Over de add-on voor Google Spreadsheets

Met de add-on voor Google Spreadsheets kunt u eenvoudig Google Ads-rapporten maken, uitvoeren en updaten in Google Spreadsheets. Gebruik de effectieve gegevensmanipulatie- en presentatiemogelijkheden van Google Spreadsheets om uw Google Ads-prestaties te rapporteren.

Met de add-on voor Google Spreadsheets kunt u:

• Snel en eenvoudig Google Ads-rapporten maken in Google Spreadsheets.
  • Kolommen kiezen en filters toepassen in de rapporten.
  • Rapporten snel vernieuwen in plaats van meerdere rapporten uit te voeren en gegevens te kopiëren en te plakken.
  • Rapporten delen met uw team.
  • Rapportdefinities bekijken, maken en wijzigen in Google Spreadsheets.
  • Uw rapportgegevens in een draaitabel plaatsen in Google Spreadsheets.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de add-on kunt installeren en gebruiken om Google Ads-rapporten in Google Spreadsheets te maken, te updaten, te bewerken en te verwijderen.

Opmerking: Deze add-on is momenteel alleen beschikbaar voor de Engelstalige versie van Google Spreadsheets en is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Tip

Bekijk de instellingen voor elk rapport dat u met de add-on voor Google Spreadsheets heeft gemaakt op het tabblad 'Report configuration' (Rapportconfiguratie) onderaan de pagina.

De Google Ads add-on voor Google Spreadsheets installeren

1. Ga naar Google Spreadsheets.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het specifieke Google-account dat toegang heeft tot het Google Ads-account waarvoor u rapporten wilt uitvoeren. Als u wilt overschakelen naar een ander Google-account, klikt u op uw profielfoto of e-mailadres rechtsboven in het scherm en selecteert u vervolgens het account dat u wilt gebruiken. U kunt het Google Ads-account selecteren dat u wilt gebruiken wanneer u een rapport maakt.
  2. Klik op het plusteken onder 'Start a new spreadsheet' (Een nieuwe spreadsheet starten).
  3. Selecteer Add-ons in het menu bovenaan de pagina.
  4. Klik op Add-ons toevoegen.
  5. Typ de tekst 'Google Ads' in de zoekbalk rechtsboven in het weergegeven venster.
  6. Druk op Enter.
  7. Klik op de add-on 'Google Ads'.
  8. Klik in de rechterbovenhoek van het venster op de knop '+Free' (+Gratis).
  9. Bekijk de rechten en klik op Toestaan om de add-on te installeren.

Een nieuw rapport maken met de Google Ads add-on voor Google Spreadsheets

1. Ga naar Google Spreadsheets.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het specifieke Google-account dat toegang heeft tot het Google Ads-account waarvoor u rapporten wilt uitvoeren. Als u wilt overschakelen naar een ander Google-account, klikt u op uw profielfoto of e-mailadres rechtsboven in het scherm en selecteert u vervolgens het account dat u wilt gebruiken. U kunt het Google Ads-account selecteren dat u wilt gebruiken wanneer u een rapport maakt.
  2. Klik op het plusteken onder 'Start a new spreadsheet' (Een nieuwe spreadsheet starten).
  3. Klik in het menu bovenaan de pagina op Add-ons.
  4. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Ads' en selecteer Create a new report (Een nieuw rapport maken).
  5. Kies desgevraagd een Google Ads-account voor gebruik met de spreadsheet. Als u slechts één Google Ads-account heeft gekoppeld aan het Google-account waarmee u bent ingelogd, wordt de spreadsheet automatisch aan dat account gekoppeld.
    Opmerking: U kunt slechts één account per spreadsheet selecteren.
  6. Geef in het venster aan de rechterkant de rapportparameters op (zoals periode, rapporttype, filters en meer).
  7. Klik op Create report (Rapport maken).

Rapporten vernieuwen met de Google Ads add-on voor Google Spreadsheets

1. Ga in Google Spreadsheets naar het rapport dat u wilt updaten.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het Google-account dat u ook heeft gebruikt om het rapport te maken dat u wilt updaten. Als u van gebruiker wilt wisselen, klikt u op uw profielfoto of e-mailadres rechtsboven in het scherm en selecteert u het account dat u wilt gebruiken.
  2. Klik in het menu bovenaan de pagina op Add-ons.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Google Ads en selecteer Refresh report (Rapport vernieuwen).
  4. Vink in het venster aan de rechterkant de selectievakjes aan naast de rapporten die u wilt updaten.
  5. Klik op Rapport vernieuwen.

Rapporten bewerken met de Google Ads add-on voor Google Spreadsheets

Volg de onderstaande stappen om parameters in een bestaand rapport (zoals periode, kolommen of filters) te updaten zonder een nieuw rapport te maken:

1. Ga in Google Spreadsheets naar het rapport dat u wilt bewerken.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het Google-account dat u ook heeft gebruikt om het rapport te maken dat u wilt bewerken. Als u van gebruiker wilt wisselen, klikt u op uw profielfoto of e-mailadres rechtsboven in het scherm en selecteert u het account dat u wilt gebruiken.
  2. Klik in het menu bovenaan de pagina op Add-ons.
  3. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Ads' en selecteer vervolgens Edit a report (Een rapport bewerken).
  4. Kies in het venster aan de rechterkant het rapport dat u wilt bewerken.
  5. Klik op Rapport bewerken.
  6. Breng in het venster aan de rechterkant de gewenste wijzigingen aan in het rapport.
  7. Klik op Rapport opslaan en vernieuwen.
    Opmerking: Nadat u een rapport heeft bewerkt, wordt de nieuwe configuratie van dat rapport geüpdatet op het tabblad 'Report configuration' (Rapportconfiguratie) onderaan de pagina.

Rapporten plannen met de Google Ads add-on voor Google Spreadsheets

Kies een van de volgende opties om rapporten te plannen en te verzenden:

Een nieuw rapport plannen

1. Ga naar Google Spreadsheets.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het specifieke Google-account dat toegang heeft tot het Google Ads-account van waaruit u rapporten wilt versturen. Als u wilt overschakelen naar een ander Google-account, klikt u rechtsboven op uw profielfoto of e-mailadres en selecteert u het account dat u wilt gebruiken.
  2. Klik op het plusteken onder 'Start a new spreadsheet' (Een nieuw spreadsheet starten).
  3. Klik bovenaan op Add-ons.
  4. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Ads' en selecteer vervolgens Create a new report (Een nieuw rapport maken).
  5. Voer in het weergegeven venster de rapportparameters in (zoals periode, rapporttype, filters en meer).
  6. Scroll omlaag en vink het selectievakje naast 'Dit rapport plannen' aan.
  7. Selecteer de frequentie van uw verzendplanning.
  8. Klik op Create report (Rapport maken). Op basis van de door u gekozen planning ontvangt u een e-mail en worden uw gegevens automatisch vernieuwd in dit blad.

Een bestaand rapport plannen

1. Ga naar het rapport in Google Spreadsheets dat u wilt plannen.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het Google-account dat u ook heeft gebruikt om het rapport te maken dat u wilt versturen. Als u van gebruiker wilt wisselen, klikt u rechtsboven op uw profielfoto of e-mailadres en selecteert u het account dat u wilt gebruiken.
  2. Klik bovenaan op Add-ons.
  3. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Ads' en selecteer vervolgens Edit a report (Een rapport bewerken).
  4. Kies het rapport dat u wilt bewerken.
  5. Klik op Rapport bewerken.
  6. Vink het selectievakje naast 'Dit rapport plannen' aan.
  7. Selecteer de frequentie van uw verzendplanning.
  8. Klik op Save and refresh report (Rapport opslaan en vernieuwen). Op basis van de door u gekozen planning ontvangt u een e-mail en worden uw gegevens automatisch vernieuwd in dit blad.

Rapporten verwijderen met de Google Ads add-on voor Google Spreadsheets

1. Ga in Google Spreadsheets naar het rapport dat u wilt verwijderen.
    Opmerking: Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij het Google-account dat u ook heeft gebruikt om het rapport te maken dat u wilt verwijderen. Als u van gebruiker wilt wisselen, klikt u op uw profielfoto of e-mailadres rechtsboven in het scherm en selecteert u het account dat u wilt gebruiken.
  2. Klik in het menu bovenaan de pagina op Add-ons.
  3. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Ads' en selecteer Delete reports (Rapporten verwijderen).
  4. Kies in het venster aan de rechterkant het rapport dat u wilt verwijderen.
  5. Klik op Rapporten verwijderen.
    Opmerking: Nadat u een rapport heeft verwijderd, wordt de configuratie van dat rapport niet meer weergegeven op het tabblad 'Rapportconfiguratie' onderaan de pagina.

Gerelateerde link