsgruppsnivå som använder kolumnen Förlorad exp.andel (rankning) – Sök påverkar därför nu också annonsgrupper med begränsad budget i den nya Google Ads-upplevelsen.