Sobre les explicacions

Les explicacions us proporcionen informació sobre canvis importants que es produeixen en el rendiment del compte de Google Ads. Quan descobriu una fluctuació significativa en el rendiment d'una campanya o d'un grup d'anuncis compatible, les explicacions us ajudaran a esbrinar ràpidament per què s'ha produït.

A més, de vegades Google Ads proporciona recomanacions que es mostren juntament amb les explicacions. Ara bé, mentre que les explicacions us indiquen per què ha fluctuat el rendiment dels anuncis, les recomanacions us ajuden a millorar-lo en endavant.

Actualment, les explicacions estan disponibles per a:
  • Campanyes de cerca que utilitzen el cost per clic manual (CPC manual), el CPC millorat, el CPC millorat per al valor, el cost per acció objectiu (CPA objectiu), la maximització de conversions, ofertes de maximització de clics, la maximització del valor de conversió, la quota d'impressions objectiu i el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu).
  • Campanyes d'aplicacions que fan servir el CPA objectiu.
  • Campanyes Màxim rendiment.

Avantatges

• Estalvieu temps: esbrineu per què ha canviat el rendiment del vostre compte amb uns pocs clics.
  • Gestioneu-ho tot en un sol lloc: ja no haureu de fer referències encreuades entre informes, llistes de comprovació ni altres eines; només caldrà que compareu dos intervals de dates per obtenir explicacions sobre els canvis significatius en el rendiment (si n'hi ha).
  • Diagnostiqueu els problemes: obteniu una visualització més precisa i detallada que us ajudi a diagnosticar els possibles motius dels canvis en el rendiment de la vostra campanya o del vostre grup d'anuncis.
  • Obteniu recomanacions: obteniu recomanacions per millorar el rendiment del vostre anunci. Les recomanacions es basen en el rendiment de la campanya tal com es reflecteix a les explicacions, incloses les mètriques rellevants, la direcció i la mida de la fluctuació del rendiment, i les causes específiques.

Tipus d'explicacions

Les explicacions poden ajudar-vos a obtenir més informació sobre com els factors següents poden haver afectat el rendiment d'una campanya o d'un grup d'anuncis.

Explicacions sobre les ofertes

• Canvis en les ofertes: la manera com els canvis en les ofertes poden haver afectat on s'han mostrat els anuncis i amb quina freqüència.
  • Canvis en l'objectiu de l'estratègia d'oferta: la manera com els canvis en l'objectiu del grup d'anuncis, de la campanya o de la cartera poden haver afectat el rendiment.
  • Optimització de l'objectiu de l'estratègia d'oferta: la manera com l'optimització automàtica del rendiment en comparació amb l'objectiu d'oferta que heu definit ha provocat canvis en la despesa diària i altres mètriques.
  • Canvis en el límit d'oferta: la manera com la configuració o el canvi del límit d'oferta afecten l'optimització automàtica de les ofertes. Els límits d'oferta poden impedir que Google Ads ajusti les ofertes a l'import més adequat per al vostre objectiu.
  • Canvis en l'estratègia d'oferta: la manera com els canvis en el tipus d'estratègia o en la cartera poden afectar el rendiment. Cada tipus d'estratègia d'oferta automàtica està dissenyada per ajudar-vos a assolir un objectiu concret per a la vostra empresa.
  • Canvis en els modificadors d'ofertes: la manera com els canvis en els modificadors d'ofertes per dispositiu, ubicació, grup demogràfic i públic poden haver afectat el rendiment.

Explicacions sobre el pressupost

• Canvis en el pressupost: la manera com els canvis en el pressupost poden haver afectat la quantitat de clics i d'impressions que han rebut els anuncis.
  • Optimització del pressupost: la manera com l'optimització automàtica del rendiment em comparació amb el pressupost que heu definit ha provocat canvis en la despesa diària i altres mètriques.
  • Assignació del pressupost: la manera com la repartició del pressupost entre diverses entitats (per exemple, grups d'anuncis) pot haver afectat el rendiment d'altres entitats.

Explicacions sobre les conversions

• Configuració de conversions: la manera com els canvis en la configuració de conversions poden haver afectat el rendiment, inclosos els canvis en el període de conversió, el recompte de conversions, el model d'atribució i altres opcions de configuració.
  • Retard en la conversió: la manera com les conversions recents que encara no s'han registrat poden provocar una disminució de les conversions.
  • Fluctuacions en el nombre de conversions rebudes: la manera com els canvis en el nombre de conversions rebudes poden afectar el rendiment i si aquests canvis s'han produït a causa d'una baixada de les activacions d'etiquetes de conversió, impressions, clics, percentatge de conversions (CVR) o ràtio de clics d'entrada (CTR).

Explicacions sobre el valor de conversió

• Configuració del valor de conversió: la manera com els canvis en la configuració del valor de conversió poden haver afectat el rendiment, inclosos els canvis en valors predeterminats, valors específics de transacció, valors dinàmics i altres opcions de configuració dels valors.
  • Retard en el valor de conversió: la manera com les conversions recents que encara no s'han registrat poden provocar una disminució del valor de conversió.
  • Fluctuacions en els valors de conversió rebuts: la manera com els canvis en els valors de conversió rebuts poden afectar el rendiment i si aquests canvis es deuen a una disminució dels clics, del CVR, de la CTR, del volum de conversions o del percentatge de conversions amb valors associats.

Explicacions sobre el percentatge de rebuig

• Canvi de percentatge de rebuig: calcula l'augment o la disminució del percentatge de rebuig per categoria durant el període de temps de la targeta d'explicació. L'augment del canvi percentual en una categoria de rebuig implica que les vostres campanyes poden tenir un rendiment inferior. L'objectiu de l'explicació és reduir el percentatge de rebuigs que veieu a la campanya.
  • Definició i indicacions de les categories de rebuig: es descriuen les categories de rebuig que han afectat les vostres campanyes, juntament amb la definició corresponent i les indicacions sobre com podeu minimitzar-les. Fins a cinc categories de rebuig cobreixen la targeta d'explicació, és a dir, el cost objectiu baix, l'abast limitat, el pressupost limitat, les campanyes que se superposen i la qualitat dels recursos. Les categories de rebuig que es mostren a la targeta d'explicació s'ordenen en ordre descendent en funció del canvi percentual al percentatge de rebuig per al període de temps de la targeta d'explicació.
  • Recomanació de categoria de rebuig: ofereix una recomanació específica per reduir l'ocurrència de la categoria de rebuig amb el canvi de percentatge més alt.

Explicacions sobre els recursos, els grups de recursos i els grups d'anuncis

• Canvis en els recursos: la manera com el fet d'afegir o de treure els recursos utilitzats als anuncis de la campanya d'aplicacions o Màxim rendiment afecta el rendiment.
  • Canvis en el rendiment dels recursos: la manera com les fluctuacions en el rendiment dels grups de recursos individuals afecten el rendiment general de la campanya Màxim rendiment.
  • Idoneïtat: la manera com diversos factors afecten la freqüència amb què els anuncis són aptes per al trànsit (per exemple, que s'esgoti el pressupost, que es posin en pausa un grup d'anuncis, un grup de recursos o una campanya, o bé que es rebutgin anuncis, grups d'anuncis, recursos o grups de recursos).

Resta d'explicacions

• La campanya encara està aprenent (nova): destaca quan és possible que una campanya nova experimenti algunes fluctuacions previstes durant el període d'aprenentatge.
  • Objectius d'optimització: la manera com el canvi dels objectius d'optimització de les campanyes d'aplicacions, com ara canviar d'instal·lacions a accions des de l'aplicació, pot afectar el rendiment.
  • Canvis de segmentació: la manera com els canvis a la segmentació per ubicació o per paraules clau i a l'estat de les paraules clau, així com el fet d'afegir o treure un públic, poden afectar el rendiment.
  • Competició en subhastes i interès de cerca: la manera com els canvis al volum de cerques en l'inventari de la Cerca i de Shopping poden afectar el rendiment.
  • Historial de canvis: la manera com els canvis al compte poden haver afectat el rendiment del compte.
  • Efectes del dia de la setmana: la manera com el comportament dels usuaris en dies concrets de la setmana pot contribuir als canvis observats en el rendiment.

Com es poden consultar les explicacions al compte

No tindreu explicacions si l'interval de dates inclou la data actual, ja que hi poden haver més dades per a aquest dia.

Consultar les explicacions

De manera predeterminada, obtindreu les explicacions que comparen l'interval de dates que heu seleccionat amb el període anterior de la mateixa durada:

1. Aneu a la pàgina de la campanya o dels grups d'anuncis.
  2. A la taula de dades, passeu el cursor per sobre dels valors de color blau que estiguin subratllats amb una línia de punts $1,193.60.
  3. Veureu com ha canviat aquest valor des de l'últim període.
    Per exemple, si heu seleccionat els set darrers dies com a interval de dates, obtindreu les explicacions sobre com ha canviat el rendiment en comparació de la setmana anterior.
  4. També podeu passar el cursor per sobre del gràfic de rendiment de la pàgina principal de la campanya. Els canvis significatius en el rendiment que s'hagin produït durant el període seleccionat tindran explicacions.
  5. Feu clic a Mostra les explicacions per veure què ha provocat el canvi.

Consultar les explicacions a l'informe d'estratègia d'oferta

Podeu esbrinar les causes dels canvis significatius consultant les explicacions a l'informe d'estratègia d'oferta.

1. Al menú de pàgines de l'esquerra, aneu a la pàgina Campanyes.
  2. Feu clic a l'enllaç que hi ha a la columna "Tipus d'estratègia d'oferta" de la campanya seleccionada.
  3. Passeu el cursor per sobre del valor les explicacions del qual vulgueu consultar.
    • CPA objectiu: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost, conversions i CPA real.
    • Maximització de conversions: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost i conversions.
    • ROAS objectiu: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost, conversions i ROAS.
    • Valor de conversió màxim: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost i conversions.
    • Quota d'impressions objectiu: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost i quota d'impressions de la part superior de cerca.
    • Maximització de clics: podeu consultar les explicacions sobre els valors de cost i clics.
    • Estratègies d'oferta basades en conversions: podeu consultar les explicacions sobre el valor de retard en la conversió.
  4. També podeu passar el cursor per sobre del gràfic de rendiment a l'informe d'estratègia d'oferta. Els canvis significatius en el rendiment que s'hagin produït durant el període seleccionat tindran explicacions.
  5. Feu clic a Mostra les explicacions per veure què ha provocat el canvi.

Consultar les explicacions a les pestanyes Campanyes, Grups d'anuncis o Historial de canvis

Aquesta imatge mostra com podeu veure les explicacions a la vostra campanya de Google Ads.

Podeu identificar les causes dels canvis significatius en el rendiment dels anuncis consultant les explicacions quan estan disponibles als gràfics de les campanyes, dels grups d'anuncis o de les pestanyes de l'historial de canvis.

1. Al menú de pàgines de l'esquerra, aneu a la pestanya Campanyes, Grups d'anuncis o Historial de canvis.
  2. Passeu el cursor per sobre del gràfic de rendiment. Els canvis significatius en el rendiment que s'hagin produït durant el període seleccionat tindran explicacions.
  3. Feu clic a Mostra les explicacions a les anotacions dels gràfics quan estiguin disponibles per veure què ha provocat el canvi.

Obtenir explicacions sobre intervals de dates personalitzats

Per comparar dos intervals personalitzats, a la selecció de l'interval de dates, trieu els dos períodes de temps que vulgueu comparar:

1. A l'extrem superior dret de la pantalla, feu clic a la fletxa avall que hi ha al costat de l'interval de dates Date range drop down menu.
  2. Feu clic al commutador que hi ha al costat de "Compara" i, a continuació, seleccioneu Període anterior just a sota.
  3. Seleccioneu un període de temps. Assegureu-vos que tots dos períodes tinguin la mateixa durada i siguin contigus; si no és així, no es mostrarà cap explicació.
  4. Feu clic a Aplica.

A les columnes de mètriques de rendiment, veureu que s'ha afegit un canvi de percentatge a sota de les xifres.

Els canvis significatius es marquen en blau i tenen una explicació.

Per què pot ser que no tingueu explicacions

Les explicacions estan dissenyades per mostrar canvis significatius en les mètriques de rendiment que la campanya està optimitzant. Ara bé, és possible que no sempre hi hagi explicacions disponibles. Tot seguit trobareu alguns dels motius habituals per a la manca de disponibilitat de les explicacions:

• La mètrica de rendiment no s'ajusta als objectius de la campanya.
  • El canvi en la mètrica de rendiment no és prou significatiu per activar una explicació.
  • L'interval de dates inclou el dia d'avui o va més enllà dels 90 darrers dies.

Actualment, les explicacions només estan disponibles per a alguns tipus de campanyes i estratègies d'oferta, tal com s'indica a continuació:

Tipus de campanya Estratègia d'oferta Mètriques admeses
Cerca CPC millorat per al valor Valor de conversió
Cerca CPC manual i CPC millorat Clics, cost, impressions, conversions i valor de conversió
Cerca Maximització de clics Clics i cost
Cerca Maximització de conversions Cost i conversions
Cerca Maximització del valor de conversió i ROAS objectiu Cost i valor de conversió
Cerca CPA objectiu Cost i conversions
Cerca Quota d'impressions objectiu Cost i impressions
Aplicació CPA objectiu Cost, instal·lacions i accions des de l'aplicació
Màxim rendiment Maximització de conversions (amb un CPA objectiu opcional) Cost, conversions
Màxim rendiment Maximització del valor de conversió (amb un ROAS objectiu opcional) Cost, valor de conversió