Selitykset

Selityksistä saat tietoa Google Ads ‑tilisi tuloksissa tapahtuneista merkittävistä muutoksista. Kun huomaat merkittävän muutoksen yhteensopivan kampanjan tai mainosryhmän tuloksissa, voit selvittää muutoksen syyn nopeasti selitysten avulla.

Google Ads antaa joskus myös suosituksia, jotka näkyvät selitysten rinnalla. Selitykset kertovat, miksi mainosten tulokset ovat vaihdelleet, ja suositukset puolestaan auttavat parantamaan tuloksia jatkossa.

Selitykset ovat tällä hetkellä käytettävissä
  • Hakukampanjoissa, joissa käytetään seuraavia hintatarjousstrategioita: Manuaalinen klikkauskohtainen hinta, Tehostettu klikkauskohtainen hinta, Arvoon keskittyvä tehostettu klikkauskohtainen hinta, CPA-tavoite, Konversiomäärän maksimointi, Klikkausmäärän maksimointi, Konversioarvon maksimointi, Impressio-osuustavoite tai ROAS-tavoite
  • Sovelluskampanjoissa, joissa käytetään CPA-tavoitetta
  • Maksimitulokset-kampanjoissa.

Hyödyt

• Säästät aikaa: Saat selville muutamalla klikkauksella, miksi tilisi tulokset ovat muuttuneet.
  • Näet kaiken yhdessä paikassa: Sinun ei enää tarvitse vertailla eri raportteja, muistilistoja tai työkaluja. Voit verrata kahta aikaväliä, niin näet selitykset merkittäville tulosmuutoksille, jos niitä on saatavilla.
  • Ymmärrät muutosten syyt: Tarkemman ja kattavamman näkymän avulla voit selvittää, mistä muutokset kampanjoiden tai mainosryhmien tuloksissa voivat johtua.
  • Saat suosituksia: Voit parantaa mainosten tuloksia suositusten avulla. Suositukset perustuvat kampanjatuloksiin, joista on saatavilla selityksiä (esim. keskeiset mittarit, tulosvaihtelun suunta ja suuruus sekä tietyt syyt).

Selitystyypit

Selityksistä saat lisätietoja siitä, miten seuraavat tekijät ovat saattaneet vaikuttaa kampanjan tai mainosryhmän tuloksiin:

Hintatarjouksiin liittyvät selitykset

• Hintatarjousmuutokset: Tämä kertoo, miten hintatarjousten muutokset ovat saattaneet vaikuttaa siihen, missä ja kuinka usein mainoksesi ovat näkyneet.
  • Hintatarjousstrategian tavoitteen muutokset: Tämä kertoo, miten mainosryhmä-, kampanja- tai portfoliotason tavoitteen muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiisi.
  • Hintatarjousstrategian tavoitteen optimointi: Tämä kertoo, miten tulosten automaattinen optimointi asettamasi hintatarjoustavoitteen perusteella on aiheuttanut muutoksia päivittäin käytettyyn summaan ja muihin mittareihin.
  • Hintatarjousrajojen muutokset: Tämä kertoo, miten hintatarjousrajojen asettaminen tai muuttaminen vaikuttaa hintatarjousten automaattiseen optimointiin. Hintatarjousrajat voivat estää Google Adsia muokkaamasta hintatarjouksia siten, että summat vastaisivat tavoitettasi mahdollisimman hyvin.
  • Hintatarjousstrategian muutokset: Tämä kertoo, miten strategian tyypin tai portfolion muutokset saattavat vaikuttaa tuloksiisi. Jokainen automaattinen hintatarjousstrategia on suunniteltu siten, että voit saavuttaa sen avulla tietyn yrityksesi kannalta tärkeän tavoitteen.
  • Hintatarjousmuokkausten muutokset: Tämä kertoo, miten laitteen hintatarjouksen, sijaintiin perustuvan hintatarjouksen, demografisen hintatarjouksen ja tietylle yleisölle suunnatun hintatarjouksen muokkaukseen tehdyt muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiin.

Budjettiin liittyvät selitykset

• Budjettimuutokset: Tämä kertoo, miten budjettimuutokset ovat saattaneet vaikuttaa mainostesi saamien klikkausten ja impressioiden määrään.
  • Budjetin optimointi: Tämä kertoo, miten tulosten automaattinen optimointi asettamasi budjetin perusteella on aiheuttanut muutoksia päivittäin käytettyyn summaan ja muihin mittareihin.
  • Budjetin jakaminen: Tämä kertoo, kuinka budjetin jakaminen useiden eri kohteiden (kuten mainosryhmien) kesken on saattanut vaikuttaa muiden kohteiden tuloksiin.

Konversioihin liittyvät selitykset

• Konversioasetukset: Tämä kertoo, miten konversioasetusten (esim. konversioikkunan, ‑määrän ja attribuutiomallin) muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiin.
  • Konversioviive: Tämä ilmaisee, miten viimeaikaiset konversiot, joita ei ole vielä raportoitu, voivat aiheuttaa konversiomäärän laskun.
  • Vaihtelut saatujen konversioiden määrässä: Tämä kertoo, miten saatujen konversioiden määrän muutokset voivat vaikuttaa tuloksiin ja onko muutosten syynä lasku konversiotagin käynnistymisten määrässä, impressiomäärässä, klikkausmäärässä, konversioprosentissa vai klikkausprosentissa.

Konversioarvoihin liittyvät selitykset

• Konversioarvoasetukset: Tämä kertoo, miten konversioarvojen asetusten muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tuloksiin. Tällaisia muutoksia voivat olla esimerkiksi oletusarvojen, tapahtumakohtaisten arvojen, dynaamisten arvojen ja muiden arvoasetusten muutokset.
  • Konversioarvon viive: Tämä kertoo, miten viimeaikaiset konversiot, joita ei ole vielä raportoitu, voivat aiheuttaa konversioarvon laskun.
  • Vaihtelut saaduissa konversioarvoissa: Tästä kohdasta näet, miten saatujen konversioarvojen muutokset voivat vaikuttaa tuloksiin ja johtuvatko muutokset klikkaus-/konversioprosentin, klikkaus-/konversiomäärän vai konversioiden prosenttiosuuden pienenemisestä. Näet myös näihin liittyvät arvot.

Hylkäysprosenttiin liittyvät selitykset

• Hylkäysprosentin muutos: Tämä ilmaisee, miten paljon kyseisen kategorian hylkäysprosentti on noussut tai laskenut selityskortissa näkyvällä aikavälillä. Jos tietyn kategorian hylkäysprosentti on noussut, kampanjasi eivät välttämättä tuota parhaita mahdollisia tuloksia. Selityksen tarkoituksena on pienentää kampanjaasi liittyvien hylkäysten prosenttiosuutta.
  • Hylkäyskategorioita koskevat määritelmät ja ohjeet: Tästä näet kampanjoihisi vaikuttaneet hylkäyskategoriat määritelmineen sekä ohjeet niiden minimointiin. Selityskortissa näkyy enintään viisi hylkäyskategoriaa, joita ovat Alhainen tavoitehinta, Rajallinen tavoittavuus, Budjettia rajoitettu, Päällekkäiset kampanjat ja Elementin laatu. Selityskortissa näkyvät hylkäyskategoriat on lajiteltu laskevaan järjestykseen sen perusteella, miten paljon hylkäysprosentti on muuttunut selityskortissa näkyvällä aikavälillä.
  • Hylkäyskategoriaa koskeva suositus: Tämän suosituksen avulla voit vähentää sen hylkäyskategorian esiintymistä, joka on muuttunut prosentuaalisesti eniten.

Elementteihin, elementtiryhmiin ja mainosryhmiin liittyvät selitykset

• Elementtien muutokset: Tämä kertoo, miten elementtien lisääminen tai poistaminen Sovelluskampanjassa tai Maksimitulokset-kampanjassa vaikuttaa tuloksiin.
  • Elementtien tulosten muutokset: Tämä kertoo, miten yksittäisen elementtiryhmän tulosvaihtelu vaikuttaa Maksimitulokset-kampanjan kokonaistuloksiin.
  • Hyväksyttävyys: Tämä kertoo, miten eri tekijät vaikuttavat siihen, kuinka usein mainoksesi saavat liikennettä (esimerkiksi budjetin loppuminen, mainosryhmän, elementtiryhmän tai kampanjan keskeyttäminen tai hylätyt mainokset, mainosryhmät, elementit tai elementtiryhmät).

Kaikki muut selitykset

• Kampanja oppii edelleen (uusi): Tämä ilmoittaa, milloin uudessa kampanjassa voi olla odotettavissa vaihtelua kampanjan oppimisvaiheessa.
  • Optimointitavoitteet: Tämä kertoo, miten Sovelluskampanjoiden optimointitavoitteiden vaihtaminen (esim. asennuksista sovelluksensisäisiin tapahtumiin) saattaa vaikuttaa tuloksiin.
  • Kohdistusmuutokset: Tästä kohdasta näet, miten aluekohdistuksen, avainsanakohdistuksen ja avainsanan tilan muutokset ja yleisön lisääminen tai poistaminen saattavat vaikuttaa tuloksiin.
  • Huutokauppakilpailu ja tehdyt haut: Tämä kertoo, miten hakumäärien muutokset Haku- ja Shopping-inventaarissa saattavat vaikuttaa tuloksiin.
  • Muutoshistoria: Tämä kertoo, miten tilillesi tehdyt muutokset ovat saattaneet vaikuttaa tilin tuloksiin.
  • Viikonpäivän vaikutukset: Tämä kertoo, miten käyttäjien toiminta tiettyinä viikonpäivinä saattaa olla yhteydessä havaittuihin tulosmuutoksiin.

Selitysten katsominen tilillä

Et näe selityksiä, jos valitsemasi aikaväli sisältää kuluvan päivän, koska siltä saattaa tulla vielä lisää dataa.

Selitysten katsominen

Näet oletuksena selitykset, joissa valitsemaasi aikaväliä verrataan edelliseen samanpituiseen aikaväliin:

1. Siirry kampanjan tai mainosryhmien sivulle.
  2. Vie hiiri datataulukossa niiden arvojen päälle, jotka näkyvät sinisenä ja joiden alla on katkoviiva $1,193.60.
  3. Näet, miten arvo on muuttunut edelliseen aikaväliin verrattuna.
    Jos olet valinnut aikaväliksi esimerkiksi 7 viime päivää, selityksissä kerrotaan, miten tulokset ovat muuttuneet edellisviikosta.
  4. Voit viedä hiiren myös kampanjoiden pääsivulla olevan tuloskaavion päälle. Jos tuloksissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia valitulla aikavälillä, voit nähdä niitä koskevia selityksiä.
  5. Klikkaa Näytä selitykset nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Selitysten katsominen hintatarjousstrategiaraportista

Voit selvittää merkittävien muutosten syyt katsomalla selityksiä hintatarjousstrategiaraportista.

1. Siirry vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat-sivulle.
  2. Etsi haluamasi kampanja ja klikkaa "Hintatarjousstrategian tyyppi" ‐sarakkeessa olevaa linkkiä.
  3. Vie hiiri sen arvon päälle, jonka selitykset haluat nähdä.
    • CPA-tavoite: Voit nähdä Hinta-, Konversiot- ja Todellinen CPA ‑arvoa koskevat selitykset.
    • Konversiomäärän maksimointi: Voit nähdä Hinta- ja Konversiot-arvoa koskevat selitykset.
    • ROAS-tavoite: Voit nähdä Hinta-, Konversioarvo- ja ROAS-arvoa koskevat selitykset.
    • Konversioarvon maksimointi: Voit nähdä Hinta- ja Konversiot-arvoa koskevat selitykset.
    • Impressio-osuustavoite: Voit nähdä Hinta- ja Osuus sivun yläosan hakuimpressioista ‑arvoa koskevat selitykset.
    • Klikkausmäärän maksimointi: Voit nähdä Hinta- ja Klikkaukset-arvoa koskevat selitykset.
    • Konversioihin perustuvat hintatarjousstrategiat: Voit nähdä Konversioviive-arvoa koskevat selitykset.
  4. Voit viedä hiiren myös hintatarjousstrategiaraportissa olevan tuloskaavion päälle. Jos tuloksissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia valitulla aikavälillä, voit nähdä niitä koskevia selityksiä.
  5. Klikkaa Näytä selitykset nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Selitysten katsominen kampanjoissa, mainosryhmissä tai muutoshistoriassa

Kuvasta näet, miten voit katsoa selityksiä Google Ads ‐kampanjassasi.

Voit selvittää syyt mainostuloksissa tapahtuneille merkittäville muutoksille katsomalla selityksiä Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Muutoshistoria-välilehden kaavioista, jos niitä on saatavilla.

1. Siirry vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Muutoshistoria-välilehdelle.
  2. Vie hiiri tuloskaavion päälle. Jos tuloksissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia valitulla aikavälillä, voit nähdä niitä koskevia selityksiä.
  3. Klikkaa kaavion merkintöjen kohdalta Näytä selitykset nähdäksesi, mikä on aiheuttanut muutoksen.

Selitysten hakeminen omavalintaisille aikaväleille

Jos haluat vertailla kahta omavalintaista aikaväliä, käytä aikavälivalitsinta:

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta aikavälin viereistä alanuolta.Date range drop down menu
  2. Ota Vertaa-toiminto käyttöön ja valitse sen alta Edellinen jakso.
  3. Valitse ajanjakso. Varmista, että jaksot ovat samanpituisia ja peräkkäisiä. Muutoin selitykset eivät näy.
  4. Klikkaa Käytä.

Tulosmittarisarakkeissa näkyy numeroiden alapuolella prosentuaalinen muutos.

Merkittävät muutokset on korostettu sinisellä, ja niihin on lisätty selitys.

Miksi selitykset eivät aina näy

Selitysten tarkoitus on tuoda esiin niissä tulosmittareissa tapahtuneita merkittäviä muutoksia, joille kampanjasi on optimoitu. Selitykset eivät kuitenkaan ole aina saatavilla. Tässä on joitakin yleisiä syitä selitysten puuttumiseen:

• Tulosmittari ei vastaa kampanjatavoitteitasi.
  • Tulosmittarin muutos ei ole riittävän suuri selityksen luomiseksi.
  • Aikaväli sisältää kuluvan päivän tai ulottuu yli 90 päivän taakse.

Selitykset ovat tällä hetkellä saatavilla vain tietyille kampanjatyypeille ja hintatarjousstrategioille.

Kampanjatyyppi Hintatarjousstrategia Tuetut mittarit
Haku Arvoon keskittyvä tehostettu klikkauskohtainen hinta Konversioarvo
Haku Manuaalinen klikkauskohtainen hinta ja tehostettu klikkauskohtainen hinta Klikkaukset, hinta, impressiot, konversiot ja konversioarvo
Haku Klikkausmäärän maksimointi Klikkaukset ja hinta
Haku Konversiomäärän maksimointi Hinta ja konversiot
Haku Konversioarvon maksimointi ja ROAS-tavoite Hinta ja konversioarvo
Haku CPA-tavoite Hinta ja konversiot
Haku Impressio-osuustavoite Hinta ja impressiot
Sovellus CPA-tavoite Hinta, asennukset ja sovelluksensisäiset tapahtumat
Maksimitulokset Konversiomäärän maksimointi, jossa voi käyttää valinnaista CPA-tavoitetta Hinta, konversiot
Maksimitulokset Konversioarvon maksimointi, jossa voi käyttää valinnaista ROAS-tavoitetta. Hinta, konversioarvo